Čekajući vetar, 4. 12. 2022.

Čekajući vetar, 4. 12. 2022.

Čep za hendikep

I svako sam čuva svoj delić Srbijice. Jer mi smo vama, a vi niste nama; neki su rekli, pa porekli; obećali - pa nisu došli; platili su im, najzad dali obećano i zasluženo; zastrašivali, pretili, podmitili... Zato se, valjda, ne okupimo u isto vreme na istom mestu. Zemlja mala, a puno gladnih kompanija. Kad zinu i odgrizu komadinu - sve će se bolje videti. Do tada - Jadar, Majdanpek, Rekovac, Šodroš... tek na kratko zaustave saobraćaj u Beogradu.

Udruženje Čep za hendikep proslavilo je deset godina postojanja. Za to vreme sakupljeno je 550 tona čepova, od zarađenog novca kupljeno i poklonjeno 117 invalidskih kolica i ortopedskih pomagala. U akciju se uključilo hiljadu i po škola i vrtića u Srbiji, a postavljeno je pet hiljada kutija za čepove u stambenim zgradama dvadesetak naših gradova. Pokrenule su se kompanije, institucije, ambasade... A počelo je tako što su Zorana Martinova inspirisale slične priče iz Slovenije i Turske.

Projekat Zdrava beba - informisana mama u svetu hemikalija, formalno je završen. Sada nastavlja da živi među pedijatrima, farmaceutima, budućim i sadašnjim mamama, svima koji na neki način učestvuju u razvoju bebe. Toksikolozi sa Farmaceutskog fakulteta u Beogradu svojim naučno utemeljenim savetima prešli su i granice Srbije.

Autor i voditelj emisije: Aleksandra Vukićević

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj

Čekajući vetar - ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 9 do 10 sati. 
ARHIVA PPNS "RUDARSKA INDUSTRIJA JE GLAVNI IZVOR ZAGAĐENJA ZEMLJIŠTA NA ZAPADNOM BALKANU" - ZAJEDNIČKI ISTRAŽIVAČKI CENTAR EVROPSKE

’Rudarska industrija je glavni izvor zagađenja zemljišta na Zapadnom Balkanu’ - Zajednički istraživački centar Evropske komisije

PREPORUKA - EKSKLUZIVNO NA PPNS SANU:
PROMOCIJA ZBORNIKA "PROJEKAT JADAR - ŠTA JE POZNATO?" (VIDEO)

SANU: Promocija zbornika ’Projekat Jadar - šta je poznato?’ (VIDEO)

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari