Čekajući vetar, 16. 2. 2020.

Čekajući vetar, 16. 2. 2020.

PRVI PRVI NA SKALI KRAGUJEVAC
RADION: ČEKAJUĆI VETAR

Priroda je za čoveka lek - čovek za prirodu bolest

Beograd je bio deo najmasovnije klimatske akcije - Klimaton se organizuje u više od sto četrdeset gradova sveta. Učesnici su smišljali rešenja za dva zadata problema: toplotna ostrva i upravljanje otpadom. Upoznaćete pobedničke timove i njihove ideje, koje imaju šansu da budu i primenjene.

Drugo mesto u izazovu Toplotna ostrva, osvojio je tim Reveb, a čine ga Milica Vidič, Anđelija Bojanović, Kaća Đorđević, Milica Stevanković i Petar Rakočević. Drugo mesto u izazovu Upravljanje otpadom osvojio je tim Arciklaža, koji čine Milica Milutinović, Tatjana Konjikovac, Danica Petrović i Andrijana Tmušić.

Meštani sela Vrmdža u Opštini Sokobanja slučajno su saznali da je planirana izgradnja šesnaest mini hidroelektrana u njihovom i okolnim mestima. Mnogi se bave turizmom, a sve je više onih koji život u velikim gradovima zamenjuju za uživanje u lepotama prirode Vrmdže. Sada se plaše da će upravo ono što je osnovna vrednost ovog kraja - biti uništeno, a na postavljena pitanja ne dobijaju odgovore.

Protest "Borba za Džekija" organizovan je kao odgovor na višemesečno organizovano trovanje životinja u gradovima Srbije, a upućeni su i zahtevi da se zaustavi zlostavljanje i protivzakonito ubijanje životinja u prihvatilištima. Ne treba mnogo - samo da se poštuje i sprovodi Zakon o dobrobiti životinja, koji je na snazi duže od deset godina.

Svoje predloge za Crni i Zeleni list daće Edib Honić, novinar iz Novog Pazara i dvojac Alice in WonderBand - Ana Vrbaški i Marko Dinjaški. Ana i Marko pozivaju vas i na Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade u Bačkoj Palanci i predstavu "Cvrčak i mrav na rođendanu".

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
 

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

ARHIVA PPNS


XXI VEK I INDUSTRIJA XIX VEKA NE IDU ZAJEDNOPORTAL PRVI PRVI NA SKALI MEĐU DOBITNICIMA PRIZNANJA POVODOM 150 GODINA SPITS-A (FOTO)

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 


PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari