SPD Radnički: Udruženim snagama za Oliverovu bolju budućnost

SPD Radnički: Udruženim snagama za Oliverovu bolju budućnost

U organizaciji navijačke grupe „Crveni đavoli“, danas je u prostorijama Fudbalskog kluba Radnički 1923 na stadionu „Čika Dača“ upriličena velika humanitarna akcija pravljenja novogodišnjih paketića, koja za krajnji cilj ima prikupljanje novčanih sredstava za lečenje Olivera Pal Gajodija, jednogodišnjeg dečaka koji boluje od teške neuromišićne bolesti – spinalne mišićne atrofije.Ovu akciju podržali su Sportsko privredno društvo Radnički i Fudbalski klub Radnički 1923, koji su takođe poželeli da pruže određeni doprinos izlečenju malog Olivera.

Već drugu godinu zaredom navijači Radničkog, popularni „Crveni đavoli“, organizuju akciju pravljenja novogodišnjih paketića namenjenih našim najmlađim sugrađanima. Korona je možda uticala na sve nas da promenimo određene životne navike, ali nije uspela da ubije praznični duh i želju da pomognemo onima kojima je pomoć u ovom trenutku najpotrebnija.

Od samog početka akcije, tačno u podne, u prostorije stadiona „Čika Dača“ počele su da pristižu gomile slatkiša, slanih grickalica i igračaka, koje su vredne ruke navijača Radničkog predano sortirale i pretvarale u novogodišnje paketiće, koji će se tokom vikenda, 26. i 27. decembra, prodavati na punktu ispred kafane „Balkan“ po simboličnoj ceni od 700 dinara. Sav prihod od prodatih paketića biće uplaćen za malog Olivera, čije lečenje iziskuje značajne troškove.

Zbog toga „Crveni đavoli“ apeluju na sve Kragujevčane da kupovinom ovih paketića obraduju svoje mališane, a ujedno i pomognu malom Oliveru da dobije bitku sa ovom teškom bolešću.

U želji da aktivno doprinese prikupljanju novčane pomoći za malog Olivera Pal Gajodija, navijačka grupa „Crveni đavoli“ odlučila je da organizuje akciju pravljenja novogodišnjih paketića. U periodu od 12 do 18 časova, u prostorijama Fudbalskog kluba Radnički 1923 na stadionu „Čika Dača“, prikupljaće se slatkiši, igračke, ukrasi ili bilo kakvi drugi pokloni za pravljenje novogodišnjih paketića, koji će se 26. i 27. decembra prodavati ispred kafane „Balkan“. Sav prihod od prodaje paketića biće uplaćen za lečenje malog Olivera. Ovim putem pozivamo sve Kragujevčane dobre volje da uzmu učešće u ovoj akciji i doprinesu Oliverovom izlečenju, navodi se u saopštenju „Crvenih đavola“.

Pouzdane saveznike u ovoj akciji, „Crveni đavoli“ pronašli su u Sportskom društvu Radnički i Fudbalskom klubu Radnički 1923.

Sportsko privredno društvo Radnički od trenutka svog osnivanja organizuje i aktivno učestvuje u brojnim humanitarnim akcijama, naročito kada je reč o teško oboleloj deci.

SPD Radnički, kao društveno odgovorna organizacija, koja je uzela učešće u brojnim humanitarnim akcijama, rešila je da podrži ovu plemenitu akciju naših navijača, doniranjem slatkiša i novčanih priloga. Želja svih nas je da pružimo doprinos borbi za još jedan dečiji život, izjavio je Ivan Milošević, generalni sekretar SPD Radnički.

Ovu akciju aktivno je podržao i Fudbalski klub Radnički 1923, koji je takođe donirao određeni broj novogodišnjih paketića u želji da pomogne Oliveru u najvažnijoj životnoj bici.

Baš kao i prošle godine, FK Radnički 1923 uzeo je učešće uovoj humanitarnoj akciji pravljenja novogodišnjih paketića. Članovi naših mlađih kategorija su još tokom protekle sedmice prikupili određeni broj paketića, dok su prvotimci finansijski podržali ovu akciju, poručio je Ivan Berečić, sekretar omladinske škole kluba sa „Čika Dače“.

Podsećamo da malom Oliveru možete pomoći slanjem SMS poruke sa sadržajem 848 na broj 3030, ali i uplatama na sledeće dinarske i devizne račune:

  • Dinarski račun: 160-6000000732419-36
  • Devizni račun: 160600000073285198

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html