SPD Radnički: Vesti, 18. 1. 2021.

SPD Radnički: Vesti, 18. 1. 2021.

Odbojka

Spektakl u najavi: Odbojkaši Radničkog protiv Vojvodine za plasman u finale Kupa Srbije

Spektakl u najavi: Odbojkaši Radničkog protiv Vojvodine za plasman u finale Kupa Srbije | OK Radnički Kragujevac

U Sportskom centru „Požarevac“ obavljeno je žrebanje polufinalnih parova 56. Kupa Srbije u konkurenciji odbojkaša i odbojkašica. Odbojkaši Radničkog će se za prolaz u finale boriti sa braniocem trofeja i aktuelnim šampionom Srbije, novosadskom Vojvodinom NS seme.

Biće to svojevrsna repriza prošlogodišnjeg četvrtfinala Kupa Srbije, u kome su Novosađani eliminisali Kragujevčane zahvaljujući boljem poen količniku, da bi kasnijom pobedom nad beogradskim Partizanom u finalu prigrabili pobednički trofej.

Inače, Radnički i Vojvodina su se već jednom sastajali u ovoj sezoni, u meču 9. kola BPŠ Superlige Srbije, koji je okončan ubedljivom pobedom Šumadinaca od 3:0 u setovima.

Nema sumnje da će duel Kragujevčana i Novosađana predstavljati „finale pre finala“, s obzirom da se obe ekipe ubrajaju u najuži krug kandidata za oba domaća trofeja u ovoj takmičarskoj sezoni.

Propozicijama Kupa Srbije predviđeno je da se u polufinalu igraju dve utakmice.

Prvi meč biće odigran 2. februara u Novom Sadu, dok je revanš na programu četrnaest dana kasnije, 16. februara, u Kragujevcu.

Drugi polufinalni par u konkurenciji odbojkaša čine Partizan Soccer i kraljevačka Ribnica.


Vaterpolo

Rašović: Plasman na F4 veliki uspeh

A1 liga: Radnički na „fajnal-foru“! | KVK Radnički

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca biće jedini srpski predstavnik na „fajnal-foru“ Regionalne A1 lige, pošto su na polufinalnom turniru B grupe, u Dubrovniku, zauzeli drugo mesto, odmah iza domaćeg Juga.

Kragujevčani su u četiri dana odigrali pet utakmica i upisali četiri pobede: protiv Budve (17:9), Solaris iz Šibenika (9:8), Jadrana iz Herceg Novog (7:4) i na kraju Primorca iz Kotora (12:10), a jedini poraz pretrpeli su u meču sa domaćim Jugom (17:6), u kom su odmarali pred odlučujući duel sa Kotoranima.

– Imali smo pet teških mečeva. Ni ta uvodna utakmica turnira protiv Budve, koja je malo slabija ekipa, nije bila nimalo laka. Čak je i Solaris pokazao sjajnu igru i dosta nas namučio. Generalno, ceo turnir je bio jak i nije bilo nimalo lako odigrati pet ovakvih utakmica u četiri dana. Ne znam da li se to videlo, ali mi smo osetili umor. Morali smo malo i da taktiziramo, da se sačuvamo protiv Juga, jer smo znali šta nas čeka u meču sa Primorcem – rekao je Strahinja Rašović, petostruki strelac Radničkog protiv Primorca.

U polufinalu „fajnal-fora“, koji je na programu 26. i 27. marta u Zagrebu, Šumadinci će se sastati sa domaćinom i braniocem trofeja, ekipom Mladosti, dok će u drugom polufinalu igrati Jug i Jadran iz Splita.

– Izuzetno sam srećan što smo se kvalifikovali na završni turnir Jadranske lige. To je zaista veliki uspeh za sve nas i naš klub koji je do prošle godine igrao A2 ligu. Pokazali smo da imamo kvalitet za „fajnal-for“ i izuzetno mi je drago što smo protiv Jadrana i Primorca odigrali onako kako smo zamislili i na kraju pobedili – zaključio je Rašović.


Košarka

Pazarci zadali još jedan težak udarac Kragujevčanima

Pazarci zadali još jedan težak udarac Kragujevčanima | KKK Radnički Kragujevac

Nastavlja se niz negativnih rezultata košarkaša Radničkog u Košarkaškoj ligi Srbije. Ekipa trenera Igora Todorovića vezala je i četvrti uzastopni neuspeh u ovom takmičenju, i to na svom parketu, u susretu sa veoma motivisanom ekipom Novog Pazara, koja je po drugi put u sezoni uspela da uzme meru Kragujevčanima – 95:84 (19:25, 32:20, 26:24, 18:15).

Nadali su se potajno Šumadinci pobedi u susretu protiv neugodne ekipe Novog Pazara, ali su te njihove želje, nažalost, ostale neispunjene. Pazarci su odigrali jedan zaista odličan meč, maksimalno iskoristili dužinu klupe i pokazali izuzetan voljni momenat, zbog čega su na kraju nagrađeni pobedom. Bez klasičnog plejmejkera i sa samo dva igrača na bekovskim pozicijama, Kragujevčani su se borili koliko su mogli, ali su ovoga puta naišli na jačeg protivnika, kome nisu mogli da doakaju.

Pre početka meča, minutom ćutanja odata je pošta preminulim košarkaškim radnicima Borivoju Ceniću, Aleksandru Obrkneževiću i Mihajlu Vukoviću.

Detaljnije

Bez iznenađenja u „SBB Jezeru“

Bez iznenađenja u „SBB Jezeru“ | KKK Radnički Kragujevac

I u drugom ovosezonskom odmeravanju snaga, košarkašice Radničkog poražene su od beogradskog Radivoja Koraća, ovoga puta na svom parketu, u utakmici 16. kola Prve ženske lige Srbije – 65:79 (15:19, 19:17, 15:28, 16:15).

Kragujevčanke su na megdan jednoj od najjačih ekipa u prvenstvu izašle u oslabljenom sastavu. Trener Radničkog Nenad Milovanović za ovaj meč nije mogao da računa na Ajšu Hadžić i kapitena Jelenu Prvulović, koje imaju problema sa povredama.

Uprkos nepovoljnom zdravstvenom biltenu, košarkašice Radničkog pružile su sasvim solidan otpor favorizovanim Beograđankama, naročito u prve dve četvrtine, ali su na kraju ipak morale da istaknu belu zastavu.

Uoči samog početka meča, minutom ćutanja odata je pošta preminulim košarkaškim radnicima Borivoju Ceniću i Aleksandru Obrkneževiću.

Detaljnije


Rukomet

Radnički sa Mladim radnikom za odbranu Kupa

Radnički sa Mladim radnikom za odbranu Kupa

Rukometašice Radničkog su prošle sezone osvojile prvi trofej u nedugoj istoriji kluba, Kup – grupa Zapad. I ove godine su se izborile za priliku da odbrane osvojeni pehar u utorak 19. januara u SBB hali Jezero, a prepreka na tom putu će im biti tradicionalno neugodna ekipa Mladog radnika iz Radinca, sa kojom su u prošlosti vodile neizvesne bitke.

Nakon svih dešavanja sa kovid virusom, predstoji nam finalna utakmica sa ekipom Mladog radnika. Ime i istorija kluba za koji se borimo nam ne dozvoljavaju da kalkulišemo nakon svega što se dešavalo u bliskoj prošlosti. Treniramo punom parom i pokušaćemo svim silama da ne dozvolimo mladoj ekipi iz Radinca da se razigra na našem terenu i nadamo se da će trofej ostati u našem gradu, kao i da će nam ova utakmica odlično doći kao uvertira za nastavak prvenstva gde nas očekuje velika borba, najavio je finalni susret pomoćni trener Radničkog Vladimir Mladenović.

Početak utakmice je zakazan za 19:30 časova, a pravdu će deliti sudijski par Dragana Bulatović-Janićijević iz Kragujevca i Maja Đorđević iz Jagodine. 

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html