SPD Radnički: Vesti, 9. 2. 2020.

SPD Radnički: Vesti, 9. 2. 2020.

PPNS - KG VODIČ: KALENDAR DOGAĐAJA U KRAGUJEVCU



Vaterpolo

TRIJUMF LIDERA NA „POLJUDU“

Vodeći tim Regionalne A2 lige, kragujevački Radnički, nastavio je sa pobedama i na startu Lige 6 za prvaka, trijumfom na gostovanju splitskom POŠK-u, rezultatom 10:6.

U odnosu na duel u Kragujevcu pre nedelju dana, koji su Kragujevčani ubedljivo dobili sa 19:6, Splićani su ušli jači za nekoliko povratnika u tim, a poznato je i da daleko bolje igraju na domaćem bazenu, pa su ovoga puta bili znatno „tvrđi orah“. Možda i opušteni zbog te ubedljive pobede, vaterpolisti Radničkog pružili su jednu od najslabijih ovosezonskih partija, ali su na kraju ipak uspeli da osvoje važne bodove.

Domaći su bolje otvorili meč i poveli golovima Eraka i Divkovića (2:0), a Šumadinci su uzvratili preko Brankovića i Dina za izjednačenje (2:2). Ipak, na prvi predah POŠK je otišao sa vođstvom, pošto je Divković još jednom bio precizan – 3:2.

U drugoj deonici gosti su poboljšali igru u odbrani i raspoloženi Dobožanov nijednom nije morao da vadi loptu iz svoje mreže, ali je na drugoj strani precizan bio samo Dino, pa se u drugo poluvreme ušlo sa egalom – 3:3.

Radnički je meč prelomio tek u drugom poluvremenu. Već u prvom napadu nastavka susreta stigao je do prvog vođstva preko Filipa Jankovića, a zatim je Nikola Lukić održavao dva gola „viška“ (5:3, 6:4). Odmah zatim njegovu ulogu preuzeo je Nemanja Stanojević i takođe dva puta vraćao Radničkom tu prenost (7:5, 8:6).

Tri gola prdnosti gosti su stekli sredinom poslednje deonice, kada je mrežu zatresao Janković, a nedugo zatim Dino se pobrinuo za najveće, ujedno i konačno vođstvo od četiri gola.

Najefikasniji u pobedničkom timu sa po tri gola bio je Dinoa, a dva su dodali Stanojević, Janković, i Lukić, koliko i Divković na drugoj strani.

Pred Kragujevčanima je meč sezone, u subotu od 20.30 časova, kada na Zatvoreni bazen SPD „Radnički“ stiže Solaris iz Šibenika, sa kojim su izjednačeni na liderskoj poziciji.

POŠK – Radnički 6:10 (3:2, 0:1, 2:4, 1:3)

SPLIT – Bazen: „Poljud“. Gledalaca: 50. Sudije: Tomislav Copić i Veselin Mišković.

POŠK: Bratim, Radan, Erak 1, Maraš 1, Buzov, Antonijević 1, K. Prižmić, Gadža, Penava 1, Divković 2, Vujčić, Knežević, Sunara, I. Prižmić. Trener: Zajmović.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević 2, Janković 2, Toholj, Frolov, Lobov, Dino 3, Panić, Tanasijević, Lukić 2, Tomašević, Todorovski, Pljevančić. Trener: Stevanović.


Odbojka

OSLABLJENI RADNIČKI PORAŽEN U SUBOTICI

Odbojkaši Radničkog pretrpeli su poraz na gostovanju subotičkom Spartaku u utakmici 17. kola BPŠ Super lige Srbije – 1:3 (25:18, 20:25, 24:26, 18:25).

S obzirom da ova utakmica nije imala veći rezultatski značaj, trener Radničkog Dragan Kobiljski rešio je da odmori kapitena i najboljeg poentera ekipe Vladimira Jekića, kao i primača servisa Srećka Ristića, koji već duže vreme imaju probleme sa povredama, a u želji da ih sačuva za početak mini lige.

Iako u oslabljenom sastavu, Kragujevčani su dobro ušli u meč i sigurnom igrom rešili prvi set u svoju korist (25:18).

Subotičani su uzvratili u narednoj deonici i predvođeni raspoloženim srednjim blokerom Aleksandrom Nedeljkovićem došli do izjednačenja u setovima.

U trećem setu vodila se velika borba za svaki poen, a na kraju su deblje živce u završnici imali „plavi golubovi“, koji su dobili ovu deonicu rezultatom 26:24 i došli na korak do trijumfa.

Osokoljeni raspletom u trećoj deonici, odbojkaši Spartaka su u četvrti set ušli sa velikom željom da dotuku svog rivala i ujedno mu se revanširaju za prethodni poraz u „SBB Jezeru“. To im je i pošlo za rukom, pre svega zahvaljujući dobroj odbrani, koja je u potpunosti neutralisala sve atake Kragujevčana.

Kvartet dvocifrenih u pobedničkom timu predvodio je Nemanja Jungić sa 18 osvojenih poena, a sledili su ga Aleksandar Veselinović sa 15, Marko Radosavljević sa 14 i Aleksandar Nedeljković sa 12 poena, od toga 7 blokom.

U odsustvu kapitena Vladimira Jekića, sav teret realizacije napada pao je na mladog Aleksu Matića, koji je sa 19 poena bio najefikasniji akter u kragujevačkoj ekipi. Dvocifren učinak imao je još samo Nemanja Stevanović sa 10 poena (5 asova), dok je novajlija Nemanja Dukić svoj debi u dresu Radničkog okončao sa 7 osvojenih poena.

Kolo pre kraja ligaškog dela takmičenja, Radnički se nalazi na šestoj poziciji prvenstvene tabele i siguran je učesnik predstojeće mini lige.

Poslednju utakmicu u ovoj fazi takmičenja Kragujevčani će odigrati u subotu, 15. februara, kada će pred TV kamerama u svom „SBB Jezeru“ ugostiti ekipu Niša.

OK SPARTAK – OK RADNIČKI 3:1 (18:25, 25:20, 26:24, 25:18)

SUBOTICA
Dvorana: „Dudova šuma“
Gledalaca: 250
Sudije: S. Zotović, G. Gradinski

OK SPARTAK: Milović (libero), Arsenoski 3 (1 blk), Jungić 18 (1 as, 2 blk), Veselinović 15 (1 as, 1 blk), Peić (libero), Seizović, Radosavljević 14 (2 blk), Trivunić, Tumbas 9 (1 as, 1 blk), Nedeljković 12 (7 blk). Nisu igrali: Simić, Nestorović i Dulić. Trener: Igor Zakić.

OK RADNIČKI: Milutinović 9 (5 blk), Goić, Pantović (libero), Petrović 4 (2 blk), Lopar 7 (1 blk), Matić 19 (1 as, 1 blk), Dukić 7 (2 asa, 1 blk), Perović, Stevanović 10 (5 asova), Krstić. Nisu igrali: Antić, Vidović, Ristić i Jekić. Trener: Dragan Kobiljski.


Košarka

POBEDA U SENCI MARKOVIĆEVE POVREDE

Košarkaši Radničkog nastavili su niz nepobedivosti u „SBB hali Jezero“ nakon što su večeras savladali niški Konstantin u utakmici 17. kola Druge lige Srbije – 87:65 (24:17, 21:11, 16:15, 26:22). Pored dobre igre i još jedne rutinske pobede Kragujevčana, utakmicu u „SBB Jezeru“ obeležila je i nezgodna povreda košarkaša Radničkog Lazara Markovića u finišu treće četvrtine.

Utakmica je maltene odlučena u drugoj četvrtini, u kojoj su izabranici Igora Todorovića, pre svega zahvaljujući dobroj odbrani, stekli dvocifrenu rezultatsku prednost koju gosti iz Niša nisu uspeli da nadomeste u naredne dve deonice.

Tokom prvog kvartala Kragujevčani nisu baš najbolje gradili svoj koš, pa su protivniku dozvolili veliki broj ofanzivnih skokova i ekstra poseda, ali su zato agresivnom odbranom na perimetru otvorili mogućnost za lake poene u tranziciji, tako da su na prvi obavezni predah otišli sa vođstvom od sedam poena – 24:17.

U drugoj četvrtini košarkaši Radničkog dodatno su podigli intezitet igre u odbrani i predvođeni maestralnim Stevanovićem ubrzo su stekli dvocifrenu zalihu. Kada je zbog problema sa faulovima trener gostiju Cvetković izveo iz igre prvog centra Mladenovića, to je otvorilo dodatni prostor da se lopta još više spušta na Raška Katića, koji ni večeras nije imao pravog pandana u reketu.

Na poluvremenu Radnički je imao zavidnih „plus 17“ (45:28), što je garantovalo mirniji nastavak utakmice. I zaista, Kragujevčani su bez većih problema čuvali stečenu prednost tokom treće četvrtine, da bi se na dva minuta pre kraja ove deonice desio nemio događaj koji je zabrinuo sve prisutne u „SBB hali Jezero“.

Naime, kapiten gostujućeg tima Nemanja Gudžić, očigledno revoltiran stanjem na semaforu i nemoćan da bilo šta promeni, rešio je da svoj bes iskali na Lazaru Markoviću, zadavši mu mučki udarac u predelu leđa, nakon čega je košarkaš Radničkog uz bolan jauk pao na parket i tu ostao da leži.

Usledio je višeminutni prekid, a kako Marković nije mogao da se pomeri i ustane sa parketa, morala je da interveniše Hitna pomoć, koja je košarkaša Radničkog na nosilima transportovala u Klinički centar, gde mu je ukazana dalja pomoć. Prema poslednjim informacijama Markovićevo stanje je dobro, nema težih povreda kičme, ali će ostati u bolnici.

Interesantno je napomenuti da sudije ovaj kontakt Gudžića i Markovića uopšte nisu registrovale, tako da je utakmica nastavljena izvođenjem slobodnih bacanja od strane košarkaša Konstantina.

Ovaj nemio događaj podgrejao je emocije kod igrača Radničkog, koji su se zainatili da pokažu svoju nadmoć u odnosu na protivnika, i to tamo gde treba – na terenu.

Tako su početkom završnog kvartala izabranici Igora Todorovića, predvođeni raspucanim Stevanovićem, napravili seriju 11:0 i izbili na maksimalnih „plus 31“ – 79:48. Očigledno zadovoljni time što su protivniku očitali košarkašku lekciju, Kragujevčani su tu stali, što su Nišlije iskoristile da makar delimično ublaže poraz.

Andreja Stevanović je još jednom pokazao zbog čega je prva „haubica“ Radničkog ove sezone i meč je završio sa 30 poena. Iako povređen, kapiten Raško Katić je za 22 minuta, koliko je proveo na terenu, ostvario zapažen učinak, ubacivši 15 poena, uz 8 skokova i 7 asistencija. Finu partituru imao je i iskusni Stefan Živanović, koji je utakmicu okončao sa 12 poena.

Kod gostiju iz Niša prednjačio je Luka Jovanović, koji je pored 17 postignutih poena imao i 16 uhvaćenih lopti. Poen manje ubacio je Adis Turbić, dok je Bogdan Nedeljković stao na 11 poena.

Radnički je nakon večerašnje pobede, petnaeste u sezoni, a devete uzastopne na svom parketu, ostao na čelu drugoligaške tabele sa 32 boda. Drugoplasirana Sloga, koja je u derbiju kola savladala Pirot, zaostaje jedan bod za Kragujevčanima, dok treće mesto drži Zemun Fitofarmacija sa 30 osvojenih bodova.

Usled održavanja finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća u Nišu, narednog vikenda neće biti utakmica u Drugoj ligi Srbije. Takmičenje se nastavlja u sredu, 19. februara, kada košarkaše Radničkog očekuje gostovanje niškom Fair Playu.

KK RADNIČKI – KK KONSTANTIN 87:65 (24:17, 21:11, 16:15, 26:22)

KRAGUJEVAC
Dvorana: „SBB Jezero“
Gledalaca: 400
Sudije: D. Savić, A. Arsić, V. Tomić

KK RADNIČKI: Stanković, Jokić 2, Veljović 5, Stevanović 30 (9 sk), Nedeljković 9, Šućov 3 (4 ukl), Živanović 12 (5 as), Ilić 5 (7 sk), Glišović 2, Marković 4, Katić 15 (8 sk, 7 as, 4 izl). Trener: Igor Todorović.

KK KONSTANTIN: Stevanović 1, Đokić 8, Turbić 16 (7 sk), Mladenović 6, Nedeljković 11 (4 izl), Jovanović 17 (16 sk), Bogdanović, Stojanović, Đorđević 4, Stefanović, Gudžić 2. Trener: Marko Cvetković.

SNIMAK UTAKMICE

Rukomet





JAVNA PROMOCIJA ŠKOLE SPORTA SPD RADNIČKI U ŠOPING CENTRU „KRAGUJEVAC PLAZA“

Na poziv čelnika Šoping centra „Kragujevac Plaza“, SPD Radnički uzelo je učešće u akciji „Ura, počeo je zimski raspust“, tako što je u centralnom holu ovog renomiranog objekta održalo javnu promociju svoje škole sporta.

Najmlađi posetioci imali su priliku da prisustvuju mini treninzima košarke, rukometa, odbojke i vaterpola, kao i da se oprobaju u svakom od ovih sportova. Sudeći po interesovanju mališana i njihovim pozitivnim reakcijama, može se zaključiti da je ova promocija uspela u svojoj svrsi, a to je animira decu i zainteresuje ih za sportske sadržaje.

Nastavljamo sa promocijom naše škole sportova u okviru SPD Radnički. Ove godine smo odlučili da se priključimo akciji „Ura, počeo je zimski raspust“, u kojoj smo našim najmlađim sugrađanima približili sve čari rukometa, košarke, odbojke i vaterpola. Kolektivni sport, uz rivalitet, viteštvo i sportski duh, donosi i priliku za socijalizaciju, druženje i sticanje novih sportskih prijatelja. Moram da napomenem da su naše škole sporta prvi mesec besplatne, kako bismo naše nove članove upoznali sa određenim sportom, a nakon isteka tog perioda plaća se minimalna članarina, istakla je Marija Lojpur, koordinator ženskih selekcija Rukometnog kluba Radnički, uz napomenu da SPD Radnički pruža još niz pogodnosti svojim članovima, poput priprema za upis u srednje škole iz određenih predmeta.

Na improvizovani teren u centralnom holu „Kragujevac Plaze“ prvi su istrčali mladi rukometaši i rukometašice, pod dirigentskom palicom proslavljene rukometašice i pomoćnog trenera druge ekipe Radničkog Jasmine Kolak. Oni su prisutne posetioce oduševili svojim rukometnim umećem i privukli pažnju velikog broja mališana, koji su poželeli da se upoznaju sa osnovama ovog sporta.

Pokazali smo kako izgleda jedan rukometni trening, koji se sastoji od zagrevanja, rada sa loptom i vežbanja pravilnog šuta na gol, što su neke osnove koje će naučiti budući polaznici naše rukometne škole. Trenutno vršimo upis generacija 2010. i 2011. godišta, uz izuzetke koji su uvek prisutni. Drago mi je što su prisutni posetioci pokazali izuzetno interesovanje i što se veliki broj dece aktivno uključio u pokazni trening, a iskreno se nadam da će se određeni broj priključiti našoj besplatnoj školi rukometa, zaključila je Kolakova.

Odmah nakon rukometaša, i mladi košarkaši Radničkog pokazali su zbog čega je košarka jedan od najlepših i najatraktivnijih kolektivnih sportova, približivši čaroliju našeg trofejnog sporta brojnom auditorijumu.

Na improvizovanom treningu smo pokazali sve lepote i draži košarke – sporta koji je doneo nebrojeno radosti ovoj zemlji. Naši dečaci, koji su poprilično obučeni i potkovani košarkaškim znanjem, demonstrirali su osnove vođenja lopte, dodavanja i pravilnog izvođenja šuta, a prisutni su sa interesovanjem posmatrali ovaj mini trening i na kraju nagradili naše momke aplauzom. Iskoristio bih priliku da pozovem najmlađe sugrađane da nam se priključe, jer u okviru Sportskog privrednog društva Radnički imaju sve uslove za treniranje, rad i dalji napredak, istakao je Darko Brajković, pomoćni trener ŽKK Radnički, uz konstataciju o potrebi bavljenja sportom kao načinom zdravog života i negovanja kolektivnog duha.

Vaterpolo klub Radnički je jedan od najuspešnijih u porodici klubova koje okuplja SPD Radnički. Ovogodišnji osvajač Kupa Srbije, koji u svojim klupskim vitrinama ima i trofej namenjen pobedniku Kupa Evrope, poznat je kao rasadnik talenata, što je i pokazao na promociji u „Kragujevac Plazi“.

Najbitnije od svega je da se deca bave sportom uopšte, posebno u današnje vreme kada se provodi puno vremena za kompjuterom i na društvenim mrežama. Vaterpolo je jedan od najboljih sportova, kako za razvitak samog tela, tako i za mentalne sposobnosti dece. U klubu egzistiraju sve generacije, počev od najmlađe 2010/2011. godište, pa do juniorske selekcije. Večeras smo, u okviru datih mogućnosti, predstavili samo deo onoga šta radimo u trenažnom procesu sa mlađim kategorijama, izjavio je trener mlađih kategorija VK Radnički Nemanja Mladenović, ujedno pozvavši okupljenu decu koja vole sportove u vodi da se pridruže besplatnoj školi vaterpola.

Asortiman svojih veština su prikazali i mladi odbojkaši Radničkog, kluba koji na svom kontu ima dve titule šampiona Srbije, kao i trofej pobednika nacionalnog kupa. Odbojka je sport u konstantnom usponu, a Odbojkaški klub Radnički je na dobrom putu da se vrati na staze stare slave.

Odbojkaški klub Radnički je u poslednjih deset godina jedan od nosilaca sporta u Kragujevcu, što je jasan pokazatelj da odbojka živi, a to pokazuje i broj polaznika naše odbojkaške škole koji raste iz dana u dan. U sastavu kluba su sve takmičarske selekcije, a treninge održavamo u većem broju škola i to tri do četiri puta nedeljno. Članarina iznosi 2 500 dinara, s tim što je prvi mesec besplatan za svu novopridošlu decu. I ova prezentacija je dokazala da odbojka ima veliku perspektivu u Kragujevcu, jasan je Srđan Pantelić, trener mlađih kategorija OK Radnički.

SPD Radnički će nastaviti sa prezentacijom klubova u svom sastavu, kako po školama, tako i na mestima javnih okupljanja.

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

PRILOZI ZA MAJKU NASTRADALOG BICIKLISTE ’PEJKE’


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html