Nevena Ignjatović nosiće zastavu Srbije na otvaranju ZOI

Nevena Ignjatović nosiće zastavu Srbije na otvaranju ZOI

Skijašica Nevena Ignjatović nosiće zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu u Južnoj Koreji, saopštio je danas Olimpijski komitet Srbije (OKS).

Nevena Ignjatović će u Pjongčangu treći put u karijeri učestvovati na Zimskim olimpijskim igrama.

Kako se navodi u saopštenju, pored Nevene Ignjatović, kriterijume OKS za nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Južnoj Koreji, ostvarili su Marko Vukićević, Marko Stevović (alpsko skijanje) i Damir Rastić (nordijsko skijanje).

Stručne službe OKS će u skladu sa odlukom Izvršnog odbora OKS, a na osnovu dostupnih kvota Medjunarodne skijaške federacije (FIS) prijaviti konačan broj sportista koji će nastupati za Srbiju na Zimskim olimpijskim igrama.

Zimske olimpijske igre održaće se u Pjongčangu od 9. do 25. februara, a prethodnica reprezentacije Srbije kreće iz Beograda 31. januara, dok će sportisti i treneri na put 2. februara. 

Pjongčang je izabran već u prvom krugu glasanja, a u konkurenciji su još bili Anesi (Francuska) i Minhen (Nemačka).

Ovo je prvi put da jedan južnokorejskli grad bude izabran za organizatora Zimskih igara, dok je Seul bio domaćin Letnjih OI 1988. godine.

Sloganom “Novi horizonti” Pjongčang poručuje da je Južna Koreja spremna da postane centar zimskih sportova u regiji.

Logo ZOI u Pjongčangu inspirisan je korejskim alfabetom i sastoji se od početnih slova slogova reči Pjongčang. Logo je osmišljen u bojama olimpijskih krugova, a to su takođe i tradicionalne korejske boje.

Više informacija možete pronaći na zvaničnom sajtu ZOI Pjongčang 2018. možete videti OVDE.

Nevena Ignjatovic nosice zastavu Srbije na otvaranju ZOI

Foto: OKS, Nevena Ignjatović
Izvori: Beta, OKS 

NEVENA IGNJATOVIĆ FISFB STRANATVITER 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html