Čekajući vetar, 9. 10. 2022.

Čekajući vetar, 9. 10. 2022.

Korak napred nazad dva

Tropske kišne šume zauzimaju, u najboljem slučaju, desetak procenata površine Zemlje, a u njima se nalazi više od polovine svih opisanih biljnih i životinjskih vrsta. U Amazonu se svakog minuta iskrči oko četrdeset hektara ovih, po rečima stručnjaka, pluća Planete. Govori se o šestom masovnom izumiranju, ali toliko je jednostavnih stvari koje to mogu da spreče - samo neka se sa nečim prestane, a sa drugim počne. O gubitku tropskih kišnih šuma i uticaju na biodiverzitet govori dr Ivana Budinski iz Instituta za biološka istraživanja "Siniša Stanković".

Da li se udaljavamo ili približavamo Evropskoj uniji kada je reč o zaštiti životne sredine i klimatskim promenama? Predstavljen je, deveti po redu, Izveštaj iz senke za Poglavlje 27: "Korak napred, nazad dva", čiji su autori članovi Koalicije 27.

U Majdanpeku je održan protest zbog miniranja osmog grebena planine Starica. Nadležni tvrde da je reč o neophodnoj sanaciji, a građani da se štićenjem interesa kompanije Zi Đin uništava priroda i grad dovodi u opasnost. Gošća emisije je Danijela Nestorović, narodna poslanica koalicije Moramo u Skupštini Srbije.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj

Čekajući vetar - ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 9 do 10 sati. 


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020


ARHIVA PPNS WWF: EVROPSKE VLADE, KORPORACIJE I INVESTITORI ZATVARAJU OČI PRED RIZICIMA OD NESTAŠICE VODE

WWF: Evropske vlade, korporacije i investitori zatvaraju oči pred rizicima od nestašice vode

PREPORUKA - EKSKLUZIVNO NA PPNS SANU: PROMOCIJA ZBORNIKA "PROJEKAT JADAR - ŠTA JE POZNATO?" (VIDEO)

SANU: Promocija zbornika ’Projekat Jadar - šta je poznato?’ (VIDEO)

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari