Rusija vratila Srbiji 19 tona kivija

Rusija vratila Srbiji 19 tona kivija

Ruska služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor (Roseljhoznadzor) nije dozvolila ulazak 19 tona kivija iz Srbije zbog nevažećih dokumenta i 20 tona mleka u prahu iz Belorusije


MOSKVA - Ruska služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor (Roseljhoznadzor) nije dozvolila ulazak 19 tona kivija iz Srbije zbog nevažećih dokumenta i 20 tona mleka u prahu iz Belorusije.

Kako je danas saopštila uprava Roseljhoznadzora za Brjansku i Smolensku oblast, na međunarodnom putnom prelazu Novie Jurkoviči u Brjanskoj oblasti, na teritoriju Rusije nije pušteno 19 tona kivija uvezenog iz Srbije. Razlog za zabranu uvoza je bio nevažeći fitosanitarni sertifikat. Zbog toga je voće vraćeno u Srbiju.

Na kontrolnom punktu Krasnaja gorka u Smolenskoj oblasti na rusko-beloruskom pograničnom području sprečen je uvoz obranog mleka u prahu, zbog neodgovarajućeg atesta o kvalitetu.

"Zbog činjenice da preduzeće pošiljalac Zdravuška milk nije dostavilo garanciju bezbednosti i kvaliteta, Roseljhoznadzor je doneo odluku o vraćanju 20 tona proizvoda u Belorusiju", navedeno je u saopštenju, koje je prenela je agencija Ria novosti.

Rusija je u avgustu na godinu dana zabranila uvoz niza prehrambenih proizvoda iz zemalja koje su joj uvele sankcije - SAD, EU, Kanade, Australije i Norveške. Na spisku zabranjenih proizvoda su govedina, svinjetina, živina, plodovi mora, voće, povrće, sirevi i mlečni proizvodi.

Izvor: Tanjug

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari