SPD Radnički: Izveštaji, 1. 12. 2019.

SPD Radnički: Izveštaji, 1. 12. 2019.

Vaterpolo

RADNIČKI PREKO ZVEZDE DO FINALA KUPA

Vaterpolisti Radničkog plasirali su se u finale Kupa Srbije, pošto su u polufinalu „fajnal-fora“, posle velike borbe, nadigrali favorizovanu Crvenu zvezdu, na njenom bazenu, rezultatom 9:8. Kragujevčani će se u reprizi prošlogodišnjeg finala sastati sa ekipom Šapca koja je u prvom duelu savladala Partizan sa 13:10, u nedelju od 18:30.

Beograđani su dobro otvorili utakmicu i golovima Gusarova i Vukičevića poveli sa 2:0, ali je Nikola Lukić u tim trenuima održavao Kragujevčane u igri, pa su do izjednačenja došli tri minuta pre odlaska na odmor – 4:4. Međutim, „crveno-beli“ su iskoristili brojčane prednosti, pa su na poluvreme ipak otišli sa dva gola „viška“.

Imala je Zvezda potom i tri gola prednosti (7:4), ali je u nastavku susreta proradio je perspektivni izdanak kragujevačke vaterpolo škole, Nemanja Stanojević i sa tri vezana gola vratio Radnički u igru . Drama je potrajala sve do samog finiša. Na krilima sjajnih odbrana golmana Dobožanova Kragujevčani su zaigrali bolje u defanzivi, to je rezultiralo sa samo dva primljena gola u drugom poluvremenu. Na drugoj strani, poboljšali su i realizaciju, pa su do zasluženog izjednačenja došli pogotkom Gijoma Dina sredinom poslednje deonice – 8:8. Za potpuni preokret pobrinuo se centar Nebojša Toholj, postavivši ujedno i konačan rezultat susreta – 9:8.

Najefikasniji u pobedničkim redovima bili su Nikola Lukić i Nemanja Stanojević sa po tri gola, dok su u timu Crvene zvezde jedan manje postigli Janković i Vukičević.

Radnički – Crvena zvezda 9:8 (2:3, 2:3, 2:1, 3:1)

BEOGRAD
Bazen: „Milan Gale Muškatirović“. Gledalaca: Sudije: Golijanin i Putniković

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić, Kasum, Šulc, Vasin, Ilić, Adžić 1, Janković 2, Rađen, Vukičević 2, Gusarov 1, Radović 1, Ivanov, Milojević. Trener: Milanović

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević 3, Janković, Toholj 1, Frolov, Lobov, Dino 1, Panić, Radovanlija, Lukić 3, Tomašević, Todorovski, Pljevančić. Trener: Stevanović

STEVANOVIĆ: ZVEZDA VEĆ ZABORAVLJENA, CILJ JE TROFEJ

Posle velikog trijumfa nad Crvenom zvezdom u polufinalu Kupa Srbije (9:8), vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca nemaju vremena za slavlje, jer ih već u nedelju, od 18.30 časova (TV RTS2), na bazenu „Milan Gale Muškatirović“ u Beogradu, očekuje finalni meč sa ekipom Šapca.

„Crveno-beli“, predvođeni trofejnim trenerom Igorom Milanovićem, te plejadom pojačanja na čelu sa bivšim reprezentativcem Nikolom Rađenom, slovili su za favorita u ovom duelu koji su igrali na svom bazenu, ali hrabra četa sjajnog stratega Uroša Stevanovića nije se predavala ni kada je u jednom momentu bila na „minus tri“ (7:4). Kragujevčani su tako drugi put zaredom zaustavili Zvezdu u Kupu, nakon što su je prošle sezone eliminisali u četvrtfinalu.

