SPD Radnički: Najave i izveštaj, 26. decembar 2019.

SPD Radnički: Najave i izveštaj, 26. decembar 2019.

PPNS - KG VODIČ: KALENDAR DOGAĐAJA U KRAGUJEVCU

ŠUMADIJSKI DERBI NA PARKETU NOVE KRALJEVAČKE HALE SPORTOVA

Poslednje kolo prvog dela sezone u Drugoj ligi Srbije za košarkaše obeležiće šumadijski derbi, u kome će kraljevačka Sloga ugostiti kragujevački Radnički. Za Kragujevčane je ovo možda i najveći izazov u dosadašnjem delu takmičenja, s obzirom na kvalitet i reputaciju kraljevačkog sastava.

Ne tako davno ove dve ekipe delile su megdan u Košarkaškoj ligi Srbije, iz koje su, zanimljivo je napomenuti, ispale u istoj sezoni. Danas Radnički i Sloga traže povratnu kartu za viši rang takmičenja, a kako stvari stoje, trenutno su joj bliži Kragujevčani, koji nakon dvanaest odigranih kola čvrsto drže čelo tabele u Drugoj ligi Srbije sa samo jednim porazom.

Sa druge strane, Kraljevčani su već vezali tri neuspeha, poslednji minulog vikenda, kada su poklekli na gostovanju subotičkom Spartaku. Međutim, ovi parametri nikako ne smeju zavarati izabranike Igora Todorovića, posebno ako se uzme u obzir da Sloga još uvekne zna za poraz u kraljevačkoj Hali sportova.

- Sloga je u prošlom kolu izgubila od Spartaka u Subotici, tako da sada imamo dve pobede više u odnosu na njih. Eventualni brejk u Kraljevu bi nam dosta olakšao dalji put ka KLS-u, ali opet apostrofiram da je sezona duga, tako da moramo ići polako, korak po korak. U svakom slučaju, mi se za ovo gostovanje ozbiljno pripremamo, kao i za svaki drugi meč. Na nama je da izdržimo i pokažemo da smo sa razlogom lideri na tabeli, istakao je trener Radničkog Igor Todorović.

Utakmica između Sloge i Radničkog igra se u subotu 28. decembra od 19 časova i 30 minuta na parketu Nove hale sportova u Kraljevu.

GOSTOVANJE U NIŠU ZA KRAJ GODINE

Košarkašice Radničkog za kraj 2019. godine očekuje gostovanje u Nišu ekipi Studenta u utakmici 12. kola Prve ženske lige Srbije, koja se igra u subotu od 16 časova i 30 minuta u sali Osnovne škole „Duško Radović“.

„Crvene“ su se pobedom nad zrenjaninskim Proleterom minulog vikenda aktivno uključile u borbu za četvrtu poziciju na tabeli, budući da sada zaostaju samo jedan bod za ekipom Radivoja Koraća. Mada su u ovaj meč ušle sa ulogom favorita, izabranice Nenada Milovanovića morale su da se dobrano pomuče kako bi slomile otpor neugodnih Zrenjaninki.

Sada je pred Kragujevčankama još jedan rival iz donjeg dela tabele. Ekipa Studenta se sa dve pobede u dosadašnjih jedanaest kola nalazi među tri najslabije plasirana tima u ligi. Poslednji put Nišlijke su se radovale još u šestom kolu, kada su na svom parketu savladale Novosadsku ŽKA.

Jasno je da je za ekipu Studenta svaki bod zlata vredan u borbi za opstanak, tako da će verovatno izuzetno motivisano ući u predstojeći duel sa Kragujevčankama, uz želju da im se revanšira za ubedljiv poraz u prvom delu sezone (81:63).

Kragujevački tim na jug Srbije putuje u nešto izmenjenom sastavu. Naime, tokom nedelje klub su napustile tri igračice: Vladana Vujisić, Jovana Jeremić i Milena Marjanović, a roster je popunjen angažovanjem plejmejkera Jelene Jozić i centra Kristine Jančić.

I pored ovih kadrovskih promena, košarkašice Radničkog imaju lepu priliku da pobedom u Nišu zaokruže ovu veoma uspešnu godinu i dodatno podignu samopouzdanje za završni deo sezone.

KADETI RADNIČKOG GOSTOVALI U VOLOSU

Kadeti Vaterpolo kluba Radnički iz Kragujevca (2005. godište i mlađi) bili su gosti Volosa iz istoimenog grčkog grada, od 19. do 23. decembra.

Za to vreme, ovi timovi odradili su šest sparing treninga, stekli nova prijateljstva i započeli saradnju koja bi trebalo da se nastavi u budućnosti.

– Ovo je prvi put da naši dečaci idu u Volos. Veoma je bitno da se susretnu sa vršnjacima iz drugih zemalja, da se druže i upoznaju sa drugim školama vaterpola. Pripreme su bile značajne baš iz tog razloga što se vaterpolo kod njih igra na malo drugačiji način, sa grubljom igrom. Ove pripreme dobro su nam poslužile za podizanje forme pred finale regiona za 2004. godište, koje nas očekuje početkom sledeće godine, rekao je Nikola Stanojević, trener Radničkog.

Očekuje se da tokom narednih meseci Kragujevčani uzvrate gostoprimstvo malim Grcima.

SPD RADNIČKI 

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip






STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html