Čekajući vetar, 22. 9. 2019.

Čekajući vetar, 22. 9. 2019.

PRVI PRVI NA SKALI KRAGUJEVAC
RADION: ČEKAJUĆI VETAR

 

Obeležen je još jedan Svetski dan zaštite ozonskog omotača. Kao jedan od njegovih velikih neprijatelja - freon je odbačen, pa novi uređaji za grejanje i hlađenje sadrže prirodna rashladna sredstva koja ne zagađuju, ali su zapaljiva. Srbija još nema sertifikovane servisere uređaja nove generacije, ali sprovedene su prve obuke. Zašto je ovo kašnjenje problem i šta treba da znamo o propanu, ukoliko kupujemo klimu ili frižider?

U Skupštini Srbije održano je javno slušanje o stanju voda. Najbolje je tamo gde ima najmanje ljudskog uticaja; potrebna nam je ekonomska cena vode, bolja kanalizaciona mreža, prečistači otpadnih voda i - hvala Dunavu što je u stanju toliko toga da odnese. A moralo bi drugačije i bolje.

U Beogradu je održan protest u organizaciji Pokreta Odbranimo reke Stare planine. Više od hiljadu prisutnih još jednom je reklo NE izgradnji derivacionih mini hidroelektrana.Prirodnjački muzej u Beogradu, organizovao je, osamnaest put u Srbiji, Noć slepih miševa. Ako i dalje imate predrasude u vezi sa ovim životinjama, pomislite da ne može da vas ugrize toliko komaraca koliko oni mogu da ih pojedu.

Renovirani Trg Republike na kratko se zazeleneo, u akciji u kojoj su građani donosili biljke od kuće, sa veoma jasnom porukom.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
 

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.


PREPORUKA PPNS


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM
 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari