Saopštenje za javnost igrača FK Radnički 1923

Saopštenje za javnost igrača FK Radnički 1923

Igrači Radničkog 1923 sazvali su na stadionu Čika Dača konferenciju za novinare kojoj su prisustvovali svi igrači i na kojoj su izneli saopštenje za javnost.

Jednom od najstarijih fudbalskih klubova u Srbiji, Radničkom 1923, definitivno preti gašenje i nestanak sa sportske mape naše zemlje. Na ovakav razvoj događaja, pre svega uticala je izjava gradonačelnika Kragujevca, u kojoj jasno navodi da nema nameru da nastavi sa praksom finansijske podrške klubu i obustavi učešće lokalne samouprave u daljim koracima, kojim bi se eventualno zaustavilo propadanje, a gradu i Kragujevčanima ostala jedna od najvećih ljubavi, naš Radnički!

Da je sve zaista tako govori i činjenica da već duže vreme nemamo predsednika i da je lice zaduženo ispred grada za direktnu i neposrednu saradnju sa klubom podnelo usmenu ostavku na dužnost. Jasno je koliko se mi igrači u takvim okolnostima osetimo poniženo i postiđeno… čula se i reč izdaja.

Mi, profesionalno angažovani igrači, nismo zadužili klub za iznos od oko milion evra. Učinio je to neko drugi. Neko drugi je neplaćanjem poreza klupski račun uveo u blokadu. Zašto za sve mi plaćamo? Na nama je da na terenu pokažemo da vredimo i to ćemo pokazati svom snagom.

Četiri meseca mi igrači ne primamo plate, uporno trenirajući dugo vremena sa jedine tri lopte koje imamo, na terenima koji više liče na livade nego na fudbalskim pravilima definisan prostor za trening. Često nemamo hranu, tako da je suvišno govoriti o tome da smo jedina ekipa u ligi koja nije išla na pripreme.

Kao odgovorni ljudi, sportisti, mi obaveštavamo kragujevačku javnost i naše navijače da nećemo obustaviti rad. Ostajemo na terenu. Za nas nema predaje – do pobede!

Zato je nužna mobilizacija. Mobilizacija svih koji vole Radnički. Kragujevac bez Radničkog neće biti isti. Neka se pukotina zaustavi na vreme, neka ne ostane rupa koja će, ako sada nešto ne preduzmemo, ostati u srcu Kragujevčana!

Mi nismo političari i ne znamo pravila te igre. Naš jezik ne prepoznaje reči političari. U našem jeziku važne su reči: trening, rad, poraz, pobeda… navijači.

Zato nam jednostavno recite čiji smo mi, da li neko brine o nama, da li smo potrebni Kragujevčanima?

Igrači seniorskog tima FK Radnički 1923

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html