Trijumf KKK Radnički iz trilera, u režiji Beadera

Trijumf KKK Radnički iz trilera, u režiji Beadera



KKK Radnički je pobedonosno završio polusezonu KLS pošto je u 13. kolu na svom terenu porazio kraljevačku Slogu 78:76 (26:7, 16:23, 16:26, 20:20) u triler završnici koju je "izrežirao" Petar Beader.

Hladnoruka uzdanica Bojana Kusmuka je preuzeo odgovornost u završnom minutu, kada su gosti posle poena Jovanovića za 73:72 došli u vođstvo - za 47 sekundi su preokrenuli rezultat na 73:76. Beader je najpre prvi put izašao van linije 6,75 metara gde je fauliran pri šutu, pa je sa linije bacanja smanjio na 75:76. Jovanović "otima" loptu, Beader ponovo izgrađuje šut za tri poena, lopta je izbačena sekund pre kraja, rasparala je mrežicu i u narednom trenutku donela ushićenje Kragujevčana i tugu Kraljevčana koji nakon ovog kola ostaju usamljeni na samom rubu tabele.

Košarkaški "scenario", međutim, potpisuju kolektivno oba sastava koja su za kraj 2017. godine odigrali derbi začelja, po sopstvenom priznanju, sa obe strane - od sjaja do očaja.

Ovu uzbudljivu utakmicu u celini otvorila je četvrtina koja je, nakon početne nervoze u obe ekipe, donela realizaciju kakva tokom polusezone nije viđena. Naime, dok je KKK Radnički "proknjižio" 26 poena (jedino je više imao u Valjevu - 27), sa druge strane Sloga je postigla tek sedam (nikada niti jedna ekipa protiv Šumadinaca nije tako podbacila). To je bila posledica što katastrofalnog šuta gostiju iz polja (3/14), što dobre postavke Šumadinca u odbrani. Pojedinačno, izdominirao je Kolmen, kao jedini dvocifreni strelac - 14 poena (iz polja 5/7, bacanja 4/4), a uz par atraktivnih poteza izmamio je jake aplauze nekoliko stotina ljubitelja košarke u Jezeru.

Međutim, naredne deonice donose minute u kojima igrači Dušana Radovića, jedan po jedan, u talasima preuzimaju ulogu lidera. Tako Bogdanović završava poluvreme sa 12 poena, a gosti poboljšanom odbranom parališu glavnu polugu - Kolmena (postiže tek jedan poen). U odnosu na prethodnu, u ovoj četvrtini domaća ekipa ima deset poena manje - 16, a gostujuća 16 više - 23, da bi poluvreme bilo završeno 42:30. To je, ispostavilo se, bila još uvek osetna prednost KKK Radnički.

U trećem kvartalu punim elanom zaigrali su kapiten Otović i Igrutinović, igra Kraljevčana postala je sve tečnija, pa su se prvom serijom poena (6:0) približili na jedan posed lopte - u 26. minutu bilo je 50:48. Među Kragujevčanima Beader je bio najraspoloženiji, svoj saldo je udvostručio na 16 poena za 30 minuta, Jovanović je trojkom držao distancu 58:50, ali završica ovog perioda pripada gostima koji dolaze do još jedne serije 6:0 za 58:56 (period im pripada 26:16).

Odlučujućih deset minuta Lalović otvara trojkom, na šta Sloga u narednim minutima odgovara upornim atacima za preotimanje prednosti. Približavali su se na po poen-dva zaostatka, ali su opet Lalović, a onda i Beader odbijali nalete trojkama. Posle vođstva 71:65, najpre Kragujevčani među gostima Igrutinović i Nikolić pogađaju za 71:69, da bi Marković upisao trojku za preokret 71:72 sredinom 38. minuta. Tada je usledila filmska završnica opisana na početku koja, na žalost jedne strane, nije donela makar produžetak - već 12. poraz, dok je druga doživela silnu satisfakciju drugim uspehom u više nego turbulentnoj polusezoni na parketu i van njega.

INSERTI

Najkorisniji igrač utakmice bio je Bogdanović, u indeks 28 ugradio je 20 poena i devet skokova, a uz njega su u Slogi dvocifreni strelci bili još Igrutinović - 19 poena, Otović - 16.

U pobedničkom sastavu, junak večeri i statistički MVP bio je Beader - indeks 26: 26 poena (trojke 5/10), pet skokova, četiri asistencije. Dvocifren učinak imao je Kolmen, postigao je "dabl-dabl": 17 poena i 11 skokova. Neuspeh u prošlom kolu delovao je otrežnjujuće po ostatak sastava iz Kragujevca: po devet poena zabeležili su Jovanović (uz pet skokova, šest asistencija i sedam iznuđenih prekršaja) i Lalović (trojke pogađao 3/7). Po pet poena ostalo je na saldu LukovićaMilosavljevića (četiri skoka) i Kljajevića (pet skokova), a Pavlović je ima dva poena.

STATISTIKA 

IZJAVE

Petar Beader, MVP KKK Radnički

- Lepo je uvek kad se pobedi, ali ovo je bila utakmica od sjaja do očaja. Prva četvrtina je bila sjajna, u drugoj smo pravili neke propuste, pa smo ih vratili u igru i bilo je samo 12 poena razlike na kraju poluvremena. U drugom delu su se potpuno vratili, na kraju i preokrenuli. Znam da ne zaslužujemo ovo mesto na kojem smo, ali ako nastavimo sa ovakvim greškama, da vodimo po 15-20 poena razlike, pa olako ispuštamo, neće biti dobro. Možda je neki strah, neopisiv je pad, kao da smo druga ekipa u odnosu na raniju fazu meča. Dolazi nam Tamiš, odmaraćemo samo par dana, imamo vremena da se spremimo, još bolje uigramo i ne ponavljamo ovakve greške u nastavku sezone. Hvala publici na strpljenju i podršci koju možda nismo zaslužili ranijim partijama, ali se nadam da će dolaziti i dalje u još većem broju.

Bojan Kusmuk, trener KKK Radnički

- Čestitam momcima, pobedili smo u već izgubljenoj utakmici, realno. Otvorili smo dobro, izašli na 21 poen prednosti. Kolega je promenio odbranu, pa je posle 2-3 nerealizovana napada ušao neki strah, videlo se, "skratila" se ruka. To je već viđen scenario, ali nije ni realno da pobedimo Slogu sa 25 razlike, očekivao sam da bude egal. Bilo je i početničkih grešaka, ali dobro, to je tako. Zaustavili su Kolmena, dobili su elan iz dobre odbrane, ili našeg lošeg napada, posle su razvili tu "pik" igru, Igrutinovića smo "puštali", a on je imao svoje minute, čestim mu. Najbitnije je da smo pobedili u utakmici koja nam puno znači, posle svih nedaća i problema koji još uvek traju. Nadam se da ćemo izaći jači iz svega ovoga, borićemo se da održimo status u KLS.

KONFERENCIJA ZA MEDIJE

GALERIJA

Sledi takmičarska pauza do 13. januara kada u Jezero dolazi Tamiš. Kusmukova ekipa imaće tri nedelje da se, uz svega par dana praznovanja, što bolje pripremi za prvi revanš, a "dug" iz Pančeva je 85:81 načinjen u prvom kolu. 

Foto/video: Zoran Đorđević
Dejan Milošević 

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB  

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html