Ðuričić: Uradili smo sve po proceduri

Ðuričić: Uradili smo sve po proceduri

Firma "Peta gama"iz Kragujevca uradila je sve po proceduri i standardima u odvoženju oko 18.000 torti na deponiju Jovanovac, gde je naloženo da budu uništene, rekao je danas vlasnik te renomirane firme Miodrag Ðuričić, dodajući da će, ukoliko ova situacija bude dovela do pada prodaje, razmisliti o podnošenju tužbi.

"Kontrolisali smo i odlazak kamiona do deponije, a imamo i fotografije da su sve torte istovarene na deponiji, jer je naš radnik imao zadatak da to slika fotoaparatom", rekao je Ðuričić u izjavi Tanjugu.

Naglašavajući da su svi zaposleni u toj firmi na odmoru od 31. decembra do 9. januara, Ðuričić je rekao da je jutros došao u firmu kako bi svu dokumentaciju i izjavu o transportu torti na deponiju dao policiji, što je i učinio.

On je rekao da su ga zbog situacije sa tortama, koja je nanela štetu ugledu firme, zvali brojni partneri iz Austrije, Nemačke i Makedonije.

Ðuričić je rekao i da razmišlja o podnošenju tužbi protiv onih za koje se utvrdi da su odgovorni, ukoliko ova situacija sa tortama bude dovela do pada prodaje.

Oko 18.000 torti kragujevačkog proizvođača, koji taj slatkiš izvozi isključivo u Zapadnu Evropu, 24. decembra dovežene su na deponiju u Jovanovcu jer su po nalogu Veterinarske inspekcije torte poslate na uništenje, jer je došlo do kvara rashladnog uređaja u firmi koja ih proizvodi.

Međutim, torte su prema snimcima video kamera, odvežene sa deponije, zbog čega je 10 radnika JKP "Čistoća" suspendovano, a osam dobilo upozorenje pred otkaz.

Slučaj je dospeo u javnost tako što je gradonačelnik o tome slučajno saznao 2. januara, nakon čega je obavestio policiju koja sprovodi opsežnu istragu.

Pregled objava pojedinih medija

PRILOG RTK

VIDEO: JKP ČISTOĆA - SNIMAK SIGURNOSNE KAMEREIzvor: Gradska uprava Kragujevac
Foto: NOPS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari