Pred KKK Radnički poklekao i Priboj

Pred KKK Radnički poklekao i Priboj

KKK Radnički ni drugi put ove sezone nije dopustio Priboju da načini iznenađenje, uprkos jakom otporu u Jezeru savladan je 86:75 (26:18, 22:17, 20:25, 18:15) u utakmici 18. kola Prve lige-Zapad.

Ovo je 15. uspeh Kragujevčana, a posle ove runde na "Zapadu" tri ekipe su se izdvojile na vrhu tabele sa učinkom 15-3: Zlatar, Klik i KKK Radnički. Novi Pazar je sada četvrti sa skorom 14-4. 

Otvorili su Šumadinci meč protiv Priboja rešeni da najvernijoj publici demonstriraju rešenost da dođu do bodova bez pružanja šanse rivalu. Kapiten i njegov zamenik, Šamanović i Arnaut, samouvereno su vodili svoju ekipu od početka, a uz više uspešnih dodavanja i uhvaćenih lopti KKK Radnički je osvojio prvu četvrtinu sa osam poena prednosti - 26:18.

Opuštanja nije bilo ni u narednom kvartalu. Instrukcije Zorana Milovanovića su sprovođene u delo kroz sve skladniju igru, pa su domaćini u 19. minutu trojkom Tešanovića izbili na +17 (46:29). Usledilo je par početničkih propusta zbog kojih razlika nije uvećana preko 20 poena, već su gosti napravili seriju 6:0 i došli do 35 poena. Domaćin je osvojio deonicu 22:17, a poluvreme 48:35, ali je ostao utisak da je grogiranom gostu ukazao priliku da se vrati u meč.

Sa par zrelijih igrača, ekipa iz Priboja se posle pauze vratila na parket još željnija nadigravanja, pa je publika u Jezeru mogla da uživa u uzbudljivijem drugom poluvremenu. Domaći tabor bio je prinuđen da u dva navrata zatraži tajm-aut jer se Priboj ozbiljno primicao, da bi zaostatak bio smanjen na svega dva poseda lopte - 61:56. U tim trenucima, najiskusniji su bili i najpribraniji - poene beleže Tešanović, Šamanović i jedan od naborbenijih ove večeri Popović (trojka u 30. minutu), za +10 (68:58), da bi Priboj u poslednjoj sekundi smanji na 68:60 (četvrtina im je pripala 25:20).

Nakon nervoznijeg ulaska u završnih deset minuta, bez poena sa obe strane, Kragujevčani ipak više nisu dopuštali gostima da dramatično ugroze njihove namere. Najmanja razlika bila je sedam poena u par navrata, ali su se domaći igrači odvajali i na 12 poena (82:70 u 38. minutu), pa je kao i u Priboju, KKK Radnički i drugi put ostvario zasluženu pobedu.

Najkorisniji i ubedljivo najefikasniji igrač u redovima domaćina bio je kapiten Šamanović - indeks 22, 23 poena, sedam skokova, dve asistencije.

- Prvi utisak je da sam oduševljen posetom i bodrenjem navijača - hvala im na tome. Mi smo bili pod pritiskom jer nemamo pravo na kiks, pa smo ove večeri igrali "toplo-hladno". Napravili smo +15 u prvom delu igre, ali smo potom Priboj vratili u igru. Moraćemo te sitne greške da ispravimo pred najbitniji meč koji nas za dve nedelje čeka u Arilju. Protivniku čestitam na srčanoj borbi i fer ponašanju, a veliku zahvalnost upućujem navijačima i svim prijatelja kluba koji su nas bodrili i tako vodili do 15. pobede u sezoni.

U listu strelaca kao dvocifreni kod pobednika upisali su se: Popović - 14 poena (12 skokova), Tešanović - 11, Nikolić - deset. Među poenterima bili su još: Beočanin i Milosavljević - po osam poena, Arnaut - šest poena (12 skokova, sedam asistencija), Vasilić i Erac - po tri.

U ekipi Priboja predvodnici su bili: Ćirović - 18 poena, Masalušić - 16, Luković - 13.

STATISTIKA

Trener Zoran Milovanović je u analizi utakmice za klupski sajt najpre istakao da su obe ekipe zaslužile čestitke za prikazanu igru.

- Priboj je u prošlom kolu pobedio Novi Pazar i ovom dobrom partijom su ponovo pokazali da umeju da igraju protiv favorita. Mi smo dobrom rotacijom nametnuli svoju igru, do te mere da smo u jednom trenutku pomislili da smo završili posao. Imali smo pad početkom treće četvrtine koju smo jedino izgubli. Iako smo zrela ekipa, dolazi do pada koncentracije, i to u ambijentu koji bi trebalo da nam je dodatni motiv da pružimo maksimum, a kao da nam veže ruke. Ipak, rezultat nismo dovodili u pitanje, imali smo gotovo 20 skokova više, što je neka garancija za pobedu u ovom sportu. Ima tu stvari na kojima ćemo da radimo kako bismo već narednu utakmicu odigrali mnogo bolje. Svakako ne bismo smeli da ponavljamo greške, poput nekih polaganja ili lako primljenih poena. Ono što je najjači utisak - još jednom smo nastupili u pravoj domaćoj, košarkaškoj atmosferi u Jezeru. To je ambijent koji i gostima godi, to Kragujevcu donosi košarka koju igra naš KKK Radnički.

U Prvoj ligi-Zapad sledi dvonedeljna pauza.

- Pauzu koja je pred nama iskoristićemo za jednu kontrolnu utakmicu sledećeg vikenda. Mi smo mislima već u Arilju gde gostujemo Kliku koji nas je porazio jesenas u Jezeru. Njih u ovom kolu čeka duel sa Novim Pazarom, dakle okršaj direktnih rivala za titulu. Jedna od te dve ekipe ostaće sa pobedom manje iza nas. To su te ključne utakmice u ovoj sezoni, videćemo da li će neko od rivala da kiksne kao što se nama desilo u Bajinoj Bašti. Uveren sam da ćemo u tom narednom kolu, kad igramo derbi, odigrati još bolje nego večeras kada smo upisali 15. trijumf. Nekako nam više leže ti mečevi sa visokim ulogom za obe ekipe. Najbitnije je da držimo kontinuitet dobrog rada u klubu, da treniramo jako, jedino tako možemo da ostvarimo ambiciju.

Utakmica Klik-KKK Radnički zakazana je za subotu 25. februar, a naredna utakmica u Jezeru je protiv Zekasa 4. marta. 

GALERIJA

Foto: KKK Radnički/Zoran Đorđević
Dejan Milošević
 

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB  

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html