Potrošač.info Rodi: Zašto lažete po Srbiji?

Potrošač.info Rodi: Zašto lažete po Srbiji?

U februarskom izdanju kataloga trgovinskog lanca Roda, osvanuo je u ponudi nov proizvod "chipsos", sa jasnom, promotivnom naznakom da je proizveden u Srbiji. Međutim, čips je u proizvoden u Hrvatskoj, u Donjem Miholjcu. Zbog čega Roda laže?

Mnogi potrošači se sećaju vremena kada je Soko Štark bio domaća konditorska fabrika. To je jedan od onih brendova koji je uspeo da stvori lojalnost kod kupaca i da izazove dobre emocije u pogledu kvaliteta. Međutim, Štark je već izvesno vreme deo Atlantik grupe iz Hrvatske, koja je još prošlog leta sklopila ugovor o proizvodnji, upravo ovog novog proizvoda "chipsos" u pogonu fabrike u Donjem Miholjcu, sa strateškim partnerom Kanaan doo. O ovom, za Atlantik grupu značajnom događaju, obavestili su javnost tokom jula 2014. godine.

Međutim, uprkost tome što se "chipsos" proizvodi u Hrvatskoj, što je i navedeno na deklaraciji odštampanoj na ambalaži proizvoda, Roda odlučuje, iz nekog razloga, da na proizvod stavi oznaku "Proizvedeno u Srbiji".

Ne ulazeći u motive ovakvog poteza, ili definisanje kvaliteta proizvoda na osnovu mesta proizvodnje, već samo zaključujući da to nije istina, pitamo još jednom: A, zašto lažete?

Izvor: nops.org.rs; potrosac.info

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari