Čekajući vetar, 24. 1. 2021.

Čekajući vetar, 24. 1. 2021.

Postoji pokret koji se zove "Odrast". On razmatra načine na koje čovek može da deluje, a da se ne insistira na stalnom rastu proizvodnje i konzumacije. To su načini koji podržavaju rast zdravlja, obrazovanja, sreće, a ne samo novčanih transakcija. Milja Vuković veruje u to i poziva vas u Malu školu odrasta, namenjenu svima koje interesuju ekologija, društvena pravda, održivi život i zelena ekonomija, a koju organizuju platforme Zajedničko i Plavo i zeleno.

Građani Smedereva svojim potpisima su zahtevali postavljanje Semafora zagađenja na centralnom gradskom trgu, kako bi u realnom vremenu imali podatke o kvalitetu vazduha. Kada se ne rešava uzrok, bar da znaju kako da se nose sa posledicom - da li da izađu napolje sa maskom na licu ili da uopšte ne izađu? Gradska uprava ovaj zahtev za sada nije uvažila.

Inicijativa Crveni bedževi, u borbi da se sprovede volja građana, ima i podršku brojnih javnih ličnosti, a jednako značajna je i podrška svakog pojedinca. O tome govori i na zajedničku akciju vas poziva Nataša Komljenović.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.  

Foto: Crveni bedževi

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 9 do 10 sati.

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

ARHIVA PPNS

Realizovano u periodu od 19. septembra do 31. decembra
SRBIJA BEZ GMO - DVA ZAKONA, 20 GODINA (TV REZIME PROJEKTA, 26:57)

GALERIJA PPNS

ZAŠTITNICI ŽIVOTNE SREDINE 2019

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari