Čekajući vetar, 17. 5. 2020.

Čekajući vetar, 17. 5. 2020.

"... Suncožderi..." Dobrica Erić

Primitivne vrste leptira postojale su još u doba dinosaurusa. Ove današnje dele sudbinu ugroženosti sa većinom drugih biljnih i životinjskih vrsta na Planeti, najviše zbog uništavanja staništa i prekomerne upotrebe pesticida. Ako vas leptiri fasciniraju, nemojte ih proučavati tako što ćete ih ubiti i praviti kolekciju - nije lepo, a može i da vas košta novčane kazne. Interesantne priče o leptirima ispričaće vam dr Miloš Popović.

Kolonija beloglavih supova na Uvcu sada je stabilna, ali to je rezultat višedecenijskog upornog truda. I opet ih nema i teško da će ih više i biti u onom broju u kom ih je bilo šezdesetih godina prošlog veka - pre nego što su potrovani jer se pogrešno mislilo da se time čini dobro poljoprivredi.

Za rešavanje problema zagađenog vazduha u budžetu je predviđena skromna suma, a ministarstva, nezavisno od toga ko je na vlasti, ne sarađuju. Država je troma, a životnu sredinu mogu da spasu edukacija i građanska inicijativa. Čućete poslanicu Tatjanu Macuru, članicu Odbora za zaštitu životne sredine u Skupštini Srbije i pulmologa dr Tatjanu Radosavljević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
 

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

ARHIVA PPNS

SRBIJA BEZ GMO, POSLE KOVIDA-19

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 


PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN


DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari