Čekajući vetar, 8. 7. 2018.

Čekajući vetar, 8. 7. 2018.

Ni zamućena voda ne mora da ima štetne efekte po zdravlje, ali se ne pije iz psiholoških razloga. Nekad je bolje ne isključivati vodu, ukoliko nedozvoljene materije jedva prelaze dozvoljenu granicu. Ni cisterne, ni flaširana voda, nisu najbolje rešenje. Institut za javno zdravlje redovno proverava kvalitet vode za piće, a domaći pravilnici su stroži nego u Evropskoj uniji. Ne zadugo - uskoro ćemo prihvatiti ove druge. Čućete dr Zoricu Jovanovski.

Skoro deset godina zakonski treba da postoje registri zagađivača na lokalu i skoro deset godina ih uglavnom nema. Organizacija Timočki klub obradila je podatke iz četiri okruga i samo je Pirot imao ono što treba. Ipak, to nije isključivo krivica opštinskih službenika, kaže Snežana Pavković.

I vrana je ptica pevačica. Njena pesma ne mora da vam se sviđa, ali ona ima fiziološki dokaz da je pevačica - siringu u grlu, ili, kako se negde kaže "pevalo". Čvorak je dobar imitator, tetrebima smeta zvuk električne testere, a neki ljudi teraju slavuje iz bašte jer njihov pas ne može da spava zbog pesme. O tome govori Slobodan Knežević iz Društva za proučavanje i zaštitu ptica Srbije.

Zgražavamo se nad đubretom u šumama, rekama, parkovima, pored puteva... Pričamo o tome, ljutimo se, predlažemo kazne sa udaranjem po džepu. Ima i onih koji čiste. I uporni su u tome, čak i kada njihov trud, na primer u Zvezdarskoj šumi, posle dva dana opet bude zatrpan smećem. Gošća emisije je Dragana Katić iz Udruženja Trash hero.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ


Čekajući vetar
је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama. 


ARHIVA PPNS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ostavimo zemlju nasihe predaka nasoj deci bez GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html