Čekajući vetar, 27. 10. 2019.

Čekajući vetar, 27. 10. 2019.

PRVI PRVI NA SKALI KRAGUJEVAC
RADION: ČEKAJUĆI VETAR


Inicijativa Ne davimo Beograd dobila je zvanični odgovor Evropske investicione banke: odbija da finansira spalionicu u Vinči. Onakva kakvu su je ovde zamislili, spalionica udaljava Srbiju od ciljeva postavljenih u Poglavlju 27 koji se tiču recikliranja i cirkularne ekonomije; doprineće daljem zagađenju vazduha, a građani Beograda će u narednih trideset godina za to davati velike pare. Gost emisije je Vladimir Radoičić.Slabi kapaciteti lokalne inspekcije, politički pritisak na njihov rad i nepoverenje građana - neki su od utisaka posle seminara koji je Ministarstvo zaštite životne sredine organizovalo za inspektore, medije i organizacije civilnog društva. O tome, ali i o opasnostima nezakonitog paljenja strnjike i zagađenju reke Krivaje, govori Ratko Đurđevac, predsednik EP Vrbas.

Mediji su sa uživanjem preneli filmski lepu i nestvarnu sliku posete svetski poznatog muzičara Manu Čaa borcima za reke u Toplom Dolu na Staroj planini. Čućete Snežanu Ilić i Milana Simonovića, zaslužne što je sada i Manu Čao jedan od onih sa porukom: Reke vam ne damo!

Ekološko društvo Gradac iz Valjeva jedno je od retkih kome je dato na upravljanje zaštićeno područje. Osnovani 1986, najstarije su ekološko društvo u bivšoj Jugoslaviji. Reka Gradac i dalje može da se pije, priroda je bajkovita, a jedine probleme prave ljudi. Čućete Dragana Dimitrijevića.

Bazar bez otpada, održan na Green festu, okupio je lokalne proizvođače čiji proizvodi posle stvaranja i upotrebe ostavljaju najmanju moguću količinu otpada.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
 

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.


PREPORUKA PPNS

BIOETIČKI ASPEKTI ISTRAŽIVANJA I KORIŠĆENJA REZULTATA U OBLASTI GMO


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM
 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari