Treći triler KKK Radnički nije doneo bodove

Treći triler KKK Radnički nije doneo bodove

KKK Radnički je odigrao još jednu utakmicu sa triler-završnicom na parketu hale Jezero, ali je ovoga puta slavio gostujući sastav - pančevački Tamiš 87:88 (21:24, 21:20, 22:20, 23:24), u susretu 14. kola KLS.

Tako su Pančevci i drugi put nadigrali Kragujevčane čime su se otisnuli do trenutnog petog mesta sa pozitivnim učinkom 8-6, odakle ciljaju Superligu.

Šumadinci su, pak, ubeležili 12. poraz, ostali su na dve pobede u ovoj sezoni, ali su i dalje pretposlednji na tabeli jer je kraljevačka Sloga poražena kao gost Dinamika 88:63, pa je ostala usamljena na najrizičnijem, 14. mestu (1-13).

Pokušali su igrači Bojana Kusmuka sve što su znali ove večeri ne bi li drugi deo sezone otvorili trijumfom, što bi bila treća pobeda u nizu na domaćem terenu. Bio je to okršaj rivala u kojem, kao i u prvom kolu, nije bilo izrazite prednosti ni na jednoj strani. Iako je Tamiš skorije proslavio 25 godina postojanja, dok su Kragujevčani debitanti u elitnom društvu srpske košarke, publika u hali Jezero prisustvovala je uzbudljivoj i rezultatski neizvesnoj utakmici do samog kraja, a krasila je pre svega izuzetno korektna igra čemu su doprinela oba sastava i stručna štaba.

Samo su početni minuti mogli da stvore pogrešnu sliku da je moguće rezultatsko odvajanje i time otklanjanje neizvesnosti. Radnički je stvorio pet poena prednosti 5:0 (7:2), međutim dva promašaja Kolmena za tri poena, gosti kažnjavaju preokretom 9:10 sredinom prve četvrtine. Trojkom jednog od najistaknutijih pojedinaca Pavlovića, Radnički stiže do izjednačenja 17:17, ali sledi niz promašaj domaćina, dok gost pravi najveću seriju ove večeri - 7:0. Pavlović beleži i poslednja četiri poena u prvom kvartalu za 21:24 na isteku desetog minuta.

Uvodni minuti drugog perioda nikako nisu pogodovali Radničkom, realizacija je bila u padu, pa Tamiš u 15. minuta poenima Kneževića ima najveću prednost - 27:37. Ipak, drugi deo ovog perioda donosi sređivanje redova Kusmukovih pulena, strpljivo su sustizali suparnika, da bi Jovanović tri sekunde pre kraja poluvremena pogodio za 42:44 i minimalno osvajanje četvrtine 21:20.

Na početku drugog poluvremena Jovanović donosi izjednačenje - 44:44, kao i prvu ponovnu prednost - 48:46, kasnije je i Kolmen pogodio za 57:55, Pavlović za 60:57, a Demčešen poentira za 62:59..., ali su se tokom čitave deonice ekipe smenjivale u vođstvu. Više nije bilo serija poena za osetnije odvajanje. Treći period zaključio je jedan od ključnih igrača gostiju Sočanac trojkom za 62:62, pa je posle 30 minuta rezultat bio "resetovan".

Radnički održava vođstvo do 32. minuta, nakon čega sledi rezultatska klackalica. Mitrović je odvajao Tamiš na 71:75 i 73:77, a Knežević na 76:80, ali to nije slomilo domaćina. Najpre je Beader, svojstveno hladnokrvnom "trojkašu" kad je najnapetije, van linije 6,75 pogađao za 81:81 i 84:83 (u 38. i 39. minutu), a za njim i Lalović za 87:86 na 29 sekundi pre kraja. Drama završnih sekundi ovoga puta nije donela radost domaćoj publici. Pošto je Sočanac realizovao penale za 87:88, Radnički je imao 21 sekundu za napad i završni preokret. Jovanović je poveo akciju koja nije realizovana do tri sekunde pre zvuka sirene, kada je Popović iz samog ugla bio prinuđen da šutira za tri poena. Premorene ruke nisu pogodile i bodovi su završili na saldu Pančevaca.

Najkorisniji igrač utakmice bio je Jovanović - indeks 34: 22 poena, sedam asistencija, četiri skoka i osam iznuđenih prekršaja, za 29 minuta u igri. U Radničkom ga je po realizaciji sledio Kolmеn - 26 poena (11 skokova), a dvocifreni strelci bili su još Pavlović sa 18 i Demčešen sa deset poena. "Upisali" su se i Beader - osam, Lalović - tri poena.

U redovima pobednika, najznačajnije role odigrao je trio: Knežević - 20 poena, Sočanac - 18, Smiljanić - 16, a dvocifren strelac bio je i Vitković - 10 poena.

STATISTIKA

INSERTI

IZJAVE AKTERA

Nikola Sočanac, igrač KK Tamiš

- Jako lepa utakmica za gledanje - na jednu loptu. Ozbiljno smo se pripremali za ekipu iz Kragujevca. Odlično smo odigrali, a pobeda je mogla da ode na jednu ili drugu stranu. Spremamo se za nastavak takmičenja, a ovo je jako važna pobeda. Odvajamo se ka gornjem delu, borićemo se za plasman u Superligu.

Bojan Jovičić, trener KK Tamiš

- Kao i na prvoj utakmici u Pančevu, i ovde je bilo neizvesno. Čestitam igračima obe ekipe na prikazanoj borbi. Radničkom je bilo bitno da se odvoji od tog poslednjeg mesta jer, kako stvari stoje, samo jedna ekipa ispada iz KLS. Sa druge strane, nama je bila izuzetno važna utakmica, imali smo dva vezana poraza kojima je prekinuta serija od šest pobeda pre toga. Ovo je bio prioritetan meč, igraćemo utakmice sa četiri od pet prvoplasiranih ekipa. Igrači su bili u grču, a bilo je teško braniti Radnički jer ima puno igrača sposobnih da igraju jedan na jedan. Nama je možda najslabija stavka individualna odbrana, nismo baš sjajni sa atleticizmom. To pokušavamo da "krpimo" kolektivnom odbranom. Iako smo primili 87 poena, što je za moj ukus previše, ne mogu puno stvari da zamerim. Sočancu čestitam na drugom poluvremenu, nosio nas je u napadu. Poslednja lopta je mogla da uđe, a nije, tako je to u bilo kom sportu. Naravno, i faktor sreće igra, ali smo za zaslužili, a ne bi bilo nezasluženo i da je Radnički pobedio, a jako je želeo pobedu. Kragaujevac je grad sporta, ovde je bila Jadranska liga, nadam se da će klub isplivati i biti jedan od značajnijih faktora na srpskoj košarkaškoj sceni jer je to jako važno, kao i Novi Sad ili Niš.

Nikola Pavlović, igrač KKK Radnički

- Čestitam Tamišu zasluženu pobedu. Da smo mi pobedili ne bi bilo nezasluženo. Borili smo se svih 40 minuta, borbenošću smo morali da nadomestimo manjak u visini. Mislim da smo u tome uspeli, još da smo ubacili neke šuteve spolja verovatno bismo i pobedili. Prethodne dve utakmice smo dobili na jednu loptu, sada nismo - to je sport. Okrećemo se sledećoj utakmici koja je već u sredu protiv Beovuka, jako je bitna za nas. Idemo dalje, da izvučemo maksimum iz ove sezone.

Bojan Kusmuk, trener KKK Radnički

- Istakao bih da sam jako zadovoljan našim momcima, ovim kadrom kojim trenutno raspolažemo. Mnogo promena smo pretrpeli i od mog dolaska, da se ne vraćam na sam početak lige. Napravili smo mnogo grešaka u prvom poluvremenu, trebalo je da ispoštujemo dogovor i to materijalizujemo. Neke odbrambene zadatke pojedini igrači nisu ispratili. Dobili smo dva puta na jednu loptu, neki kažu srećno, sada taj šut nije ušao. Popović je odigrao jako dobru utakmicu, ne toliko mereno poenima, već ispunjenjem zadataka koje je dobio. Na kraju je ispalo da mora da odlučuje utakmicu, a nije bio u šuterskom ritmu. To je bila greška u organizaciji napada, rečeno je na jedan način, završilo se na drugi, ali da sad to možemo ponovo da postavimo kao u šahu lako bi nam bilo. Dobra je utakmica bila, u egalu uglavnom - prva četvrtina tri poena prednosti za Tamiš, na poluvremenu dva, pa posle treće četvrtine 64:64, a na kraju pobeda za pola koša. Tamiš je ekipa koja u svakoj sezoni od početka do kraja raste, svaka čast mom kolegi Bojanu Jovičiću. Ove godine su napravili totalno novi tim, lepo igraju, imaju geometriju kojom kažnjavaju greške. Knežević ima više iskustva nego cela naša ekipa zajedno, pa puta tri. Sočanac nas je dobio, radio je ono što je trebalo, čestitam im. Žao mi je što nismo pobedili, ali čestitam i mojim momcima, imali su veliku želju, posle svih promena. Pokazaćemo svoj maksimum do kraja sigurno jer su pravi momci. Hvala publici do neba, a drago mi je da je jedan sudija u nekom trenutku rekao: Dobra utakmica! Drago mi je da od iskusnih arbitara to čujem.  

Utakmica je imala dobrotvorni karakter jer je publika izdvajala priloge za obnovu Prve kragujevačke gimazije čiji su brojni učenici i profesori, predvođeni direktorkom Slavicom Marković, prisustvovali ovom meču. Obnovu Gimnazije pomogla je i Roda, partner KKK Radnički, koja je između poluvremena sa gimnazijalcima priredila atraktivno odvajanje priloga kao "nagradu" za svaki poen koji su učenici imali na parketu.

U narednom kolu KKK Radnički je gost Beovuka koji je poražen u Vršcu 94:87, ima skor 6-8 i nalazi se na 11. mestu. Utakmica je zakazana za sredu 17. januar od 18 časova i 30 minuta.

Sledeći meč u Kragujevcu je protiv Dunava 27. januara, u 16. kolu KLS.

Foto/video: Zoran Đorđević

Dejan Milošević 

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB  

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html