Čekajući vetar, 26. 2. 2023.

Čekajući vetar, 26. 2. 2023.

Gde je narodna inicijativa

Negde u bespućima Narodne Skupštine izgubile su se kutije sa više od trideset i osam hiljada potpisa za Narodnu inicijativu kojom se traži zabrana iskopavanja litijuma i bora. Jeste zgrada ogromna, ali nisu se ni selili ni krečili, a oni koji su ih primili - već dugo tu stanuju. Da su tolike papire pojeli miševi - ostao bi bar neki trag. Ovako, biće da su kutije odneli vanzemaljci. Ili možda postoji razumno objašnjenje? Članovi SEOSa su ga još jednom zatražili.

Ministarstvo građevinarstva radi na ukidanju naknade za konverziju zemljišta. To je još jedan u nizu ustupaka za privatne investitore da dođu u posed građevinskog zemljišta po cenu višemilionskog oštećenja budžeta države. Kažu - moramo jer se prethodni zakon, koji je podrazumevao plaćanje, nije poštovao. Ne kažu zašto nije kad se sve odvijalo u krugu iste vlasti. O tome govore advokati Jovan Rajić i Rodoljub Šabić.

Gradska vlast namerava da stavi hipoteku na skoro 35 hektara zemljišta u bari Revi zbog dugova JKP Lazarevac, a u korist Ministarstva finansija. Lazarevac nema da plati, pa bi parcele mogle da budu prodate. Otvara se mnogo pitanja, a posebno: Je l’ to beše ono mesto za koje Zavod za zaštitu prirode izrađuje studiju o zaštiti? Na gradskoj sednici je govorila odbornica Milica Marušić.

ARHIVA PPNS PROF. DR TATJANA PAPIĆ I MINISTARSTVO ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE - KANDIDATI ZA ZELENI I CRNI LIST 2022

Prof. dr Tatjana Papić i Ministarstvo zaštite životne sredine - kandidati za Zeleni i Crni list 2022
Svoje predloge za Crni i Zeleni list daće Nataša Raketić, novinarka Radio Beograda 1 i Nenad Bumbić, urednik Potrošačkog savetnika.

Foto: Radio Beograd 2
Autor i voditelj emisije: Aleksandra Vukićević

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj

Čekajući vetar - ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 9 do 10 sati. 


IZ ARHIVE PPNS "SVA REŠENJA" IZDATA ZA ISTRAŽIVANJE LITIJUMA NA TERITORIJI SRBIJE (2004-2022) - IZ MINISTARSTVA ZA UDRUŽENJE PRVI PRVI NA SKALI

’Sva rešenja’ izdata za istraživanje litijuma na teritoriji Srbije (2004-2022) - iz Ministarstva za udruženje PRVI PRVI NA SKALI

PREPORUKA - EKSKLUZIVNO NA PPNS SANU:
PROMOCIJA ZBORNIKA "PROJEKAT JADAR - ŠTA JE POZNATO?" (VIDEO)

SANU: Promocija zbornika ’Projekat Jadar - šta je poznato?’ (VIDEO)

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html