Sanja Kaličanin ponovo osvojila Kup Mađarske!

Sanja Kaličanin ponovo osvojila Kup Mađarske!

Srpska odbojkašica Sanja Kaličanin, ponikla u Kragujevcu, osvojila je Kup Mađarske sa ekipom Fatuma iz Niređhaze, drugu sezonu zaredom.

Fatumu su u finalu protiv ekipe Svietelski iz Bekeščaba pripala sva tri seta, pa je za razliku od prošlogodišnjih 3:2 rezultatski lakše došao do trofeja.

Prošle sezone Fatum je prvi put osvojio nacionalni kup, a Sanji je to bila debitantska sezona van Srbije.

PRVI PRVI NA SKALI Sanja Kalicanin ponovo osvojila Kup Madjarske

Za portal Prviprvinaskali.com ovoga puta analizira finalni susret odigran pred oko 2.000 gledalaca u kojem je ubeležila šest poena.

Kaličanin: Ne mogu da kažem da smo očekivali laku utakmicu. Teško je pobediti dva puta za redom istu ekipu. Doduše, nama je to pošlo za rukom protiv aktuelnog šampiona i peti put. Malo smo grešile i mislim da je to ključ - napraviti što manje grešaka i odigrati pametno.

Da li je i ovaj trofej deo ostvarenja snova Kragujevčanke i koji je naredni cilj u karijeri:

Kaličanin: Svaki je trofej trofej iz snova... Svaki sportista zna da nije lako stići do vrha. A sledeći korak je upravo da osvojimo šampionat, to nismo uspele prethodne sezone.

SNIMAK UTAKMICE

ZAVRŠNI POEN FINALA

Osvajači Kupa Mađarske poslednjih deset godina:

  • 2009: Vasas-Duna Autó-Óbuda
  • 2010: BSE-FCSM
  • 2011: BSE-FCSM
  • 2012: Vasas-Hofeka-Óbuda
  • 2013: Vasas Óbuda
  • 2014: Vasas Óbuda
  • 2015: Vasas Óbuda
  • 2016: Linamar-Békéscsabai RSE
  • 2017: Linamar-Békéscsabai RSE
  • 2018: Fatum Nyíregyháza

Kaličanin je započela profesionalnu karijeru u ŽOK Radnički sa 17 godina. U Kragujevcu je bila član i ŽOK Smeč 5. U Srbiji je još nastupala za OK Tent iz Obrenovca i Jedinstvo iz Stare Pazove, odakle je otišla u Mađarsku.

Foto: Origo/Laszlo Mudra  

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html