Čekajući vetar, 4. 7. 2022.

Čekajući vetar, 4. 7. 2022.

Mobilni telefon i Vinčanska kultura

Metali se recikliraju zauvek, aluminijumske konzerve su večne. U našim telefonima, računarima, u svakoj telekomunikacionoj napravi koju koristimo - nalaze se čestice bakra topljenog u Vinči pre sedam hiljada godina. Zato je poruka Recen Fondacije: Svaka limenka se računa.

Organizacija Animal Rescue Srbija iz opasnih situacija spasava životinje, a kad treba - i ljude. Svaki spasilac je dobro obučen, što zahteva i lične sposobnosti i vreme. Ovo rade volonterski, a od nekih drugih poslova zarađuju za život. Tako se došlo do problema da trenutno nijedan spasilac nije dostupan 24 sata, a u opasnim situacijama minuti mogu da budu presudni. Zbog toga je potrebna profesionalizacija - tim ljudi koji bi bio plaćen i u svakom momentu spreman. Čućete Aleksandra Gavrića.

Strukovno Udruženje Sigurne staze iz Bora dizajniralo je prvu GIS (geografski informacioni sistemi) platformu za bicikliste: www.bicibor.rs, jedinstvenu u Srbiji. Cilj je unapređenje bezbednosti saobraćaja, životne sredine i pristupačnosti saobraćajne infrastrukture za sve učesnike u saobraćaju, posebno za decu, bicikliste, osobe sa invaliditetom i starije osobe. O tome govori Igor Velić.

Autor i voditelj emisije: Aleksandra Vukićević

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj

Čekajući vetar - ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 9 do 10 sati. 

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

IZ ARHIVE PPNS

UDRUŽENJE PRVI PRVI NA SKALI POKREĆE SAJT NA DOMENU EKOLOGIJAKRAGUJEVAC.RS

Udruženje PRVI PRVI NA SKALI pokreće sajt na domenu ekologijakragujevac.rs
PREPORUKA PPNS

SANU: PROMOCIJA ZBORNIKA "PROJEKAT JADAR - ŠTA JE POZNATO?" (VIDEO)

SANU: Promocija zbornika ’Projekat Jadar - šta je poznato?’ (VIDEO)

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html