Kolmen iz KKK Radnički odlazi na N. Zeland

Kolmen iz KKK Radnički odlazi na N. Zeland



Orlando Kolmen, Amerikanac koji je prošlog novembra pojačao KKK Radnički i umnogome doprineo boljitku ekipe, nakon završetka Košarkaške lige Srbije karijeru nastavlja na Novom Zelandu, pošto je prihvatio ponudu ekipe Soutlend šarks, šampiona te zemlje 2013. godine.

Kolmen je u dresu KKK Radnički odigrao 15 utakmica KLS i nametnuo se kao vođa ekipe, kako uzornim odnosom prema saigračima, stručnom štabu i publici, tako i učinkom na terenu koji ostaje zabeležen u statističkim kolonama.

Pred poslednje kolo i gostovanje Slogi, Kolmen je najbolji strelac Kragujevčana sa prosečno 22,5 poena po utakmici, prvi je skakač sa 7,5 uhvaćenih lopti i najbolji asistent sa 3,9 uspešnih dodavanja po meču. Uz to je bio i najčešće fauliran - 6,7 prekršaja nad njim, i najduže provodio na parketu - po više od 36 minuta.

Kolmen odlazi sa ambicijama da bude deo tima koji će da juriša na tron Novog Zelanda, dok trener te ekipe Džad Flavel nije krio oduševljenje partijama koje je odgledao na snimcima, procenjujući da je u ovoj fazi karijere Kolmen "gladan uspeha", da želi da usavrši svoju igru i da je za to odlična prilika u okruženju "ajkula".

Soutlend šarks počinju sezonu 26. aprila, a Orlando im se pridružuje deset dana pre toga.

Uoči oproštajne utakmice u dresu KKK Radnički, Orlando za klupski sajt sumira utiske o sezoni u kojoj je branio boje Kragujevca.

Orlando: Ova sezona je bila sjajna, iskreno. To mislim zato što smo ipak postajali sve bolji kao tim, od prvog dana kada sam stigao u Kragujevac do danas. Trener Kusmuk je bio siguran u ono što radi, nemerljivo je doprineo da, iznad svega, ostanemo zajedno i pozitivni. Tako smo uspevali da dođemo do ovih šest pobeda, da naše utakmice u drugoj polovini sezone budu mnogo bolje. Zadovoljan sam svojim nastupom. Mislim da sam klubu bio od pomoći. Trener Kusmak je uradio sjajan posao određujući mi pozicije koje su me učinile boljim pojedincem, ali i još većim timskim igračem.

Pitali smo Orlanda da okarakteriše tim sa kojim je bio u proteklim mesecima.

Orlando: Svako od mojih kolega iz ekipe i na terenu i van njega je bio onaj pravi. Bilo je uspona i padova, ali svaka nevolja pomaže nam da izgradimo karakter, i kao individualci, i kao tim. Toliko smo odmakli s pozitivnom energijom da čak imam i po nadimak za svakog od njih. Na primer, Petar Beader je "Bela Mamba". Uvek je bio tu kad je trebalo nešto ključno da se odigra, čime me je podsećao na Kobija Brajanta - to je ta taj mentalitet "Mambe"! Nedostajeće mi ovi momci...

Zanimalo nas je i kako će se sećati Kragujevca i Kragujevčana.

Orlando: Što se tiče mog tima, pamtiću ga kao grupu momaka koja bez obzira da li je u padu ili usponu, nastavlja dalje zajedno, kao sve jači kolektiv. Da smo imali više utakmica u sezoni, uveren sam da bismo definitivno izborili prolaz dalje, Superligu Srbije. Jednostavno nam je trebalo da više vremena provedemo zajedno na pripremama i treninzima. Pamtiću svakako i navijače. I kad nam nije išlo bili su uz nas, ostali su uz ekipu do kraja. To se ne zaboravlja. A kada je reč o Kragujevčanima, uvek su nekako bili ljubazni prema meni, gde god da sam se nalazio. Bilo mi je izuzetno prijatno ovde, Kragujevac je zaista neverovatan grad.

Naposletku, Orlando predstavlja svoje ambicije koje ga vode put sledećeg kontinenta.

Orlando: Moje ambicije su samo da iz dana u dan budem sve bolji i bolji, i tako svaki dan. Znam da sve dok naporno radim, mogu da ostvarujem svoje ciljeve, da unapređujem svoju igru, težeći najvišem nivou u Evropi, a uskoro i na drugom kontinentu.

Orlando je u Srbiji do 9. aprila, kada se nakratko vraća u SAD. Nakon toga, sledi radni boravak na Novom Zelandu.

Podsećamo, Kolmen u septembru puni 26 godina, rođen je u Birmingemu (Alabama), gde je i diplomirao. Karijeru u NCAA počeo je 2011. godine.

Foto: Marija Misita, Zoran Đorđević/arhiva KKK Radnički
Dejan Milošević

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB  

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html