U Zemunu koban produžetak za KKK Radnički

U Zemunu koban produžetak za KKK Radnički

Mladost iz Zemuna je četvrta ekipa koja je u dva navrata savladala KKK Radnički, ovoga puta u 17. kolu KLS na domaćem terenu 101:95 (27:14, 15:22, 22:26, 23:25, 14:8), nakon produžetka.

Iako su poraženi, Kragujevčani su nakon ovog kola pretposlednji jer je i Sloga izgubila (kao domaćin od Borca 71:91), pa je na samom začelju.

Otvaranje utakmice u Zemunu nije donelo ništa obećavajuće za Kragujevčane. Samo što je Kolmen ubeležio prve poene, dogodila se potpuna dezorganizacija gostiju. Vešti domaćini odmah prave seriju 7:0 i sve do 25. minuta imaće rezultatsku prednost.

Kusmuk je ovaj duel očekivano odigrao sa "lažnom" "peticom" i "četvorkom", ali i praktično lišen usluga centra jer je indisponirani Demčešen na terenu bio svega četiri minuta. Tako prekomponovan sastav Radničkog, Mladost koristi za još jednu seriju 7:0 kojom se otisnula na prvu dvocifrenu prednost - 17:6, da bi posle novih vezanih poena 6:0, već bilo 23:9, a tek je sedmi minut bio na isteku. Strateg Kragujevčana uspeva na tajm-autu da pribere svoje pulene koji nekako vezuju poene u poslednjem minutu za "minus 10" - 23:13, da bi na kraju prva četvrtina pripala Mladosti 27:14.

I početak druge deonice donosi nespokoj gostima, Jeković i Nešović rano pogađaju za maksimalnih +17. Međutim, od 12. minuta i poena Kolmena, igra KKK Radnički konačno poprima obrise otpora igrača koji se bore za opstanak ekipe u ligi, ali i sopstveno dostojanostvo na parketu. Sada domaća ekipa počinje da deluje "izgubljeno", srlja, što uz Amerikanca koriste Lalović i Pavlović za prvu ozbiljnu seriju 10:0 i rezultatski povratak u meč - u 15. minutu bilo je 31:24. Narednom serijom 6:0 Kragujevčani su prišli na 38:32, borbeni Pavlović vezuje 2+1 poen za 40:35, da bi na isteku 20. minuta ovaj period pripao gostima 22:15, a poluvreme bilo završeno rezultatom 42:36.

Svo bledilo u redovima sastava iz Kragujevca je nestalo u drugom delu ovog susreta, pa se narednih 20 minuta rasplamsala borba dostojna najvišeg ranga u državi.

Opet Kolmen beleži prve poene, a presing gostiju i dve realizovane akcije Milosavljevića i Beadera dovode Radnički do 45:43, posle čega je usledilo naizmenično poentiranje na obe polovine terena. Vraćenog samopouzdanja, gosti smelim prodorom Jovanovića, a onda penalima Kolmena preuzimaju vođstvo 55:54 u 25. minutu. U narednim minutima ekipe se smenjuju u vođstvu. Poslednja akcijama Radničkog donosi Popovićevu trojku iz ugla - za 63:62, zatim Svilar realizuje jedan penal, pa i ovaj kvartal pripada Kragujevčanima 26:22 za tesnih 64:62 na isteku 30. minuta.

Završnih deset minuta donosi doslovce igru nerava u kojoj se ovoga puta bolje snalaze Šumadinci. Jovanović poravnjava na 64:64, a Kolmen je još jednom pribran, realizuje najpre 2+1, onda i dva bacanja za preuzimanje vođstva 66:69. Poljuljan domaćin, koji je ispustio prednost od 17 poena, uporno atakuje, Jeftović upisuje trojku za 73:73, ali i osokoljeni gosti imaju svoje adute za prvi brejk u sezoni. Beader vezuje dve trojke, pa Radnički vodi 75:79, a Kolmen ofanzivom na polju domaćina upisuje poene za najveću prednost gostiju - 83:76, pri kraju 37. minuta. Preostalih 180 sekundi ipak ne donose ishod kakav su igrači iz Kragujevca želeli, a zbog ovog "vaskrsavanja" i zaslužili. Mladost, što svojom zaslugom, što greškama Radničkom, niže poene za 7:0 i 83:83 na početku 39. minuta. Poveo je Radnički još dva puta - 85:83, pa 87:85, ali posle blokade Kolmena i skoka u odbrani Lalovića, Jovanović ima loše dodavanje, što koristi Novaković, na asistiranje Malidžana, i pogađa za 87:87 devet sekundi pre kraja utakmice. Posle tajm-auta Radničkog Kolmen ne pogađa koš rivala, što donosi produžetak.

Premorene ruke Pavlovića u prve dve akcije ne donose poene, dok domaćin u dva navrata biva jači ispod koša i odvaja se na početku produžetka - 91:87. Opet Beader trojkom vraća svoju ekipu - 94:93, međutim Svilar uzvraća trojkom "preko ruke", nakon čega Kolmen "predaje" loptu ispod koša što domaćin kažnjava vođstvom 98:93. U poslednjem minutu Pavlović je pogodio za jedan posed zaostatka - 98:95, ali saigrači dva puta ne uspevaju da pogode van linije 6,75, nadovezuje se i završno gubljenje lopte, pa Mladost, sa mnogo više napora nego u Jezeru, i drugi put slavi pobedu u duelu sa Radničkim.

Čak trojica aktera imali su indeks korisnosti preko 30, a MVP ove uzbudljive utakmice bio je Kolmen - indeks 33: 31 poen i devet skokova.

U redovima pobednika sa indeksom 31 najkorisniji su bili Novaković (26 poena, 10 skokova) i Malidžan (23 poena, osam asistencija). Dvocifreni strelci bili su Brkić - 25, Jeković - 10.

U Radničkom drugi na listi strelaca bio je Beader - 27 poena, sledio je Pavlović sa 14 (uz 10 skokova), pa Jovanović - 11 (uz šest asistencija).

STATISTIKA

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Vrsac plakat

Pošto nije kapitalizovala duele sa ekipama iz donjeg dela tabele u proteklim kolima, pred ekipom Bojana Kusmuka je možda i presudni period za rasplet u debitantskoj sezoni KLS. U naredne četiri runde Šumadinci su tri puta domaćini, a u Jezero dolaze favorit do favorita - najozbiljniji kandidati za Superligu. Najpre stiže trećeplasirani Vršac na megdan zakazan za 10. februar od 19 časova i 30 minuta. Nakon kraće takmičarske pauze, 21. februara gostovaće i Vojvodina koja je na sedmom mestu. Zatim sledi gostovanje vodećem Dinamiku 24. februara, a 3. marta u Kragujevac dolazi Metalac, četvrta ekipa KLS.

REZULTATI 17. KOLA

  • Beovuk-Metalac 96:89
  • Vršac-Vojvodina 89:73
  • Zlatibor-OKK Beograd 85:81
  • Tamiš-Spartak 104:74
  • Sloga-Borac 71:91
  • Dunav-Dinamik 70:86 
  • Mladost-KKK Radnički 101:95

TABELA

Ilustracije: KLS TV
Dejan Milošević

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB  

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html