Čekajući vetar, 5. 3. 2023.

Čekajući vetar, 5. 3. 2023.

Uključi se

Nacionalni plan za smanjenje emisija zagađujućih materija iz velikih ložišta (NERP) usvojili smo dve godine pošto smo počeli da ga primenjujemo, ali ga primenjujemo tako da svake godine termoelektrane prekoračuju emisije sumpor-dioksida.

Imamo jedno postrojenje za odsumporavanje koje je upotrebnu dozvolu čekalo pet godina, ali ga ni sada ne uključuju jer 24 sata rada košta više od sto hiljada evra. A i kasno je. Oporavak je spor, a bolesti od posledica zagađenja brze i spisak im je dugačak. O tome govore pulmolog dr Dragana Jovanović; Aleksandar Kovačević, Oksfordski institut za energetske studije i Mirko Popović, programski direktor RERI.

Beogradska otvorena škola i RERI u narednih godinu i po dana sprovode projekat Civilno društvo za energetsku tranziciju, sa podnaslovom i pozivom: Uključi se! Srbija je pred usvajanjem Integrisanog nacionalnog energetskog i klimatskog plana. Kako god da vam ovo zvuči - i te kako se tiče svakodnevnog života građana: od grejanja do disanja.

Maja Stojanović donosi zelene sličice iz Trsta, a svoje predloge za Crni i Zeleni list daće Dragana Ratković, autorka ekološke emisije Pod staklenim zvonom, Radio Novog Sada i Vladimir Stakić, urednik Ribolovačke revije.

ARHIVA PPNS PROF. DR TATJANA PAPIĆ I MINISTARSTVO ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE - KANDIDATI ZA ZELENI I CRNI LIST 2022

Prof. dr Tatjana Papić i Ministarstvo zaštite životne sredine - kandidati za Zeleni i Crni list 2022
Svoje predloge za Crni i Zeleni list daće Nataša Raketić, novinarka Radio Beograda 1 i Nenad Bumbić, urednik Potrošačkog savetnika.

Foto: Radio Beograd 2
Autor i voditelj emisije: Aleksandra Vukićević

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj

Čekajući vetar - ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 9 do 10 sati. 


IZ ARHIVE PPNS "SVA REŠENJA" IZDATA ZA ISTRAŽIVANJE LITIJUMA NA TERITORIJI SRBIJE (2004-2022) - IZ MINISTARSTVA ZA UDRUŽENJE PRVI PRVI NA SKALI

’Sva rešenja’ izdata za istraživanje litijuma na teritoriji Srbije (2004-2022) - iz Ministarstva za udruženje PRVI PRVI NA SKALI

PREPORUKA - EKSKLUZIVNO NA PPNS SANU:
PROMOCIJA ZBORNIKA "PROJEKAT JADAR - ŠTA JE POZNATO?" (VIDEO)

SANU: Promocija zbornika ’Projekat Jadar - šta je poznato?’ (VIDEO)

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html