Radničkom potrebno puno Jezero protiv Priboja

Radničkom potrebno puno Jezero protiv Priboja

Još pet kola u Prvoj ligi-Zapad KKK Radnički ove sezone igra pred domaćom publikom. Utakmica 18. kola protiv Priboja zakazana je za subotu 11. februar od 20 časova i 30 minuta.

Kragujevčani su sa 14 pobeda na deobi vodeće pozicije, a najnovija je bila u Ratini protiv Poleta 83:64. Priboj se smestio na šesto mesto sa deset uspeha, a poslednji je bio u 17. kolu kada su savladali favorizovane Pazarce.

U prvom susretu ovih ekipa u Priboju Šumadinci su slavili trijumf sa 13 poena razlike - 80:67. Kao najefikasniji igrač, a na tom meču i kapiten, ekipu iz Kragujevca predvodio je Stefan Arnaut. Bila je to njihova prva pobeda na gostovanju ove sezone.

Za klupski sajt Arnaut predstavlja kakvu košarku igra rival koga kragujevačka publika nije gledala u Jezeru.

Arnaut: Ekipa Priboja je za svaki respekt. Izuzetno su nezgodni, u dobroj su formi. Imaju petoricu izuzetnih igrača, "mana" može da im bude "kraća" klupa, ali nikako nisu za potcenjivanje. Kao što je poznato, u prošlom kolu su dobili Novi Pazar. Očekuje nas izuzetno teška i zanimljiva utakmica.

Bodovima iz Ratine KKK Radnički se učvrstio pri vrhu tabele, takmičarsku sudbinu čvrsto drži u svojim rukama. Arnaut ocenjuje i igru svoje ekipe.

Arnaut: Ako nastavimo sa dobrim igrama, a na tom smo putu, imamo velike šanse za prolazak u viši rang. Potrudićemo se da do kraja sezone ne zavisimo od rezultata nekih drugih timova, to je u sportu uvek najteže. Kada su nam svi igrači uključeni maksimalno u igru, mislim da niko u ligi ne može da nam poremeti ostvarenje cilja koji imamo ispred sebe.

Četiri ekipe nalaze se na vrhu tabele Prve lige-Zapad sa po 14 pobeda: Zlatar, KKK Radnički, Novi Pazar i Klik. U sledećem kolu ekipa Zorana Milovanovića gostuje Kliku, na kraju sezone u Jezero dolazi Novi Pazar. Biće to presudni mečevi sa direktnim rivalima, ali je nužan i maksimalan učinak u preostalim kolima, a devet ih je preostalo.

Iz neuporedivo uzbudljivije sezone od prošlogodišnje, Arnaut izdvaja najjače utiske o košarci koja se igra na "Zapadu".

Arnaut: Liga je znatno zanimljivija nego ranijih godina, a trenutno te četiri ekipe imaju isti broj bodova. Dobili smo Novu Varoš, posle Priboja nam sledi nedelju dana pauze, zatim derbi protiv Klika u Arilju. Ima dosta dobrih ekipa koje je teško pobediti na njihovom terenu. Pre svega mislim na ekipe poput Železničara iz Čačka i Mileševca iz Prijepolja, koje nas čekaju u revanšima, ali i na Student iz Bajine Bašte koji nas je porazio. Svi oni daju 110% svojih mogućnosti protiv ekipa koje su na vrhu tabele. Biće zanimljiva sezona do samog kraja, a ja se nadam da ćemo uspeti da ostvarimo cilj, da ćemo da budemo prvaci, kao i prošle godine. Ono što je najbitnije - sve od nas zavisi.

I za meč KKK Radnički-Priboj povećano je interesovanje u gradu. Sve više Kragujevčana deli ambicije kluba i pomažu da se domogne narednog višeg ranga. Tako je protiv Zlatara bilo oko dve hiljade posetilaca, a atmosfera je bila uzavrela svih 40 minuta. Na kraju najave kola, Arnaut se osvrće na odnos publike i igrača.

Arnaut: Kragujevac je grad sporta i stvarno je izvanredan osećaj igrati sa takvom podrškom navijača. Voleo bih da i u subotu bude što veći broj naših sugrađana i svih ljubitelja košarke iz ovog regiona. Smatram da se dobrom igrom odužujemo za podršku, a da smo kao skladna celina publike i igrača korak bliže cilju. 

Utakmica 19. kola je na programu u subotu 25. februara, a domaćin KKK Radnički u Arilju biće Klik. 

Foto: Arhiva KKK Radnički/Zoran Đorđević
Dejan Milošević 

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB 

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html