Peta pobeda kadeta KKK Radnički, 12. poraz juniora

Peta pobeda kadeta KKK Radnički, 12. poraz juniora

Kadeti KKK Radnički osvojili su bodove u susretu sa ekipom Sport’s world star koji je u Kragujevcu završen rezultatom 90:85 (30:26, 19:17, 26:16, 15:26), u okviru 14. kola KLS.

Kragujevčani sada imaju učinak 5-9 i nalaze se na devetom mestu.

U, verovatno najbitnijoj utakmici za plasman u prvih osam ekipa, Radnički je zabeležio pobedu u brzoj napadačkoj utakmici. Prevagu na stranu domaćina odnela je loša igra gostiju u odbrani i dekoncentrisanost u napadu u trećoj četvrtini. Kada je Radnički otišao na dvocifrenu prednost bilo je jasno da je pitanje pobednika bilo rešeno. Malo opuštanje sredinom poslednje četvrtine moglo je skupo da košta domaćina, ali je vraćanje prve postave u igru, minut pred kraj meča, donelo pobedu izabranicima Željka Milojevića.

Veđić je predvodio svoju ekipu sa 22 poena, 8 skokova i 6 asistencija i imao sjajnu podršku u Dimovskom koji je upisao 18 poena, 5 skokova i 4 asistencije. Treba istaći i odlične partiije Stepanovića, 14 poena, 8 skokova, 4 asistencije i Petrovića 17 poena i 4 skoka.

Najbolji igrač utakmice je bio Dušan Stojičić iz gostujuće ekipe sa indeksom korisnosti od 37, tj. upisanih 21 poen, 16 skokova i 3 blokade, ali ipak nedovoljnih da se zabeleži pobeda u Kragujevcu.

IZJAVE

Željko Milojević, trener KKK Radnički

- Važna pobeda za nas koja nam otvara možda top osam u ovoj sezoni, s obzirom da smo u Novom Sadu izgubili, nesrećno, pola koša. Kontrolisali smo utakmicu u većem delu. Na kraju su igrači sa klupe malo popustili, što je i moja greška, tako da smo dozvolili protivniku da nas stigne i da završnica bude neizvesnije nego što je trebalo da bude. Zahvalio bih se ekipi iz Novog Sada na korektnoj igri i fer ponašanju, a mojoj ekipi čestitam na pobedi.

Milan Veđić, MVP KKK Radnički

- Važna utakmica i pobeda za nas. Igrali smo prvu četvrtinu u egalu i do poluvremena nismo uspeli da napravimo veću prednost. U trećoj četvrtini smo ispoštovali dogovor sa poluvremena i napravimo razliku sa kojom smo bili sigurni do kraja utakmice. Pred kraj smo malo opuštenije igrali i ušli u neizvesniju završnicu, ali smo ipak odbili napade gostiju i zasluženo pobedili.

Dragan Pantić, trener Sport’s world star

- Loše smo odigrali u odbrani, primili puno lakih poena. Malo smo se probudili u poslednjoj četvrtini, ali to nije bilo dovoljno da se pobedi raspoložena ekipa Radničkog. Čestitam im na pobedi.

Dušan Stojičić, MVP Sport’s world star

- Bila je ovo veoma dobra utakmica. Nismo dobro otvorili meč, ali smo se borili. Čestitam mojim saigračima na tome i igračima Radničkog na pobedi i fer i korektnoj igri. Želim im sve najbolje u nastavku sezone.

STATISTIKA

U 15. kolu KKK Radnički je gost Borca iz Čačka koji zauzima treće mesto (11-2).

* * *

Juniore KKK Radnički je kao goste porazio Beko 109:80 (19:15; 22:21; 32/19; 36:25) u 14. kolu JLS.

Radnički je trenutno na desetom mestu sa skorom 2-12.

Kragujevčani, objektivno, nisu mogli da pariraju u ovom duelu pošto su imali oslabljen sastav. Popović je prinudno izostao, kao i Pavle Kraljić - zbog povrede, tako da je snažniji otpor drugoplasiranom Beku pružen samo u prvom poluvremenu koje je završeno rezultatom 41:36.

Trener Boško Lalić je iznuđeno u sastavu imao trojicu kadeta, ali njihov učinak nije bio dovoljan za iznenađenje u Beogradu: Dimovski je bio "potrošen" u meču kadeta prethodnog dana, pa nije ubeležio ni poen, Stepanović je upisao sedam, a Ilić četiri.

- U drugom delu utakmice je usledio pad, pre svega u odbrani i zaštiti skoka. Napadački smo održali nivo, postigli 44 poena, ali odbrana je primila 68 poena i to je odlučilo pobednika, izjavio je Lalić za klupski sajt.

Dvocifreni strelci domaćina bili su: Smailagić 37 poena (indeks 46), Škorić 25 (trojke 7/12), Kovačević 17, a kod gostiju: L. Kraljić 24 poena, Milenković 19, Zindović 11.

STATISTIKA 

KKK Radnički je u 15. kolu domaćin osmoplasiranom Zdravlju iz Leskovca. 

Foto: Marko Lazarević/KKK Radnički


KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB  

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html