SPD Radnički: Vesti, 29. 1. 2020.

SPD Radnički: Vesti, 29. 1. 2020.

PPNS - KG VODIČ: KALENDAR DOGAĐAJA U KRAGUJEVCU



Odbojka

ODBOJKAŠI RADNIČKOG REŠENI DA PROMENE KURS

Odbojkaši Radničkog ugostiće u četvrtak od 17 časova u „SBB hali Jezero“ beogradsku Crvenu zvezdu, u utakmici 16. kola BPŠ Super lige Srbije. Prilika je to da Kragujevčani napokon prekinu seriju od tri uzastopna poraza u prvenstvu i obraduju svoje simpatizere pobedom nad velikim rivalom.

Nisu učenici Ivana Blagojevića bili miljenici sreće na startu ove kalendarske godine. Na prethodna četiri meča, uključujući tu i revanš utakmicu četvrtfinala Kupa Srbije sa Vojvodinom, Kragujevčani su posustajali u taj-brejku, gde je obično jedan trenutak nepažnje i dekoncentracije imao fatalne posledice.

Takvi porazi, kao po pravilu, dosta teško padaju igračima, kojima se zaista nema šta zameriti kada je u pitanju voljni momenat. Ujedno, ovakvi rezultati dokazuju da je kvalitet lige ove sezone izuzetno ujednačen i da nas očekuje izuzetno neizvesna trka sve do konačnog raspleta u plej-ofu.

Zbog toga je nužno da se Kragujevčani što pre uzdignu, zaborave na ono što je bilo i probaju da skrenu sa negativnog kursa. Prvu dobru priliku da to učine imaće u četvrtak, kada će pred svojim navijačima ugostiti aktuelnog vicešampiona, beogradsku Crvenu zvezdu, koja ove sezone igra daleko ispod očekivanja.

Naime, „crveno-beli“ se tri kola pre kraja prve faze takmičenja nalaze na više nego skromnoj sedmoj poziciji, sa svega pet pobeda u proteklih petnaest mečeva. Pri tom, Beograđani još uvek nisu teoretski osigurali opstanak u ligi, mada imaju dve pobede više u odnosu na dve najslabije plasirane ekipe, Ribnicu i Jedinstvo. Od ukupno pet pobeda koliko je ekipa trenera Tomislava Kukanjca zabeležila u dosadašnjem delu takmičenja, samo jedna je ostvarena van Beograda, i to protiv poslednjeplasiranog Jedinstva u Staroj Pazovi.

Svi ovi podaci definitivno idu u korist Kragujevčana, a optimizam dodatno podgreva i sigurna pobeda u prethodnoj utakmici, odigranoj na parketu USC „Voždovac“ (3:0).

Tehničar Radničkog Nikola Petrović, kao neko ko je prethodne tri godine nosio „crveno-beli“ dres, najkompetentniji je da oceni kvalitet i mogućnosti predstojećeg rivala.

Iza nas je jedan težak period. Mislim da smo utakmice protiv Novog Pazara i Mladog radnika morali da rešimo u svoju korist, ali šta je-tu je. Okrećemo se ka narednom protivniku, a to je Crvena zvezda. Radi se o jednoj dobroj ekipi sa kvalitetnim i iskusnim igračima. Dobili smo ih u Beogradu sa 3:0, ali verujem da će oni ovoga puta pružiti znatno bolju partiju. Na nama je da na predstojećoj utakmici pružimo sto odsto svojih mogućnosti, što će nam, nadam se, biti dovoljno da zabeležimo prvu pobedu u ovoj godini, priželjkuje organizator igre kragujevačkog tima.

Treba reći da Kragujevčani u poslednje vreme imaju dosta problema kadrovske prirode. Najveće brige stručnom štabu Radničkog zadaje povreda lakta iskusnog primača servisa Srećka Ristića, koji je izuzetno bitan za igru kragujevačkog tima. U Radničkom čine sve što je u njihovoj moći da se Ristić što pre oporavi i bude spreman za odlučujuće bitke u mini ligi.

Na kraju, napomenimo i to da će ulaz na utakmicu između Radničkog i Crvene zvezde biti slobodan za sve posetioce, koji će, nadajmo se, prepoznati momentum i važnost predstojeće utakmice, te da će svojom podrškom sa tribina „SBB Jezera“ pogurati izabranike Ivana Blagojevića do željenog trijumfa.


BOŽIĆNI ODBOJKAŠKI TURNIR – PRAZNIK SPORTA I DRUŽENJA

Trinaesti po redu Božićni odbojkaški turnir za pionire i pionirke održan je proteklog vikenda na pet različitih lokacija u Kragujevcu.

Tradicionalno, svakog januara dečaci i devojčice iz svih krajeva Srbije sjate se u grad na Lepenici sa željom da na jednom ovako prestižnom turniru demonstriraju sav raskoš svog talenta. I ove godine Međuokružni odbojkaški savez Kragujevca, uz svesrdnu podršku Sportskog privrednog društva „Radnički“, pružio je priliku mladim odbojkaškim nadama da se sportski nadmeću i ujedno sklapaju međusobna prijateljstva, od kojih će mnoga biti trajnog karaktera.

Tokom dva turnirska dana, ukupno četrdeset ekipa, podeljenih u tri starosne kategorije, nadmetalo se za pobedničke pehare i medalje.

Utakmice su se igrale na nekoliko lokacija u gradu – u salama osnovnih škola „Mirko Jovanović“, „Sveti Sava“, „Stanislav Sremčević“ i „Moma Stanojlović“, kao i u hali „Gordana Goca Bogojević“.

Ovogodišnji turnir otvorilo je takmičenje starijih pionirki (2005. godište i mlađe), koje je brojalo šesnaest ekipa učesnika. Prvo mesto osvojila je ekipa Srbijanke 014 iz Valjeva, koja je u finalu bila bolja od Leskovca 98 – 2:0 (25:23, 29:27). Treće mesto pripalo je čačanskom Borcu 1, a četvrto beogradskoj Vizuri.

Za najbolju igračicu turnira proglašena je Jelena Mitrović, članica pobedničke ekipe Srbijanka 014.

Drugog dana turnira održana su takmičenja mlađih pionirki (2007. godište i mlađe) i pionira (2004. godište i mlađi).

Na turniru mlađih pionirki nastupilo je takođe šesnaest timova, a najuspešnija je bila ekipa čačanskog Borca 1, koja je u finalu nadigrala Radnički 1977 iz Kragujevca – 2:1 (25:8, 25:27, 15:12). Treće mesto osvojila je beogradska Vizura, a četvrto Radnički DOO 1.

Lara Milojković (Borac 1, Čačak) izabrana je za najbolju igračicu turnira.

Na turniru pionira nastupilo je osam ekipa. Trijumf je odnela beogradska Roda nakon što je u finalu pobedila Smederevo Carinu sa maksimalnih 2:0 (25:22, 25:15). Metalac – Takovo iz Gornjeg Milanovca zauzeo je treće mesto, dok je ekipa Jagodine završila na četvrtoj poziciji.

Priznanje za najboljeg igrača turnira otišlo je u ruke Uroša Marjanovića (Roda, Beograd).

Nagrade najboljim ekipama i pojedincima uručili su prvotimac Muškog odbojkaškog kluba Radnički Aleksa Matić i kapiten ženske ekipe Anđela Rakočević.

Prema rečima Nenada Cvetkovića, predsednika organizacionog odbora i komesara takmičenja, ovogodišnji turnir protekao je u najboljem mogućem redu na zadovoljstvo kako samih organizatora, tako i ekipa učesnica.

Prezadovoljni smo kako je turnir protekao, bez ijednog incidenta i sporne situacije. Sve ekipe su izuzetno zadovoljne učešćem na turniru i uslovima, izrazivši želju da sudeluju i na narednim događajima u našoj organizaciji. Žao nam je samo što zbog ograničenog broja učesnika nismo bili u mogućnosti da ugostimo sve ekipe koje su bile zainteresovane da učestvuju na turniru, istakao je Cvetković.

Naredno druženje zakazano je za januar 2021. godine, a do tada nas očekuje još dosta interesantnih događaja u organizaciji MOS Kragujevac.


Rukomet

RADNIČKI REMIZIRAO SA SUPERLIGAŠEM

Rukometaši Radničkog su u premijernoj kontrolnoj utakmici pred svojom publikom ugostili superligaša iz Aranđelovca, ekipu Šamota. U pravoj takmičarskoj atmosferi i sjajnoj predstavi, Kragujevčani su pružili dostojan otpor i na kraju remizirali rezultatom 28:28.

Ne mogu reći da sam zadovoljan prikazanim iako smo još uvek u početnoj fazi priprema. Borili smo se muški protiv ekipe koja za par dana počinje drugi deo prvenstva i u tom segmentu nemam primedbi. Prisutan je i dalje grč kod mojih momaka, još uvek su teške noge, ali smatram da smo mogli bolje da odigramo. Imamo još mesec dana do početka prolećnog dela sezone i u tom periodu ćemo ispraviti uočene greške i znatno poboljšati igru u oba pravca, kako bi spremno ušli u borbu za Superligu, ocenio je večerašnji duel pomoćni trener Miloš Sretenović.

Radnički u petak putuje u Zubin Potok, gde će odigrati dvomeč sa, takođe superligašem, ekipom Mokre Gore.

* * *

PROMOCIJA ŠKOLE SPORTA SPD „RADNIČKI“ U OSNOVNOJ ŠKOLI „ŽIVADINKA DIVAC“

Sportsko privredno društvo „Radnički“ nastavilo je akciju promovisanja svoje škole sporta u kragujevačkim osnovnim školama. Ovoga puta su đaci Osnovne škole „Živadinka Divac“ imali priliku da se informišu o školama košarke i odbojke, koje će od naredne nedelje moći da pohađaju u svojoj fiskulturnoj sali.

U vremenu kada se ljudi sve više otuđuju, ekipni sportovi, poput košarke i odbojke, podstiču socijalnu interakciju među decom, razvijaju kod njih empatiju i doprinese stvaranju kolektivnog duha. O zdravstvenim benefitima je izlišno govoriti, jer generalno bavljanje sportom ima višestruke pozitivne efekte zapravilan razvoj jednog mladog organizma.

Škola sporta Sportskog privrednog društva „Radnički“ trenutno broji oko 600 dece različitog uzrasta, a cilj je da se ovakvim akcijama ona dodatno omasovi i da iz tog kvantiteta na kraju ispliva kvalitet, odnosno vrhunski sportski asovi koji će dostojno reprezentovati ovaj grad i ujedno služiti kao pravi uzori nekim novim generacijama kragujevačkih mališana.

Želimo da upoznamo naše najmlađe sugrađane sa školom košarke i odbojke u okviru SPD „Radnički“ i ukažemo na sve benefite bavljenja ovim sportovima. Planirano je da škola sporta startuje naredne nedelje u Osnovnoj školi „Živadinka Divac“, a treninzi će se odvijati ponedeljkom, sredom i petkom u ovoj prelepoj fiskulturnoj sali. Detaljnije informacije o terminima đaci će dobiti od svojih profesora, a predviđeno je da prvi mesec bude besplatan za sve polaznike. Verujemo da će naša škola sporta masovno privući decu i pružiti im priliku da steknu nova poznanstva i prijateljstva. Istovremeno, to nama pruža mogućnost da proširimo postojeću bazu mladih sportista iz koje će, nadamo se, proizići neki novi sportski asovi, koji će dostojno reprezentovati naš grad i klub, izjavio je Ivan Milošević, generalni sekretar Sportskog privrednog društva „Radnički“.

U ulozi promotera našli su se mladi sportisti Radničkog, košarkaš Nikola Veljović i odbojkaš Ognjen Vidović, koji su na kraju druženja mališanima podelili prigodne poklone.

Za naredni period predviđeno je još sličnih akcija i u drugim kragujevačkim školama, tokom kojih će biti afirmisani i ostali sportovi koje obuhvata škola sporta Sportskog privrednog društva „Radnički“.

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

PRILOZI ZA MAJKU NASTRADALOG BICIKLISTE ’PEJKE’


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html