Čekajući vetar, 1. 12. 2019.

Čekajući vetar, 1. 12. 2019.

PRVI PRVI NA SKALI KRAGUJEVAC
RADION: ČEKAJUĆI VETAR

 

Iz nuklearki bi ubuduće mogao da bude isključen ljudski faktor. Kriv je za sve tri svetski poznate havarije: u Americi, Ukrajini i u Japanu. Jeste da je bilo grešaka i u dizajnu, ali i onih gde je čovek zavrnuo ventil umesto da ga odvrne - pogrešno je pročitao instrukcije! Mi smo od izgradnje reaktora daleko bar dvadeset godina. Zato sa bezbedne udaljenosti možemo da se obavestimo kako stoje stvari u svetu. Čućete dr Jasminu Vujić, svetski priznatog stručnjaka u ovoj oblasti.

Građani ne učestvuju u upravljanju prirodnim dobrima u Srbiji, ali to bi moglo da se promeni ako usvojimo francuski model koji je primenjen u tridesetak zemalja. Gost emisije je dr Dušan Mijović, saradnik na projektu Unapređenje upravljanja Parkom prirode Stara planina kroz iskustva Asocijacije regionalnih parkova prirode Francuske.

Građani Bora protestuju zbog zagađenog vazduha. Oni i ne znaju da bi trebalo da znaju koliko novca je njihov grad prihodovao od naknada za zaštitu životne sredine i kako ih je potrošio, pogađate - nenamenski.

Udaljenost Dana uzdržavanja od kupovine i dana frenetične kupovine, poznatog kao Black Friday, merena vremenom je u satima, a merena svešću u svetlosnim godinama. Ove godine borbe nije bilo - Dan uzdržavanja od kupovine kod nas nije ni pomenut. U to ime - govorimo o održivoj modi.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
 

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.


PREPORUKA PPNS

BRNABIĆ O JOVANJICI I MHE



ODGOVOR WWF ANI BRNABIĆ: BESMISLENE SU MALE HIDROELEKTRANE!

PREKO 58.000 NOVOOBOLELIH OSOBA OD MALIGNITETA U SRBIJI




STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM
 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html