Čekajući vetar, 26. 1. 2020.

Čekajući vetar, 26. 1. 2020.

PRVI PRVI NA SKALI KRAGUJEVAC
RADION: ČEKAJUĆI VETAR

 

Ne može Zemlja da bude toliko velika koliko mi možemo da zinemo

U Lisabonu je održan Međunarodni samit o psihologiji i globalnom zdravlju, sa naglaskom na uticaj klimatskih promena na Planetu. Zaključeno je da su glavni uzroci zagađenja ljudska pohlepa i neznanje. Gost emisije je Nikola Petrović, predsednik Odbora za etička pitanja Društva psihologa Srbije.

Međunarodni apel STOP 5G u vidu protesta i tribina održan je u više od dvesta gradova u tridesetdve zemlje. Brža i jača bežična mreža uglavnom je podržavana od strane vlada i kompanija koje rade na ostvarivanju ideja "pametnih" gradova. Građani se bune jer nemaju dovoljno informacija. Dok neke zemlje pokazuju oprez, zvanična Srbija je širom otvorena za nove tehnologije. Zato su u Beogradu održani tribina i protest pod nazivom "5G (ni) je bezbedan".

Čućete i koje hemikalije su od ovog meseca na listi zabranjenih u EU, a na leto će biti i kod nas, kao i da li je dobro u realizaciji energetske efikasnosti kretati uvek od javnih zgrada - zašto prvi izbor ne bi bili stambeni objekti?

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
 

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

ARHIVA PPNS


STARE SRPSKE SORTE VOĆA I POVRĆA - ZA SRBIJU BEZ GMO

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 


PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari