SPD Radnički: Vesti, 9. 10. 2020.

SPD Radnički: Vesti, 9. 10. 2020.

Vaterpolo

Radnički nadigrao Vojvodinu

U prvoj utakmici na domaćem bazenu, vaterpolisti Radničkog savladali su ekipu Vojvodine iz Novog Sada, rezultatom 14:9, u meču trećeg kola Super lige Srbije.

Kao što to tradicija nalaže, duel ovih timova bio je zanimljiv, iako su Kragujevčani sve vreme kontrolisali igru i na kraju sasvim zasluženo stigli do drugog trijumfa u sezoni.

Poveli su već u prvom napadu, pogotkom Nemanje Stanojevića, a potom se igralo gol za gol, sve do sredine uvodne deonice, kada su domaći započeli seriju 5:0 i sredinom druge četvrtine se „odlepili“ na 8:3. Taj niz i desetominutni golgeterski post Vojvođana prekinuo je Mitrović, ali samo na kratko, jer su kapiten Janković i centar Toholj odveli Šumadince na poluvreme sa „plus šest“ (10:4).

Međutim, gosti se nisu predavali, što su nagovestili sa dva pogotka kapitena Maksimovića, između kojih je raspoloženi golman Radničkog Dobožanov uspeo i da skine peterac (10:6). Ipak, da Radnički u poslednji period uđe sa pet golova „viška“ pobrinuo se Stanojević (11:6).

Novosađani su sredinom četvrte četvrtine prišli na tri gola zaostatka (12:9), ali to je bilo sve što su uspeli da urade, jer su Rašović i Radulović otklonili sve dileme oko pobednika.

Najraspoloženiji u pobedničkom sastavu sa četiri gola bio je Nemanja Stanojević, a po tri su dodali Marko Radulović i Miloš Miličić, baš kao i Maksimović na drugoj strani.

U narednom kolu Radnički gostuje ekipi Starog grada.

Radnički – Vojvodina 14:9 (6:3, 4:1, 1:2, 3:3)

KRAGUJEVAC – Bazen SPD „Radnički“. Bez prisustva publike. Sudije: Milović i Beljin.

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović 2, Stanojević 4, Janković 1, Toholj 1, Krug, Tanasijević, Branković, Pljevančić, Miličić 3, Lukić, Panić, Todorovski, Radulović 3. Trener: Stevanović.

VOJVODINA: Gavrilović, Marić, Maksimović 3, Mitrović 1, Tintor, Vasin 2, Prekogačić, Radovanlija 1, Trapara, Trkulja, Brešćanski, Gusarov 2, Popadić, Biočanin. Trener: Popović.


Odbojka

Šumadinci pali u četvrtom setu

Odbojkaši Radničkog poraženi su na gostovanju požarevačkom Mladom radniku, u uvodnoj utakmici 5. kola BPŠ Superlige Srbije –1:3 (25:27, 25:16, 23:25, 22:25).

Duel u SC „Požarevac“ pripao je domaćinu, koji je bio agresivniji na servisu i uspešniji u bloku, što mu je na kraju i donelo veliki trijumf. Kragujevčani su, uprkos porazu, pružili sasvim solidnu partiju, a da je bilo malo više hrabrosti i koncentracije u završnicama prvog i trećeg seta, mogli su se radovati pobedi na ovom gostovanju.

Uvodni set protekao je u međusobnom smenjivanju ekipa u vođstvu, i tako sve do samog finiša, kada su Požarevljani uspeli da iskoriste treću set loptu (27:25) za početnu prednost u setovima.

Naredni set doneo je već prepoznatljivo izdanje Kragujevčana, koji su od samog početka ove deonice kontrolisali rezultat, da bi u samom finišu „dodali gas“ i domaćina ostavili na „minus devet“ (25:16).

Dobro su učenici Dragana Kobiljskog otvorili i treći set, ali su onda dopustili Požarevljanima da uoči odlaska na obavezni predah preokrenu rezultat u svoju korist (11:10).

Na krilima dva as poena kapitena Mladena Bojovića, ekipa Mladog radnika uspeva da uveća vođstvo na 20:15, ali je usledio odgovor Kragujevčana u vidu serije od tri uzastopna poena za 21:19. Ipak, Požarevljani su još jednom bolje finiširali i dobili ovaj set sa 25:23.

Tako su u četvrtu deonicu domaći ušli sa vođstvom od 2:1 u setovima, ali i sa psihološkom prednošću na svojoj strani. Iz te rasterećenosti i viška samopouzdanja kod učenika Ivice Jevtića došla je i sigurnost prilikom servisa, materijalizovana asovima Bojovića i Mijailovića za vođstvo požarevačkog tima od 9:6.

Samo par trenutaka kasnije domaćin izbija na maksimalnih „plus pet“ (13:8) i kada se činilo da su Požarevljani na dobrom putu da slome otpor Šumadinaca, razigrao se Milutin Nejić i sa četiri uzastopna poena vratio svojoj ekipi nadu (18:17).

Da se izbegne drama u finišu utakmice pobrinuo se kapiten Mladog radnika Mladen Bojović, koji je svom timu osigurao tri meč lopte, da bi tačku na ovaj susret stavio Aleksa Polomac za 25:22 i trijumf Požarevljana.

Ključ pobede požarevačkog tima na ovom susretu bio je kapiten Mladen Bojović. Iskusni internacionalac je sa 30 osvojenih poena, od toga čak 7 sa servis linije, zaslužio epitet igrača utakmice. Daleko iza svog kapitena po učinku našli su se Aleksa Polomac sa 12 i Senegalac Sejdou sa 10 poena.

U ekipi Dragana Kobiljskog najbolji utisak ostavili su Milutin Nejić sa 18 i korektor Irfan Hamzagić sa 16 osvojenih poena.

Kragujevčane u utorak od 17 časova, u „SBB hali Jezero“, očekuje zaostali meč 4. kola BPŠ Superlige Srbije protiv beogradskog Partizana, a zatim sledi gostovanje Novom Pazaru.

MLADI RADNIK – RADNIČKI 3:1 (27:25, 16:25, 25:23, 25:22)

POŽAREVAC
Dvorana: SC „Požarevac“
Sudije: J. Jovanović, S. Zotović

MLADI RADNIK: Polomac 12, Pajkić, Mijajlović 6, Micić 1, Vulikić 7, Sejdou 10, Žugić 8, Ilić (libero), Bojović 30, Samb 3, Krstić. Nisu igrali: Tonić i Lazarević. Trener: Ivica Jevtić.

RADNIČKI: Milutinović, Goić 2, Lopar 7, Petrović 1, Ivanković, Matić 2, Ivković 5, Dukić 6, Pantović (libero), Hamzagić 16, Ristić 1, Nejić 18. Nisu igrali: Vidović i Pejković. Trener: Dragan Kobiljski. 

PREPORUKA SPDR

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip 

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html