Prva i jedina medalja za Kragujevčane na Evropskim igrama

Prva i jedina medalja za Kragujevčane na Evropskim igrama

Prve Evropske igre, koje još uvek traju u Azerbejdžanu, ulaze u istoriju srpskog bodibildinga jer ne samo da se dogodio prvi nastup naših takmičara, već je i osvojena prva medalja - član kragujevačke "Olimpije" Bojan Mitrović treći je bilder Evrope!

U kategoriji 171cm, bolji od Kragujevčanina bili su samo predstavnik domaćina - osvaja zatne medalje, i takmičar iz Poljske kome je pripalo srebro. 

Goran Ilić, osnivač "Olimpije", ali i trener i delegat srpske ekipe, za portal PPNS sumira utiske o nastupu u Bakuu.

Ilić: Najpre, utisci su fenomenalni. Pored toga što je ovo istorijski momenat za naš sport, osvajanje medalje je najveća stvar koja je mogla da nam se desi. Nastup Bojana i Jelene je bio vrhunski u datom momentu. Za nas je bitno da smo tempirali formu baš kada je trebalo, pa smo se pokazali u najboljem mogućem izdanju.

baku 1

Kao iskusan takmičar, pre svega, ali i trener, zvaničnik u ovom sportu, Ilić se osvrće i na organizaciju Evropskih igara.

Ilić: Samo takmičenje je fenomenalno organizovano, domaćini su obraćali pažnju i na najmanju sitnicu. Mi smo bili smešteni u najluksuznijem hotelu u Bakuu "Central park", a takmičenje se održalo u cetralnoj sali koja ima 4.000 mesta. Takmičenje je otvorio ministar sporta Azerbejdžana, što govori i o odnosu države, a sve je proteklo na najbolji mogući način. Za naš sport i našu zemlju, ovo je direktna preporuka, najozbiljnija kandidatura za prijem u veliku porodicu olimpijskih sportova.

baku 2

Lepši kraj polusezone nije mogao da zamisli ni najmaštoviti član "Olimpije", ali uspeh u Azerbejdžanu donosi dodatnu motivaciju da se nastavi sa napornim radom.

Ilić: Za mene kao Kragujevčanina ovo predstavlja nešto najveće u karijeri. Ovo je, ispostavlja se, jedina medalja za naš grad sa Prvih Evropskih igara. Uspehom u Bakuu završena je polusezona, a posle kraće pauze krećemo sa pripremama za jesenji deo. Čeka nas odbrana ekipne titule na državnom prvenstvu, kao i izbor potencijalnih reprezentativaca za Svetsko prvenstvo.

Uz Mitrovića, Srbiju je u Bakuu predstavljala i Jelena Lukić iz Sombora u fitnesu, bila je učesnik polufinala Evropskih igara (kategorija open).

baku 3

OLIMPIJA SAJTFB STRANA


APEL: ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOSTPPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html