SPD Radnički: Najave i izveštaji, 6.-8. novembar 2019.

SPD Radnički: Najave i izveštaji, 6.-8. novembar 2019.

Izveštaji

NOVOSAĐANKE BOLJE ZA POLA KOŠA

Košarkašice Radničkog su posle velike drame u završnici poražene od vicešampiona države, ekipe 021 iz Novog Sada, u utakmici 6. kola Prve ženske lige Srbije – 79:80 (23:19, 25:20, 15:21, 16:20).

Iako oslabljene neigranjem Jelene Prvulović i Milene Marjanović, Kragujevčanke su pružile žestok otpor jednoj od najkvalitetnijih ekipa u ligi. Izabranice Nenada Milovanovića kontrolisale su rezultat sve do samog finiša susreta, kada im je ponestalo snage, što su gošće iz Novog Sada iskoristile da u dramatičnoj završnici trijumfuju sa pola koša prednosti.

Od samog starta Novosađanke su se trudile da eksploatišu prednost na niskom postu, u čemu su ih Kragujevčanke onemogućavale dobrom i agresivnom timskom odbranom. I pored loših procenata u šutu za tri poena, Radnički je prvu četvrtinu završio u rezultatskom plusu – 23:19.

Sredinom druge deonice domaće su stigle i do prve dvocifrene prednosti na utakmici (39:28), da bi nedugo zatim došle i do maksimalnih „plus 17“ – 45:28.

Ipak, u finišu ovog perioda igre gošće su smanjile zaostatak, da bi nakon velikog odmora prišle na svega pet poena minusa (48:43). Tada je na scenu stupila večeras sjajna Bojana Stevanović, koja je sa dve vezane trojke i pogotkom iz dodatnog bacanja svom timu ponovo vratila dvocifreno vođstvo (57:45).

Nedugo zatim gostujući tim je ostao bez Tamare Jokić, koja je zbog teže povrede morala van igre, pa se činilo da vicešampion države polako klizi ka drugom porazu u sezoni. Međutim, trojkama Teodore Trebovac, Novosađanke su na startu završne deonice, posle dužeg perioda, stigle do rezultatskog egala (63:63).

Kragujevčanke je očigledno polako sustizao umor, mada su se junački borile da ostanu u rezultatskoj trci. Poenima Ane Ilić, gošće u 36. minutu dolaze do potpunog preokreta i vođstva od 70:73, ali je Radnički imao instant odgovor u vidu serije 5:0 za 75:73.

Usledio je dramatičan finiš, u kome je vođstvo često menjalo vlasnika. Konačno, presudili su poeni Marijane Čorto na pet sekundi pre kraja utakmice, kojima je vicešampion države došao do svoje pete pobede u sezoni.

Bojana Stevanović je sa 24 poena i 9 skokova bila najzapaženija u kragujevačkom sastavu. Pratile su je Snežana Čolić sa 18 poena (9 skokova, 6 asistencija), Vladana Vujisić sa 16 (7 asistencija, 6 skokova, 4 ukradene lopte) i Jovana Jeremić sa 13 poena.

U taboru pobednika, kao po običaju, prednjačila je najkorisnija igračica lige Jovana Adamović sa 23 poena i 16 skokova. Ana Ilić ubacila je 18 poena, Tamara Jokić 11, a Lara Radulović 10 poena.

Posle šest odigranih kola, Radnički ima polovičan skor 3-3 i zauzima mesto u sredini tabele.

Usled obaveza našeg nacionalnog tima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, takmičenje u Prvoj ženskoj ligi Srbiji nastavlja se 23. novembra, kada će Kragujevčanke gostovati beogradskom Partizanu.

SPD Radnicki

RADNIČKI SILOVITO DO FAJNAL-FORA KUPA

Vaterpolisti Radničkog plasirali su se na finalni turnir Kupa Srbije, pošto su u četvrtfinalu pregazili ekipu Naisa iz Niša, na svom bazenu, rezultatom 16:4 (4:0, 5:1, 3:1, 4:1).

Pred kamerama Sportkluba, Radnički je održao čas vaterpola u prvom poluvremenu. Kragujevčani su sjajno odigrali pre svega u odbrani, a i realizacija je bila na visokom nivou, pa su, predvođeni francuskim reprezentativcem, Gijomom Dinoom, prvu četvrtinu rešili u svoju korist sa 4:0, a protivničkim vaterpolistima dozvolili da se upišu tek minut i po pre odlaska na odmor, preko Vujovića, pri rezultatu 8:0. Ipak, da domaći poluvreme dočekaju na „plus osam“, postarao se raspoloženi Nebojša Toholj, još jednim pogotkom sa centarske pozicije – 9:1.

Na startu drugog dela Radnički je došao do dvocifrene prednosti (11:1), koju je čuvao do samog kraja, a u finišu je došao i do najveće prednosti od 13 golova (16:3).

Najefikasniji bio je Gijom Dino sa četiri gola, a u stopu su ga pratili Nebojša Toholj sa tri i Filip Janković i Nikola Tomašević sa po dva.

Ovi rivali sastaće se i večeras, ovoga puta u srpskom derbiju devetog kola Regionalne A2 lige, a ulaz će ponovo biti besplatan.

Radnički – Nais 16:4 (4:0, 5:1, 3:1, 4:1)

KRAGUJEVAC – Zatvoreni bazen SPD „Radnički“. Gledalaca: 300. Sudije: Vuk Milović (Kraljevo) i Andreja Stanojević (Jagodina).

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević, Janković 2, Toholj 3, Frolov 1, Lobov 1, Dino 4, Panić, Radovanlija, Lukić 3, Tomašević 2, Todorovski, Pljevančić. Trener: Stevanović.

NAIS: Lazić, Točigin, Pavičić, Latinović, Vujović 1, M. Milošević 2, Cvetković, Kovačević, Živić 1, Ganić, Vasić, D. Milošević, Stojanović, Stjepanović. Trener: Serafimović.

SPD Radnicki

Najave

POSLEDNJI OVOGODIŠNJI MEČ RADNIČKOG U KRAGUJEVCU

Vaterpoliste Radničkog u petak od 21 sat očekuje novi duel sa Nišlijama u Kragujevcu, ovoga puta u okviru devetog kola Regionalne A2 lige.

Šumadinci su pružili jednu od najboljih partija u sezoni, pogotovo u prvom poluvremenu, kada su vodili sa 8:0 i loptu iz svoje mreže izvadili tek posle 15 minuta igre, ali ne potcenjuju protivnika i maksimalno oprezno ulaze u novi susret.

– Iako je izgledalo da smo lako dobili Nais, utakmica nije bila nimalo naivna. Pobedili smo izuzetnom razlikom, ali to ne znači da treba da uđemo lagano u novi duel sa njima. Sigurno je da će Nišlije motivisanije zaigrati u sledećoj utakmici, a na nama je da nastavimo u istom ritmu – rekao je Nikola Lukić, najbolji strelac Radničkog u tekućoj sezoni.

Kragujevčani su veoma uspešni i na regionalnoj sceni, gde posle osam kola dele prvo mesto sa Solarisom, sa maksimalnim učinkom. Za nedelju dana ih očekuje upravo gostovanje u Šibeniku, pa će im ovi dueli sa Nišlijama poslužiti i kao generalna proba za taj okršaj.

– Treba da nastavimo da treniramo jako i da se borimo u bazenu, jer nas posle Niša očekuju duel sa Solarisom i „fajnal-for“ Kupa. Novi meč sa Naisom će nam dobro doći da se pripremimo za te izazove. Pozivam publiku da nas još jednom podrži i da nam da vetar u leđa pred važne mečeve, a mi ćemo se potruditi da im ponovo uzvratimo na isti način – zaključio je Lukić.

Biće ovo poslednja ovogodišnja prilika da kragujevačka publika pogleda Radnički u Kragujevcu, pošto će posle derbija sa Solarisom uslediti dvoipomesečna pauza. Ulaz je i ovoga puta besplatan.

SPD Radnicki

RADNIČKI MOTIVISAN ODLAZI NA GOSTOVANJE U KURŠUMLIJU

Rukometaše Radničkog očekuje najteži ispit ove jeseni, gostovanje razgoropađenoj ekipi Kuršumlije, koja pruženim partijama ove jeseni pokazuje da je ozbiljan pretendent za najviši plasman. Meč sedmog kola Super B lige za muškarce će se odigrati u subotu 9. novembra.

Nakon dva vikenda bez utakmica, ove nedelje nastavljamo takmičenje gostovanjem ekipi Kuršumlije. U pitanju je tim koji pruža odlične partije na domaćem terenu, gde od početka sezone nema poraz. Iskusna su ekipa koja igra bez velikih oscilacija, posebno treba obratiti pažnju kako na bekovsku liniju u kojoj prednjače veteran Ilić i mladi Milutinović, tako i na krilne igrače. Pored dobre ofanzivne linije odlikuje ih i dobra igra u defanzivi, na čelu sa parom kvalitetnih golmana. Ipak verujem da smo se tokom prethodne tri nedelje dobro pripremili kako bi iskoristili naše prednosti I tako došli do pobede i napravili dobru uvertiru za nastavak takmičenja nakon pauze, najavio je subotnji derbi bek Radničkog Nebojša Stošić.

Početak utakmice, koja se igra u sportskoj dvorani „Kuršumlija“ je zakazan za 19 časova, a pravdu će deliti sudijski par Darko Grubački iz Zrenjanina i Dušan Vojvodić iz Novog Sada.

Za sve navijače Radničkog i ljubitelje rukometa, obezbeđen je video-link sa direktnim prenosom derbija u Kuršumliji.

SPD Radnicki

RUKOMETAŠICE SPREMNE ZA NAJVEĆI IZAZOV OVE JESENI

Nakon trijumfalno okončana dva vezana derbija, rukometašice Radničkog očekuje najveći izazov ove jeseni, susret u Boru u okviru 7. kola Super B lige u subotu 9. novembra, posle koga bi se eventualnom pobedom značajno izdvojile na čelu tabele.

U proteklih šest kola smo ostvarile stoprocentni učinak, što nam daje obavezu da nastavimo u istom ritmu. Sledi nam gostovanje Borankama, ekipi koja je i pre početka šampionata važila za jednog od glavnih pretendenata za povratak u elitu. Znamo da će nakon kiksa u prošlom kolu biti odlučne u nameri da se dokažu pred svojim navijačima. Svesne smo da nas očekuje teška utakmica pred tradicionalno vatrenom publikom, no ta činjenica će nam uliti dodatnu snagu da pokažemo od čega smo sazdane. Maksimalno smo spremne, silno motivisane i ako u utakmicu uđemo kao što umemo, angažovano i koncentrisano, nadam se novoj pobedi i ostanku na liderskoj poziciji, jasna je u oceni predstojećeg derbija bek Radničkog Teodora Veličković.

Utakmica će se odigrati u hali „Bor“ sa početkom u 19 časova, a pravdu će deliti sudijski par Dragana Jakovljević i Danijela Sando iz Čačka.

Prenos derbija jeseni, navijači Radničkog će moći da prate putem video-linka.

SPD Radnicki

DUEL IMENJAKA NA CRVENOM KRSTU

Pred košarkašima kragujevačkog Radničkog je treće gostovanje u tekućoj sezoni Druge lige Srbije. Nakon Žitišta i Niša, četa Igora Todorovića pokušaće uspešno da prebrodi i gostovanje imenjaku iz Beograda, u jednom od najinteresantnijih mečeva 6. kola.

Kragujevčani za sada „voze po planu“. Sa pet pobeda iz isto toliko odigranih utakmica, momci iz srca Šumadije pokazali su da sa punim pravom slove za glavne favorite u borbi za viši rang takmičenja.

Ipak, u kragujevačkom klubu nemaju nameru da se opuste nakon odličnog starta sezone, već sa još više entuzijazma pristupaju svakom novom treningu i takmičarskim obavezama. Trener Igor Todorović uspeo je da tu svoju besprekornu radnu etiku i energiju prenese svojim učenicima, koji se i kada vode sa dvadeset i više poena razlike bacaju po parketu za svaku loptu.

Svesni su u taboru Radničkog da je maksimalan pristup svakoj utakmici i svakom protivniku, bez obzira na njegov kvalitet, jedini pravi put ka ostvarenju zacrtanog cilja. U tom smislu, Kragujevčani su odmah posle sjajnog izdanja i blistave pobede nad niškim Fair Playom počeli da razmišljaju o narednom rivalu, a to je BKK Radnički, klub bogate istorije i velike tradicije, koji u svojim vitrinama ima i titulu prvaka nekadašnje Jugoslavije .

Tokom više od 70 godina postojanja, kroz klub sa Crvenog Krsta prodefilovala su brojna značajna imena jugoslovenske i evropske košarke, kao što su Dušan Duda Ivković i njegov brat Slobodan Piva Ivković, zatim Ranko Žeravica, Božidar Maljković, Milan Ciga Vasojević, Borivoje Cenić, Srećko Jarić itd.

Istoriju kluba sa Crvenog Krsta pratile su brojne turbulencije, usponi i padovi, da bi na kraju prošle sezone BKK Radnički, posle dugih osam godina nastupanja u srpskoligaškom rangu takmičenja, konačno uspeo da izbori plasman u Drugu ligu Srbije.

Kako bi bili što konkurentniji u drugoligaškom društvu, popularni „Krstaši“ su tokom leta angažovali par iskusnih i proverenih igrača, poput Uroša Lučića, Aleksandra Petrovića, Žarka Valjarevića i Slobodana Dunđerskog.

Nakon dve startne pobede u susretima sa niškim klubovima, Konstantinom i Fair Playom, usledila su dva poraza na domaćem parketu od Pirota i Zemuna, da bi prethodnog vikenda Beograđani prijatno iznenadili svoje simpatizere pobedom nad Spartakom u Subotici.

Dakle, radi se o dosta kvalitetnoj, ali nepredvidivoj ekipi, koja će sigurno predstavljati respektabilnog rivala za kragujevački sastav. Biće to možda i jedan od najtežih ispita za izabranike Igora Todorovića u dosadašnjem delu sezone, koji će morati da polože. Ipak, uz još jednu kvalitetnu napadačku partiju i dobru igru u odbrani, Kragujevčani mogu da se nadaju pozitivnom ishodu i na ovom gostovanju.

Utakmica 6. kola Druge lige Srbije između beogradskog i kragujevačkog Radničkog na programu je u subotu od 19 časova, u hali „Slobodan Piva Ivković“.

SPD Radnicki

RADNIČKI PROTIV MLADOG RADNIKA ZA OSTANAK U VRHU TABELE

U okviru 6. kola BPŠ Super lige Srbije, odbojkaši Radničkog ugostiće u subotu od 18 časova, na parketu „SBB hale Jezero“, ekipu Mladog radnika iz Požarevca.

Ekipa trenera Ivana Blagojevića pokušaće da u susretu sa Požarevljanima dođe do pete pobede u sezoni i ostane u samom vrhu tabele. Kragujevčani imaju razloga za optimizam, budući da iz kola u kolo igraju sve sigurnije, pa se sa pravom nadaju novom trijumfu.

Startovali smo odlično i trenutno delimo prvo mesto na tabeli sa novosadskom Vojvodinom. U dobrom smo ritmu i očekujemo novu pobedu. Mladi radnik je dobra ekipa sa nekoliko iskusnih igrača, ali mi igramo na svom terenu i uz maksimalan pristup mislim da će sve biti onako kako priželjkujemo. Pozvao bih sve Kragujevčane da nas i dalje prate i bodre u što većem broju, a mi ćemo im se odužiti dobrim rezultatima, poručio je srednji bloker Radničkog Nikola Goić.

Predstojeći rival Kragujevčana, ekipa Mladog radnika, ima učinak od tri pobede i dva poraza u dosadašnjem delu takmičenja. Požarevljani su uspeli da savladaju Novi Pazar, Crvenu zvezdu i Niš, dok su poraženi na gostovanjima u Staroj Pazovi i Subotici.

Reč je o jednoj kvalitetnoj ekipi, koja u svojim redovima ima nekoliko proverenih igrača sa zavidnim iskustvom, tako da odbojkaši Radničkog sigurno neće imati lak posao u pohodu na nove prvenstvene bodove.

Trener kragujevačkog tima Ivan Blagojević, inače rođeni Požarevljanin, dobro je upoznat sa kvalitetima predstojećeg rivala, budući da je značajan deo svoje igračke i trenerske karijere proveo upravo u Mladom radniku.

Očekujem veliku borbu na parketu „Jezera“. Mladi radnik je ekipa koja pretenduje na gornji deo tabele i koja je u međuvremenu dodatno pojačana dovođenjem iskusnog dizača i bivšeg reprezentivca Ivana Kostića. Sa njim u timu oni su još ozbiljnija ekipa, ali naravno da i mi imamo kvalitet i daćemo sve od sebe da dođemo do još jedne pobede u nizu, ocenjuje Blagojević.

Treba reći da je Radnički prethodne sezone u dva navrata savladao Požarevljane u „Jezeru“ i to sa maksimalnih 3:0 u setovima.

Ulaz na utakmicu 6. kola BPŠ Super lige Srbije između Radničkog i Mladog radnika je slobodan za sve posetioce.

SPD Radnički

PROMOCIJA RUKOMETA U KRAGUJEVAČKIM ŠKOLAMA

U cilju popularizacije rukometa i ukazivanja na značaj ovog trofejnog, olimpijskog sporta, treneri mlađih kategorija Radničkog nastavili su sa promotivnim aktivnostima. Održali su promociju u O.Š. „Dragiša Luković Španac“. Veliko interesovanje za rukometom pokazali su učenici trećeg i četvrtog razreda, ove škole.

U skladu sa jasnom, unapred definisanom i veoma modernom strategijom kluba da se posveti stvaranju kvalitetnih igrača u svojoj besplatnoj školi rukometa i ove godine je počeo upis novih, mladih članova kluba. Mališani 2010/2011. godište su ciljna grupa upisa, koji je propraćen animacijama čiji je cilj da deca učestvuju u realizaciji mnogih vežbi i kroz njih, pokažu svoj talenat za rukomet.

- Do sada smo posetili O.Š. „Dragiša Luković Španac“ gde su nas đaci 3. i 4. razreda prijatno iznenadili svojim talentom i voljnim momentom. U planu je da se rukomet kao jedan od najpogodnijih sportova za dobar motorički razvoj, deci predstavi u što većem broju kragujevačkih osnovnih škola kada će deca moći da postanu članovi rukometnog kluba Radnički, jasan je trener omladinske škole Radničkog Verko Radosavljević.

Treninzi novih polaznika u pomenutoj školi će se održavati sredom i petkom u terminu od 19 časova. 

SPD Radnicki

SPD RADNIČKI 

SPD Radnički Kragujevac


STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html