SPD Radnički: Vesti, 10. 2. 2021.

SPD Radnički: Vesti, 10. 2. 2021.

Košarkaši Radničkog rasterećeni pred put na završnicu Kupa Radivoja Koraća

Košarkaši Radničkog rasterećeni pred put na završnicu Kupa Radivoja Koraća | KKK Radnički Kragujevac

Od 11. do 14. februara u Novom Sadu održava se završni turnir Triglav osiguranje Kupa Radivoja Koraća za košarkaše. Za prestižni trofej Žućkove levice nadmetaće se osam ekipa, među njima i kragujevački Radnički, koji takmičenje na turniru započinje u četvrtak 11. februara, kada će u meču četvrtfinala odmeriti snage sa prvakom Srbije i učesnikom Evrolige, beogradskom Crvenom zvezdom.

Posle dužeg niza godina, Radnički se ponovo našao na završnom turniru nacionalnog Kupa, u društvu najboljih srpskih klubova. Velika je to stvar za kragujevačku košarku, koja je u nekom prethodnom periodu bila van radara šire sportske javnosti, ali i za Radnički kao klub koji iz godine u godinu pokazuje sve veći napredak.

Voljom žreba, Kragujevčani su za protivnika u četvrtfinalu izvukli najtežeg mogućeg rivala, ekipu beogradske Crvene zvezde. Kao aktuelni šampioni Srbije i učesnici najjačeg evropskog klupskog takmičenja, Evrolige, „crveno-beli“ slove za glavnog favorita u trci za trofej „Žućkove levice“, iako put Novog Sada kreću bez petorice važnih igrača.

- Moje mišljenje je da smo izvukli najtežeg protivnika za najlakšu utakmicu. Mi smo samim plasmanom na ovaj turnir napravili veliku stvar za promociju kluba i pokazali da se Kragujevac polako vraća na veliku košarkašku mapu Srbije, tako da u Novi Sad odlazimo prvenstveno da uživamo i da se „izmerimo“ sa jednom evroligaškom ekipom, kao što je Crvena zvezda. Na nama je da pružimo svoj maksimum i odigramo što je moguće borbenije i jače, kako bismo ekipu Crvene zvezde, koja na ovaj turnir dolazi u oslabljenom sastavu, pokušali bar da namučimo. Mislim da će nam ova utakmica poslužiti za podizanje samopouzdanja pred neke naredne, veoma važne mečeve u borbi za opstanak u Košarkaškoj ligi Srbije, rekao je prvi trener Radničkog Ivica Vukotić.

Uoči učešća na ovom turniru, među košarkašima Radničkog vlada dobra atmosfera. Iako svesni da će naspram sebe imati jednu od najkvalitetnijih ekipa u Srbiji, Šumadinci nemaju nameru da se predaju bez borbe, već će uložiti maksimalan trud da ostave što je moguće bolji utisak na parketu novosadskog SPENS-a.

- Atmosfera u ekipi je odlična. Svi mi igrači jedva čekamo da istrčimo na teren i odmerimo snage sa jednom ekipom evroligaškog kvaliteta. Svakako da je ekipa Crvene zvezde apsolutni favorit, ali to ne znači da ćemo mi unapred istaći belu zastavu. Pokušaćemo da pružimo svoj maksimum u predstojećoj utakmici, da odigramo hrabro i borbeno, a za koliko će to biti dovoljno, videćemo, poručuje košarkaš Radničkog Stefan Đorđević.

Utakmica četvrtfinala Triglav osiguranje Kupa Radivoja Koraća između košarkaša Radničkog i Crvene zvezde igra se u četvrtak,11. februara,od 21 čas u velikoj dvorani novosadskog SPENS-a, uz direktan prenos na prvom kanalu televizije Arena sport.

Bolji iz ovog duela u polufinalu ide na pobednika susreta Partizan-Borac.


Rukomet

Radnički u četvrtfinalu Kupa Srbije

Radnički u četvrtfinalu Kupa Srbije | Rukometni klub Radnički

Rukometašice Radničkog su u utakmici pretkola Kupa Srbije savladale ekipu Vrbasa rezultatom 29:23, poluvreme 15:12 i tako se plasirale u četvrtfinale našeg najmasovnijeg takmičenja.

Voljom žreba, rukometašice Radničkog su za rivala u pretkolu Kupa Srbije imale ekipu Vrbasa, koju su pre dve nedelje nakon preokreta savladale na gostujućem terenu. Susret je počeo kako se poželeti može za domaćina, koji već u 6. minutu pogotkom Katarine Stepanović stvaraju solidnu zalihu (4:1). Sigurnom igrom u odbrani su održavale prednost 2 do 3 gola sve do 20. minuta i vođstva 11:7. Stekao se utisak da su Kragujevčanke već u tom periodu mogle da naprave odlučujuću prednost, međutim sa više grešaka u napadu, neiskoriščenim sedmercem i pogođenih 4 okvira gola, gošće iz Vrbasa su uspele da održe zadovoljavajući rezultatski minus i da u 28. minutu smanje rezultat na 13:12. Sa dva brza postignuta gola, Radnički na veliki odmor odlazi solidnom prednošću 15:12.

Krenule su odlučno u drugom delu igre domaće rukometašice, rešene da što pre daju do znanja gošćama da nemaju šta da traže na parketu SBB dvorane Jezero. Samo u jednom trenutku u 42. minutu Vrbas smanjuje na 20:17, ali je to bio poslednji trzaj. Nastavile su igračice Radničkog u svom prepoznatljivom stilu, čvrsto i agresivno u odbrani, uz raspoloženu Hasanovićevu na golu i maštovitim rešenjima u fazi napada da povećavaju prednost, koja je u 50. minutu iznosila plus 7 (25:18). Oba trenera su u tim trenucima pružila šansu mladim snagama sa klupe, koje su pokazale da poseduju visok nivo kvaliteta. U zanimljivoj i borbenoj završnici, Radnički je priveo utakmicu kraju konačnim rezultatom 29:23 i zakazao četvrtfinalni susret sa ekipom Naise iduće srede, 17. februara.

U redovima Radničkog najefikasnije su bile Katarina Stepanović sa 6 pogodaka, u stopu je pratila Teodora Veličković sa 5,dok su kod gošći najraspoloženije bile Dragana Radulović sa 6 i Dušana Kovačić sa 5 postignutih golova.

Igrač utakmice: Milijana Stošić (Radnički)

RK Radnički – RK Vrbas: 29:23 (15:12)

Kragujevac: SBB Hala Jezero
Sudije: Ivan i Bojan Kolavčić
Sedmerci: Radnički 1 (0), Vrbas 8 (7)
Isključenja: Radnički 16 min, Vrbas 8 min

Radnički: Filipović, Nedeljković,Veličković 5, Stojanac, Bjelak 2, Stošić 4, Stepanović 6, Blagojević 2, Hasanović (12 odbrana), Vlašković, K. Petrović 2, Agatunović 4, Stoiljković 3, Kolak 1, Vasović, Rašković

Vrbas: Perović, Malenović 2, Trifunović 1, E. Petrović 2, Radulović 6, Z. Petrović 1, Ilić 2, Vasiljković, Kovačić 5, Dimitrić 2, Stepanović 1, Belić 1, Rojević, Bulatović

Rukometašice Radničkog će narednu utakmicu odigrati u subotu 13. februara u SBB hali Jezero, kada će dočekati starog rivala, ekipu Mladog radnika iz Radinca u okviru 10. kola Superlige za žene.

Radnički cilja treći trofej u regionalnom Kupu

Radnički cilja treći trofej u regionalnom Kupu | Rukometni klub Radnički

Rukometaši Radničkog su dvostruki osvajači Kupa-grupa Zapad, a priliku da ga ponovo osvoje će imati u četvrtak 11. februara u hali sportova „Ribnica“ u Kraljevu, gde će ih u finalnom susretu dočekati domaći super B ligaš Metalac.

Nakon naporne završnice prvog dela prvenstva i plasmana u plej-of, okrećemo se završnici regionalnog Kupa. Očekuje nas težak i neizvestan finalni duel sa zahuktalim domaćinom, koji pruža odlične partije u prvenstvu Super B lige i u čijim redovima nastupa nekolicina doskorašnjih igrača Radničkog. Rasterećeni odličnim plasmanom u Arkus ligi, idemo da odigramo kvalitetan meč i da po treći, uzastopni put osvojimo regionalni Kup i donesemo pehar u Kragujevac, najavio je finalni susret Kupa ubojiti bek Radničkog Mihajlo Knežević.

Početak utakmice je zakazan za 20 časova, a pravdu će deliti sudijski par Vukašin Radosavljević i Bojan Jevremović iz Valjeva.

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html