Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Čekajući vetar

24.05.2020

Čekajući vetar, 24. 5. 2020.

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html

Ono što drvo izdahne - čovek udahne

Prosečan građanin, zainteresovan za zaštitu životne sredine, dobija informacije iz različitih izvora i budući da uglavnom nema stručno znanje, oslanja se na zdrav razum, sopstveni senzibilitet, a posebno na one kojima bira da veruje. Obično je prinuđen da se sa okolinom prepire i brani od etikete da je naivčina koja veruje u šarene laže. U tim okolnostima nije nimalo prijatno kad upravo od ekoloških aktivista, čak autoriteta u nekim oblastima, stigne priča da su održivi i obnovljivi izvori energije laž i prevara, a da je zelena energija samo iluzija. O dokumentarnom filmu "Planet of the Humans", producenta Majkla Mura, govore Nemanja Milojević, osnivač sajta Klima 101 i Đorđe Samardžija, stručnjak za emisije sa efektom staklene bašte.

Pošto je i ona u jednom trenutku bila na listi životinja osumnjičenih da su ljudima preneli koronavirus, sa zmije je krivica skoro pa skinuta. Nastala od guštera, i ona je savremenica dinosaurusa. U Srbiji živi deset vrsta zmija, od kojih su tri otrovnice. Čućete dr Aleksandra Uroševića i deo predavanja pod nazivom "Gde zmija krije noge".

Mnogi svetski gradovi u povećanju površina pod zelenilom vide spas od pregrevanja i način da se zagađenje vazduha smanji. U Beogradu, pod izgovorom održavanja, krošnje se seku "do balčaka". O tome govori dr Voislav Vasić.

Najviše je onih koji bi najbolje pomogli time da ne odmažu, ali ima i onih koji su u pomoć uložili veliki trud i uspeli: napravljen je pomak u obnavljanju populacije orlova krstaša u Srbiji.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.  

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
 

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 9 do 10 sati.

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

ARHIVA PPNS


AZBEST U PUDERU KOMPANIJE DŽONSON I DŽONSON PRONAĐEN 2019, SADA ZAUSTAVLJENA PRODAJA U SAD I KANADI

SRBIJA BEZ GMO, POSLE KOVIDA-19

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 


PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN


DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar