SPD Radnički: Izveštaji i najava, 25. decembar 2019.

SPD Radnički: Izveštaji i najava, 25. decembar 2019.

KALENDAR DOGAĐAJA U KRAGUJEVCU


PRVACI EVROPE IZ SRCA ŠUMADIJE HVATAJU ZALET ZA BERLIN

Prvu fazu priprema za evropske kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju, odbojkaška reprezentacija Srbije obavlja u Kragujevcu. Reprezentativci Srbije, pod budnim okom selektora Slobodana Kovača, marljivo treniraju u „SBB hali Jezero“, kako bi što pre dostigli zavidan nivo forme za predstojeći kvalifikacioni turnir u Berlinu.

Selektor našeg državnog tima odlučio se da pored standardnih reprezentativaca, koji su učestvovali u osvajanju evropskog zlata, na spisak uvrsti i veći broj mladih igrača, od kojih se očekuje da u doglednoj budućnosti postanu stožer nacionalne selekcije.

Glavni cilj pozivanja mladih igrača bio je da im pružimo motiv i podstrek za dalji rad i napredak. Sinoć su se treninzima priključili Jovović i Luburić, tako da će od danas treninzi biti nešto ozbiljnijeg inteziteta. Ovih dana očekujemo dolazak preostalih standardnih reprezentativaca za tu glavnu fazu priprema za Berlin. Imamo jako malo vremena za pripreme, posebno za jedan turnir ovakvog tipa, gde igrače očekuje pet utakmica u roku od šest dana. Pri tom nam i satnica ne ide u prilog, ali uprkos svim otežavajućim okolnostima radimo na tome da budemo pre svega psihološki spremni za ovaj turnir, a ja se iskreno nadam da će krajnji rezultat biti najbolji mogući, odnosno da ćemo izboriti plasman na Olimpijske igre, izjavio je Slobodan Kovač.

Glavni kormilar „orlova“ istakao je da su uslovi za treniranje u Kragujevcu jako dobri i da nije pogrešio u odluci da prvu fazu priprema naša reprezentacija obavi u srcu Šumadije.

Ja sam uoči svog odlaska u inostranstvo tražio pravo mesto gde ćemo moći da treniramo. Bio sam jako zadovoljan radom Odbojkaškog kluba Radnički i uslovima u „SBB hali Jezero“, pa sam odlučio da ovaj prvi deo priprema obavimo ovde u Kragujevcu. Zahvaljujući zajedničkim naporima Odbojkaškog kluba Radnički i Odbojkaškog saveza Srbije, ova dvorana sada izgleda mnogo lepše. Zaista, nemam nikakvih zamerki, uslovi su odlični, a na nama je sada da radimo što bolje, dodao je selektor najbolje reprezentacije Starog kontinenta.

Na spisku selektora Kovača neizostavno je ime Lazara Ćirovića. 27-godišnji Kragujevčanin, koji je učestvovao u osvajanju zlatne medalje na proteklom Evropskom prvenstvu, prezadovoljan je dosadašnjim delom priprema.

Atmosfera u reprezentaciji je sjajna. Svi momci su izuzetno raspoloženi, puni pozitivne energije i velikih očekivanja od predstojećih kvalifikacija. Nadam se da ćemo na turniru u Berlinu biti na svom maksimumu i da ćemo ostvariti svoj prioritetni zadatak, a to je plasman na Olimpijske igre u Tokiju, podvlači Ćirović.

On dodaje i da mu je izuzetno drago što reprezentacija prvi deo priprema obavlja upravo u njegovom rodnom gradu.

Uslovi za pripreme su izuzetno dobri. Ja se lično osećam jako lepo ovde u Kragujevcu, jer je to ipak moj grad, a mogu potvrditi da su i ostali reprezentativci izuzetno zadovoljni ovdašnjim uslovima. Iskreno se nadam da ćemo u budućnosti ponovo imati priliku da treniramo ovde, istakao je naš reprezentativac.

Ćirović je nakon Evropskog prvenstva napravio nešto dužu pauzu, da bi se krajem novembra priključio svom matičnom klubu Radničkom, u želji da što pre uđe u takmičarsku formu i ujedno pomogne kragujevačkom klubu u završnici prvog dela sezone.

Posle Evropskog prvenstva i duge klupske sezone, bila mi je neophodna mala pauza. Nakon toga počeo sam polako da treniram sa ekipom Radničkog, a potom sam odigrao i par utakmica za njih, što mi je izuzetno značilo u nastojanju da dođem do potrebne forme. Mogu reći da sam blizu svog maksimuma, tako da sada nastavljam pripreme sa reprezentacijom, uz nadu da će tokom januara sve biti na pravom mestu, zaključio je naš odbojkaški as.

Reprezentacija Srbije treniraće u Kragujevcu do petka, kada se seli u Beograd, gde će obaviti završni deo priprema. Turnir u Berlinu startuje 5. januara, a naša selekcija nalazi se u B grupi, zajedno sa reprezentacijama Francuske, Bugarske i Holandije, dok u A grupi igraju domaćin Nemačka, Belgija, Slovenija i Češka.

Plasman na Olimpijske igre obezbediće samo pobednik turnira.

U SUBOTU FINALE NOVOGODIŠNJEG TURNIRA U MALOM FUDBALU

Finale novogodišnjeg turnira u malom fudbalu „kragujevac 2019“ biće odigrano u subotu 28. decembra od 20 časova na parketu SBB hale Jezero. Ovaj turnir koji organizuje Udruzene gradjana „Kaldrmaš“ pored sportskog ima i humanitarni karakter.

Sredstva koja se prikupljaju namenjena su za Kostu, prevremeno rođenog dvogodišnjaka, koji odrasta uz brojne zdravstvene probleme.

Udruženje građana „Kaldrmaš“, posle sedamnaest godina pauze, rešilo je da ponovo pokrene tradicionalni novogodišnji turnir u malom fudbalu, koji se održavao u periodu od 1979. do 2002. godine.

Uz učešće 24 ekipe, ovogodišnji turnirušao je u svoju završnu fazu. U petak 27. decembra na programu su polufinalne utakmice, u kojima će se sastati od 18 časova ekipe „Bumbar Nosuljko NVO Posle Kiše“ i „Naša kafana“, a od 19:30 Tehnički pregled „Drekalović“ i „Kraljev dvor“ .

Pre finala, koje je u subotu od 20 časova, odigraće se utakmica za treće mesto, a počinje u 18 časova.

U hali će biti postavljene specijalne kutije u kojima će se prikupljati novčana pomoć za lečenje dvogodišnjeg Koste. Udruženja građana „Kaldrmaš“ pozivaju sve Kragujevčane da dođu u petak i subotu da uživaju u fudbalskim čarolijama, a ujedno i pomognu malom Kosti u njegovom daljem lečenju i oporavku.

MUZIKA I ZVUK KAO LEK

U Centru za rehabilitaciju osoba sa invaliditetom „Iskra“ održana je prva radionica u okviru projekta „Muzika i zvuk kao lek“, u organizaciji Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara “Šumadija”. Autor projekta je Branislav Boba Narandžić koji je nakon teške nesreće, postao invalid. Iako je više od četiri decenije vezan za invalidska kolica, nije dozvolio da ga hendikep omete u bavljenju muzikom koja je, kako ističe, smisao njegovog života.

Sa željom da svoje znanje prenese onima koji vole muziku i žele što više da nauče o zvuku, pokrenuo je radionice na kojima će govoriti o ovoj temi. Osim edukacije, ovo je prilika, napomenuo je Boba Narandžić, da delujemo i lekovito, odnosno objasnimo kako zvuk može da utiče na ljudsko zdravlje, samim tim radionice nisu namenjene samo osobama sa invaliditetom.

Prema rečima članice Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Gordane Damnjanović, grad Kragujevac je na stalno otvorenom konkursu podržao projekat Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara čiji je cilj socijalna inkluzija i unapređenje zdravstvenog stanja osoba sa invaliditetom. Udruženje želi da edukuje i osnaži osobe sa invalidetetom i time pruži mogućnost da se možda zaposle ili da se bave muzikom i tonom iz hobija. Imajući u vidu da muzika najbolje revitalizuje organizam, sigurna sam, da će se dobre vibracije ovog projekta nastaviti i naredne godine i da će uključivati sve veći broj osoba sa invaliditetom, istakla je Gordana Damnjanović.

Projekat je pored lokalne samouprave, podržalo i Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara Srbije, kao i profesori Muzičke škole „ dr Miloje Milojević“, koji ističu da im je čast i zadovoljstvo što su deo projekta.

SPD RADNIČKI 

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip


OZVANIČENO PARTNERSTVO SPD RADNIČKI-PRVI PRVI NA SKALI

STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari