Čekajući vetar, 16. 12. 2018.

Čekajući vetar, 16. 12. 2018.

Ove godine BIA je pronalazila zakopani opasan otpad. Sledeće godine nam neće biti potrebne sofisticirane tragačke metode - recikleri najavljuju da neće prerađivati otpad ukoliko ne počnu da dobijaju redovne novčane nadoknade u propisanoj visini. Životna sredina dobro zarađuje, ali gazda uzima pare, a njoj daje za džeparac. A od džeparca treba da žive i ona i svi koji na bilo koji način brinu o njoj. Gost emisije je Vladimir Živaljević, predsednik Udruženja reciklera Srbije.

Ako pitate neko dete ili onaj nevini deo sebe, neopterećen znanjem o funkcionisanju liberalno-kapitalističke stvarnosti, odgovor je: naravno, voda je osnovno ljudsko pravo. Nema ga u našem ustavu? To je samo zato što se podrazumeva. Ali, ne samo da se ne podrazumeva, nego je voda već uveliko roba od koje pojedinci i kompanije odlično zarađuju. I nije pametno čekati rešenja koja nam servira država. Bolivija je, na primer, prodala reku. A da, ipak, za početak pravo na vodu bude uneto u Ustav? Ovu inicijativu podneo je Centar za prava potrošača „Forum" iz Niša. Čućete Jovana Jovanovića.

Građani Evropske unije su vlasnici i kreatori politika u svim, pa i u oblasti zaštite životne sredine. Računa se na njihovu zainteresovanost i aktivnost, a planira se i po pet decenija unapred. Mi sve računamo na po četiri godine, pa posle toga - ko živ, ko mrtav, a evaluaciju ne koristimo. To je onaj korisni evropski običaj da se posle nekog vremena važenja, na primer, strategije - ozbiljno sedne i prouči šta je urađeno, a ako nije - zašto nije. Varvara Aleksić je imala priliku da vidi kako Evropska komisija i Evropska energetska zajednica funkcionišu iznutra.

Održan je Deveti eko-fest, u organizaciji Zelene omladine Srbije. Ove godine tema je hrana - njena proizvodnja, distribucija, konzumiranje i otpad. Gošće emisije su Elena Petrovska i Jelena Aleksić.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJČekajući vetar
 је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama.

PRVI PRVI NA SKALI Ostavimo zemlju nasihe predaka nasoj deci bez GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html