– Meč sa Zvezdom bio je jako uzbudljiv i neizvestan, kao što je to bilo i prvo polufinale, iako se završilo razlikom od tri gola. Još uvek ništa nismo uradili ovom pobedom, jer još uvek nismo osvojili trofej, što nam je cilj. Međutim, ovaj trijumf je veoma važan, jer smo prvi put od kada postoji Vaterpolo klub Radnički, uključujući i onaj prethodni sa velikim imenima, pobedili Zvezdu u Beogradu. Nadam se da sada imamo više samopouzdanja i vere u sebe i da ćemo sutra, uz daleko bolju igru, doći do trofeja – rekao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Biće ovo repriza prošlogodišnjeg finala Kupa, ali u kragujevačkom taboru ovoga puta očekuju drugačiji ishod u odnosu na onaj kada su u Zrenjaninu tesno poraženi sa 10:9.

– Jako je bitno da i sutra pobedimo i ovu godinu okončamo uspesima u ranije najavljena tri „finala“, u koja smo ubrojili gostovanje Solarisu, ovaj duel sa Zvezdom i finale Kupa. Šabac nam je veliki dužnik od prošle godine kada smo izgubili u Zrenjaninu. Nadam se da ćemo ih ovoga puta pobediti i osvojiti trofej – zaključio je Stevanović.


Odbojka

TRILER U „ČAIRU“ PRIPAO NIŠLIJAMA

Posle velike borbe i pet odigranih setova, odbojkaši Radničkog položili su oružje na gostovanju ekipi Niša, u utakmici 9. kola BPŠ Super lige Srbije – 2:3 (14:25, 25:23, 22:25, 25:23, 15:17).

Dva puta su Nišlije vodile i oba puta je Radnički uspevao da stigne do izjednačenja u setovima, da bi na kraju pitanje pobednika rešio taj-brejk, u kome je domaći tim imao više živaca, ali i izuzetno raspoloženog Keitu, za koga Kragujevčani nisu imali pravog rešenja.

Bila je ovo utakmica na kojoj je povratnički debi u dresu Radničkog imao državni reprezentativac Lazar Ćirović, ali ni njegovo prisustvo nije pomoglo Šumadincima da izbegnu poraz u „Čairu“.

Prvi set obeležio je jako loš servis Kragujevčana, koji je omogućio Nišlijama rezultatsku kontrolu tokom čitave deonice. Na kraju je poenima Keite i Lopara domaći tim došao do početne prednosti u setovima.

Sa znatno boljom energijom ušao je Radnički u drugi set. Ipak, izabranici Dragana Svetozarevića dobro su se držali i bili u igri sve do završnice seta, kada im je popustila koncentracija, što su Kragujevčani znali da kazne i reše ovu deonicu u svoju korist (25:23).

Uzvratio je domaćin u trećem setu. Ponovo su puleni Ivana Blagojevića bili u podređenom položaju tokom većeg dela ovog perioda igre, bezuspešno pokušavajući da sustignu rezultatski zaostatak. Nišlije su ovaj period igre dobile rezultatom 25:22 i ponovo došle do vođstva u setovima.

Velika borba vodila se u četvrtom setu. Delovalo je u jednom trenutku da će domaćin prelomiti set u svoju korist i doći do konačnog trijumfa, ali odbojkaši Radničkog nisu imali nameru da istaknu belu zastavu, pa su strpljivom igrom u samom finišu preokrenuli rezultat u svoju korist i izborili taj-brejk.

Peti set doneo je pregršt uzbuđenja i rezultatskih obrta. Radnički je posle promene strana uspeo da stigne do nešto osetnije prednosti od četiri poena (10:6), ali su se tada razigrali Lopar i Keita, pa je rezultat vrlo brzo bio u egalu (11:11).

Nišlije su prve došle u priliku da reše ovaj meč u svoju korist, ali su je propustile. Potom su i Kragujevčani imali šansu za konačan trijumf, ali su je i oni prokockali. Na kraju je stvari u svoje ruke preuzeo Keita, koji je sa tri uzastopna poena stavio tačku na ovaj izuzetno uzbudljiv meč u „Čairu“.

Mladi odbojkaški as sa Malija bio je ujedno i najbolji akter susreta sa 37 osvojenih poena. Parirao mu je kapiten Radničkog i prvi poenter Super lige Vladimir Jekić sa 31 poenom.

OK NIŠ – OK RADNIČKI 3:2 (25:14, 23:25, 25:22, 23:25, 17:15)

NIŠ
Dvorana: „Čair“
Gledalaca: 400
Sudije: Đ. Zelenović, T. Popović

NIŠ: Lopar 12 (4 blk), Pejčić 2 (2 asa), Jović (libero), Milovanović 1 (1 as), Keita 37 (5 asova, 3 blk), Stojković 10 (2 asa, 4 blk), Ikbari 14 (1 as, 2 blk), Jelić 8 (1 as, 1 blk), Tokić 1 (1 as). Nisu igrali: Nikić, Živanović i Jovanović. Trener: Dragan Svetozarević

RADNIČKI: Milutnović 2 (2 blk), Goić 13 (2 asa, 3 blk), Ristić, Petrović, Ćirović 11 (1 as, 1 blk), Jekić 31 (1 as, 2 blk), Matić, Pantelić (libero), Perović, Stevanović 9 (2 asa), Krstić. Nisu igrali: Vidović, Pantović i Trivunić. Trener: Ivan Blagojević

Nakon drugog poraza u sezoni, Radnički se bodovno izjednačio sa Nišlijama na deobi druge pozicije, dok se na čelu tabele osamila novosadska Vojvodina sa bodom više u odnosu na Kragujevčane i Nišlije.

Ovim kolom okončana je prva polovina ligaškog dela takmičenja u BPŠ Super ligi Srbije.

Naredna stanica odbojkaša Radničkog biće Stara Pazova, gde će odmeriti snage sa ekipom Jedinstva, koju su na startu sezone dobili u „Jezeru“ maksimalnim rezultatom (3:0).

Košarka

KOŠARKAŠI RADNIČKOG DEMOLIRALI PIROĆANCE U „JEZERU“

U jednoj od najboljih partija ove sezone, kragujevački Radnički je pred 700 gledalaca u „SBB hali Jezero“ deklasirao ekipu Pirota, u utakmici 9. kola Druge lige Srbije za košarkaše – 94:64 (29:6, 21:14, 23:16, 21:28).

Mada je najavljivan kao derbi kola, susret Radničkog i Pirota protekao je u apsolutnoj dominaciji kragujevačkog tima. Bila je to igra „mačke i miša“, u kojoj se samo postavljalo pitanje sa kolikom razlikom će Piroćanci biti ispraćeni iz „Jezera“.

Pitanje pobednika bukvalno je rešeno već nakon uvodnih deset minuta susreta. Izabranici trenera Igora Todorovića sjajno su otvorili utakmicu i serijom 13:0 najavili konačan epilog.

Kragujevčani su odličnom odbranom zatvorili sve prilaze sve ka svom košu i goste naterali da poene traže u šutu sa distance, koji ih večeras nikako nije služio. Dovoljno je reći da su košarkaši Pirota prvu trojku pogodili tek na startu druge deonice, a da su pre toga imali dvanaest neuspešnih pokušaja van linije 6,75 metara.

Na drugoj strani, košarkaši Radničkog bili su šuterski izuzetno raspoloženi, pa u takvoj kostalaciji snaga i ne čudi što je na isteku prve četvrtine bilo 29:6 za domaći sastav.

Druga četvrtina nije donela preterani pomak u igri gostiju. Nastavili su se promašaji u šutu sa distance, pa se stekao utisak da Piroćanci večeras nisu bili u stanju ni bazen da pogode.

Domaći su, pak, iskoristili priliku da se do kraja poluvremena pobegnu na „plus 30“ (50:20) i samim otklone svaku dilemu po pitanju konačnog ishoda.

I pored ubedljivog vođstva, nije bilo opuštanja u redovima Radničkog tokom treće četvrtine. Šta više, Kragujevčani su nastavili da penju razliku sve dok nisu izbili na „plus 40“ (62:22).

Tada su, čini se, konačno stisli kočnicu, a trener Todorović je u poslednjoj četvrtini rešio da razigra igrače sa manjom minutažom, što su gosti iskoristili da koliko-toliko ublaže rezultatski debakl.

Epitet najefikasnijeg igrača utakmice poneo je Ivan Nedeljković sa 18 poena. Kapiten Katić je stao na 17 poena, Stevanović je ubacio 16, a Šućov i Marković po 11 poena.

Vredi napomenuti i sjajan skakački učinak Pavla Jokića, koji je uhvatio čak 17 lopti, od toga 13 pod svojim i 4 pod protivničkim obručem.

Filipović i Đorđević bili su jedini igrači sa dvocifrenim učinkom u gostujućem sastavu, sa po 10 postignutih poena.

KK RADNIČKI – KK PIROT 94:64 (29:6, 21:14, 23:16, 21:28) KRAGUJEVAC
Kragujevac
Dvorana: „ SBB hala Jezero“
Gledalaca: 700
Sudije: D. Mizdrak, N. Kovačević, S. Stanić

KK RADNIČKI: Stanković 8, Jokić 3 (17 sk), Veljović 3, Stevanović 16, Nedeljković 18, Šućov 11 (6 as), Živanović (7 as), Ilić 4, Glišović 3, Marković 11, Katić 17 (6 sk, 3 ukl). Trener: Igor Todorović.

KK PIROT: Đonlić 9, Mukanović 9, Stefanović 2, Filipović 10, Stanković 5, Balović, D. Đorđević 10, Vasić 2, Matović 3, Ljubenković 5, B. Đorđević 7, Stojanović 2. Trener: Marko Spasić.

Radnički je ovom pobedom zadržao čelnu poziciju na tabeli sa 17 bodova, koliko je sakupila i ekipa Zemun Fitofarmacije.

I u sledećem kolu Kragujevčani će igrati pred svojom publikom u „SBB hali Jezero“, ovoga puta protiv Mladosti iz Smederevske Palanke.

IZOSTAO DERBI

Sjajna partija košarkaša Radničkog protiv Piroćanaca uticala je na to da derbi 9. kola Druge lige Srbije bude lišen rezultatske neizvesnosti.

Trener kragujevačkog tima Igor Todorović mogao je, poput 700 gledalaca u „Jezeru“, da uživa u izvanrednoj igri svoje ekipe, koja je krunisana ubedljivim trijumfom.

Brutalna partija u odbrani mojih momaka, naročito u prvom poluvremenu, kada smo jednu sjajnu ekipu Pirota sveli na samo dvadeset postignutih poena. Zaustavili smo njihove „udarne igle“ na spoljnim pozicijama, poput Mukanovića, Đonlića i Filipovića, dok je Katić zatvorio reket i limitirao učinak Matovića i Đorđevića. Imali smo dobar protok lopte u napadu, kao i odlične procente šuta za tri poena u prvom poluvremenu. Naravno, to je sve produkt dobre igre u odbrani, jer iz nje proizilazi mirnoća i sigurnost prilikom šuta, ocenio je Todorović još jedno odlično izdanje svog tima.

Trener Pirota Marko Spasić nije štedeo komplimente na račun Kragujevčana.

Čestitao bih Radničkom na zasluženoj pobedi. To je jedna jako dobro selektirana ekipa sa odličnim stručnim štabom. Želim im da ispune svoj cilj i na kraju sezone budu na prvom mestu, što ovaj grad i klub zaslužuju, započeo je svoje izlaganje strateg Piroćanaca, a zatim se okrenuo analizi igre svog tima:

Mislim da nismo dovoljno dobro energetski odgovorili na agresivnu odbranu našeg rivala. Pri tom smo olako primili i par šuteva za tri poena, tako da se naša igra raspala već na samom početku utakmice. Na nama je da što pre dignemo glave i da nastavimo dalje, jer nas očekuje težak raspored u narednih par kola, zaključio je Spasić.

SNIMAK UTAKMICE (1:15:52)



KRAGUJEVČANKE „SKALPIRALE“ BIVŠEG ŠAMPIONA U PRODUŽETKU

Košarkašice Radničkog okončale su niz od tri uzastopna poraza u Prvoj ženskoj ligi Srbije, pošto su danas na svom parketu, posle velike borbe i jednog produžetka, uspele da savladaju nekadašnjeg prvaka države, ekipu Radivoja Koraća, rezultatom 83:78 (17:21, 22:21, 13:12, 22:20, 9:4).

Susret u hali „Gordana Goca Bogojević“ obeležile su česte rezultatske oscilacije i izuzetna borbenost učenica Nenada Milovanovića, koje se i u naizgled bezizlaznim situacijama nisu predavale, pa su na kraju zasluženo došle do veoma važne pobede protiv respektabilnog protivnika.

Beograđanke su u srce Šumadije doputovale čvrsto rešene da zabeleže šesti trijumf u sezoni, a u toj misiji podršku im je pružala grupica od desetak navijača, koja je tokom čitave utakmice zdušno bodrila gostujući tim.

Takođe, na ruku im je išla i činjenica da je domaći tim na današnjoj utakmici nastupio bez prvog centra Milene Marjanović, kao i bez još jedne značajne uzdanice pod obručima Nede Bezarević, koja se, doduše, našla na klupi, ali nije ulazila u igru.

Uprkos kadrovskim problemima, Kragujevčanke su dobro otvorile utakmicu i trojkom Jelene Prvulović povele sa 5:2, ali su gošće iz Beograda vrlo brzo preuzele vođstvo, koje nisu ispuštale do kraja prve deonice.

Početkom druge četvrtine „crvene“ ponovo hvataju zalet i preokreću rezultat u svoju korist. Međutim, trojkama Nevene Vučković i Ljiljane Tomašević, Beograđanke prave seriju 6:0 i izbijaju na „plus tri“ (31:34). Iako je do kraja ovog perioda igre vođstvo još jednom promenilo vlasnika, gošće su ipak na veliki odmor otišle sa zalihom od tri poena (39:42).

U trećoj četvrtini košarkašice Radničkog su zaigrale čvršće u odbrani, jako dobro su komunicirale i „skupljale“ u reketu, ali im je zato napadačka produkcija bila na prilično siromašnom nivou, pa su gošće uoči početka poslednje četvrtine i dalje imale minimalnu prednost (52:54).

Zadnja deonica donela je pregršt uzbuđenja, što se najbolje vidi po raspoloženju publike, koje je često variralo od stanja potpune apatije, pa do ekstaze. Trojka Bojane Stevanović u 33. minutu za vođstvo Radničkog od 57:56 razgalila je nade u konačan preokret kragujevačkog tima, ali je vrlo brzo usledilo prizemljenje, budući da su gošće serijom 11:2 izbile na osetnih „plus osam“ (59:67) tri minuta pre kraja utakmice.

Ipak, nisu Kragujevčanke klonule duhom. Usledila su dva uzastopna dalekometna hica od strane Snežane Čolić i Jovane Jeremić, a potom je i Jelena Prvulović pogodila sa poludistance, čime je Radnički očas posla anulirao zaostatak.

Loš period igre beogradskog tima okončala je Nina Vukosavljević pogotkom van linije 6,75 metara, pa su gošće u poslednji minut igre ipak ušle sa prednošću od tri poena.

Četrdesetak sekundi pre poslednjeg zvuka sirene, Jelena Prvulović je zaradila tehničku grešku, a ekipa Radivoja Koraća priliku da prelomi utakmicu u svoju korist. Ljiljana Tomašević je realizovala slobodno bacanje, ali je potom pogrešila Tina Dinčić, čime je Radničkom produžila nadu u pogledu konačnog epiloga.

Iako je prethodno promašila šut za tri poena i načinila tehničku grešku, to nije pokolebalo karakter Jelene Prvulović, koja je 21 sekundu pre kraja preuzela odgovornost u svoje ruke i pogodila izuzetnu bitnu trojku za 72:73. Zatim je Vladana Vujisić ukrala loptu pod protivničkim obručem i šest sekundi pre kraja susreta donela svom timu preokret i vođstvo od pola koša (74:73).

Ista igračica je, tri sekundi kasnije, u velikoj želji da ukrade još jednu loptu napravila faul i na liniju penala poslala Ninu Vukosavljević, koja je prvo bacanje pogodila, a drugo promašila, pa se tako ušlo u dodatnih pet minuta susreta.

Tokom prva četiri minuta produžetka ekipe su se smenjivale u vođstvu, a onda se Radnički poenima Snežane Čolić i Sare Milošević odlepio na 83:78, što je bila rezultatska distanca koju gošće nisu uspele da nadomeste, tako da su se na kraju sasvim zasluženo radovale košarkašice domaćeg tima.

Ovoj izuzetno važnoj pobedi Radničkog kapiten Jelena Prvulović doprinela je sa 23 poena, Snažana Čolić ubacila je dva poena manje (21), a Sara Milošević je utakmicu završila sa 15 poena.

U gostujućem timu najbolji utisak ostavila je iskusna Jelena Maksimović Jevđenijević sa 24 poena i 11 skokova. Nina Vukosavljević postigla je 14, Ivona Ristić 11, a Ljiljana Tomašević 10 poena.

Sa skorom 4-4 i 12 osvojenih bodova, Radnički je zadržao mesto u sredini tabele.

Kragujevčanke sada očekuju dva uzastopna gostovanja. Narednog vikenda „crvene“ putuju za „Srpsku Atinu“, gde će se sastati sa ekipom Novosadske ŽKA, koja će im, interesantno, biti rival i u četvrtfinalu Kupa Srbije, a potom će gostovati ekipi Kraljeva.

SNIMAK UTAKMICE (2:02:44)



Rukomet

RADNIČKI U FOTO FINIŠU DO NOVIH BODOVA

Rukometaši Radničkog su na teškom gostovanju uspeli da prigrabe ceo plen, savladavši domaću ekipu Vranja 1957 rezultatom 33:32, poluvreme 17:18 i tako uspeli da održe korak sa vodećim Hajduk Veljkom koji ima bod prednosti.

Vruć domaći teren, preporođeni i razgoropađeni domaćin, a sa druge strane gosti željni treće pobede u nizu su stvorili sve preduslove za jedan neizvestan i uzbudljjiv meč. I tako je i bilo. Od prvog sudijskog zvižduka, rivali su se smenjivali u minimalnom vođstvu, ne dozvoljavajući jedni drugima veću prednost od jednog gola. Taman kada se pomislilo da će jedan od protivnika steći značajniju prednost, drugi bi se trgao i održavao korak. Rezultatska neizvesnost i rovovska bitka je trajala sve do zvuka sirene, koja je označila kraj prvog dela i minimalne prednosti Vranjanaca 18:17.

Ista meta, isto odstojanje i u drugom delu igre, s tim što domaćin prvi put dolazi do vođstva od 2 gola pogotkom Stevanovića u 37-om minutu (21:19) i veći deo poluvremena uspeva da održi tu prednost. Kragujevčani su odolevali snažnim naletima domaćina, a u igri su ih držali Medić i Stanojev, kao i golman Lekić koji je skinuo par teških lopti baš kad je trebalo. Neizvesnost donosi Mutavdžić izjednačujućim pogotkom u 49-om minutu (27:27). Prava drama nastaje ulaskom u 58-mi minut pri rezultatu 31:31. Prvo je golman Radničkog odbranio šut iz izgledne situacije, a u napadu gostiju Medić preuzima odgovornost i dalekometnim projektilom dovosdi Kragujevčane u vođstvo. Vranjanci gube loptu, a tačku na i solo-prodorom i pogotkom, stavlja Stanojev. Do kraja je domaćin uspeo samo da ublaži poraz uz zvuk sirene, tako da gostujući rukometaši odnose ceo plen konačnim rezultatom 32:33.

U redovima domaćina najefikasniji su bili Stefan Pavlović sa 9 i Nemanja Dimitrijević sa 7 pogodaka, dok su kod ekipe Radničkog golgeterski najraspoloženiji bili Dušan Medić sa 13 i Stefan Stanojev sa 8 postignutih golova.

Igrač utakmice: Dušan Medić

RK Vranje 1957 – RK Radnički: 32:33 (18:17)

Vranje
Hala “Vranje”. Gledalaca: 200
Sudije: Miloš I Đorđe Jevtić
Sedmerci: Vranje 4 (3), Radnički 5 (4)
Isključenja: Vranje 12 min, Radnički 14 min

Vranje: Breti, Anđelković, Jovanović, Barjaktarević 1, Stevanović 4, Urta, Stojmenović, Pavlović, Čolović 9, Ristić, Dimitrijević 7, Kostić, Stamenković 1, Anđelić 5, Bošković 5

Radnički: Kasalović Stošić 1, Ristić 2, V.Stevanović, Mutavdžić 4, Lekić (8 odbrana), Dobrosavljević 1, Knežević 1, M.Stevanović 1, Radenović , Stanojev 8, Bogdanović 2, Jovanović (4 odbrane, sedmerac), Janićijević, Medić 13, Krkotić

U poslednjem, 11. kolu SBRL za muškarce, Radnički će u svojoj SBB hali Jezero ugostiti ekipu Mokre Gore iz Zubinog Potoka u petak 6. decembra u 20:30.

RADNIČKI SIGURNOM IGROM DO JESENJE TITULE

Rukometašice Radničkog su u okviru 10. kola super B lige za žene savladale ekipu Topličanina iz Prokuplja rezultatom 29:23, poluvreme 15:14 i tako kolo pred kraj obezbedile titulu jesenjeg prvaka.

Prethodne sezone ekipa Radničkog je iz dvomeča sa Prokupčankama osvojila samo bod i znalo se da im gošće nikako ne leže, što su dokazale i večeras u dobrom delu prvog poiluvremena. Meč je počeo startnim vođstvom domaćih igračica, ali Topličanin odmah preuzima inicijativu i prelazi u vođstvo. Nikako Kragujevčanke nisu mogle da nađu rešenje za brzu igru gostujućih rukometašica, večeras fenomenalnunu i raspucanu Olju Nikolić, koje već u 9-om minutu na svom kontu imaju velikih 4 gola prednosti (4:8). Pojačanom agresivnošću i ozbiljnošću u odbrani i ulaskom Jelene Pojužine na gol, Kragujevčanke počinju da krckaju prednost Topličanina i u 14-om minutu pogotkom Bjelakove poravnavaju rezultat(9:9) i polako preuzimaju konce igre u svoje ruke. Gošće se nisu lako dale i na veliki odmor se odlazi minimalnim vođstvom domaćina 15:14.

Početak drugog dela igre protiče u igri gol za gol. Radnički nikako nije uspevao da napravi osetniju prednost ,iako je bilo puno prilika, no par brzopletih grešaka i nerealizovanih kontranapada, kao i upornost borbenih gošći im nisu dozvolili da se odlepe. Nije bilo karakteristične agresivnosti u odbrani, što pokazuje činjenica da su imale samo 2 isključenja. Iako su Kragujevčanke imale konstantno vođstvo, čini se da su tek u 51-om minutu golom kapitena Tijane Petrović uspele da prelome utakmicu. U tome im je pomogla i fantastična rola Jelene Pojužine, koja je u konačnom zbiru brojala do 17 odbranjenih šuteva. Do kraja su utakmicu rutinski privele kraju konačnim rezultatom 29:23.

U redovima Radničkog najefikasnija je bila Ksenija Petrović sa 7 pogodaka, dok je Teodora Veličković dodala 6, a kod gošći se golgeterski istakla Olja Nikolić sa 12 postignutih golova.

Igrač utakmice: Teodora Veličković

RK Radnički – ŽRK Topličanin: 29:23 (15:14)

Kragujevac
SBB Hala “Jezero”. Gledalaca: 100 Sudije: Dragan Milošević, Marjan Golubović
Sedmerci: Radnički 3 (3), Topličanin 2 (2)
Isključenja: Radnički 4 min, Topličanin 6 min

Radnički: J. Pojužina (17 odbrana), Veličković 6, Srećković, Bjelak 5, Filipović, Knežević 2, Blagojević, Hasanović (4 odbrane), Vlašković, Savić (1 odbrana), K. Petrović 7, Ž. Pojužina 2, Stoiljković 5, Vasić, Todorović, T. Petrović 2

Topličanin: Karalić 1, Jovanović, Stojov 5, Kričak 2, Stoiljković 1, Korać (8 odbrana), Janković, Petrović 2, Nikolić 12

Narednog vikenda u okviru 11. kola SBRL za žene, Radnički putuje u Beograd, na noge ekipi ORK Beograda.

SPD RADNIČKI 

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip


OZVANIČENO PARTNERSTVO SPD RADNIČKI-PRVI PRVI NA SKALI



STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html