Čekajući vetar, 14. 7. 2019.

Čekajući vetar, 14. 7. 2019.

Nezapamćene suše i poplave, nezapamćeno niske ili visoke temperature - nezapamćeni su sa ljudske tačke gledišta. Da mogu, morski sunđeri bi možda ispričali drugačiju priču - životni vek nekih od njih je i nekoliko hiljada godina. Da li su klimatske promene samo prirodni ritam Planete, a ako u prirodi nema ničeg neprirodnog - da li ljudi sebi i svojim aktivnostima pridaju veći značaj nego što zaslužuju? Gost emisije je Vladimir Bilak, autor sajta Meteologos.

Bio novinar iz Srbije u Finskoj, pa inspirisan ovdašnjim događajima pitao Fince kako rešavaju problem nelegalnog skladištenja opasnog otpada. Ostao je bez planiranog teksta, ali ne zato što Finci nisu razumeli jezik na kome je postavljeno pitanje. Može li životna sredina da zanima građane ako ne zanima državu i zar nije previše očekivati od medija da budu i edukatori i spasioci?

Auto može da se pregreje na suncu, a dete u njemu da dobije toplotni udar, čak i pri spoljnoj temperaturi od samo 17 °C. O tome kako izbeći opasnosti prilikom boravka u vodi i na suncu, kao i o aplikaciji Flasterko, veoma korisnoj za sve one koji se bave decom, govori dr Marija Marković.

U kanalu Bački Petrovac - Karavukovo od četvrtka plivaju stotine kilograma mrtve ribe. Voda je masna, što inspektorima ukazuje na tečnost koja je ispuštena u kanal, a građani se žale na nesnosan smrad. O tome govori Jan Makan iz ekološkog Udruženja Zeleni Petrovac.

Centar za istraživanje javnih politika poziva studente da učestvuju u nagradnom konkursu Fonda Svetlana Đurđević Lukić, sa radovima iz oblasti ljudske bezbednosti, gde je jedna od tema klimatske promene i prirodne katastrofe u Srbiji.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
 

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.


PREPORUKA PPNS

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html