Dečje odeljenje, februar 2015

Dečje odeljenje, februar 2015

Dragi naši mali i veliki posetioci,

Dešava se nešto baš interesantno. Pre tri-četiri godine bilo je nezamislivo da sedmogodišnjaci i šestogodišnjaci traže da pozajme romane "Bambi", "Hajdi", "Čarobnjak iz Oza". Iskreno, ove interesantne knjige nisu zanimale ni starije čitaoce Dečjeg odeljenja.

Mi, bibliotekari, strašno bismo voleli da ove knjige čita što veći broj mališana. Među naslovima koje vam preporučujemo su neki novi, skoro pristigli i skoro napisani, a i neki stariji i od vas i od vaših roditelja, čak i od vaših baka i deka.

"Astrosaurusnji" - Kol Stiv

Neki neobični dinosaurusi koji su se obreli u svemiru pa tamo izvršavaju svakakve zadatke. Dolaze i do nekakve nove planete na kojoj su čuda moguća...

"Mladi samuraj, krug vode" - Bredford Kris

Roman ispripovedan u nekoliko knjiga o Džeku, nekadašnjem polazniku obuke za samuraje i nindže. Ko voli priče o dalekim kulturama Japana i Kine, neustrašive borce za pravdu - evo za njega pravih knjiga.

"Vanda, osveta u galopu" - Gajsler Dagmar

Četvrti po redu nastavak Vandinih beleški. Ona je, kao što već i pretpostavljate, neustrašiva i radoznala, ima i svoje verne prijatelje, traži izazove, kao pisci traže takvu decu da bi opisali njihove avanture.

"Krađa u Versaju" - Kanten Mark

Mina, Matis i Robin su odlutali u vreme Luja XIV, vladara koji je sagradio Versaj, kako bi pronašli profesora Šampoliona. Šta će im reći Kralj Sunce, kako su zvali ovog Luja, pročitajte.

"Klempavi dvojnik" - Lorens Majkl

Opet priča o Zvrletu Mraku, ovoga puta u avanturi skrivanja. Zvrle se od nastavnika krije u ostavi za metle, a i ta ostava uopšte nije kao one naše, školske ostave okićene paučinom i ulepšane kofama sa vodom. Ova je baksuzna ostava i još pomalo čarobna, kao nekakva vremeplov mašina.

"Dete sa vode" - Dajamand Emili

Trinaestogodišnjakinja i njen mačak, morski mačak, svakoga dana pecaju ribice na čudnom i veeelikom moru. Naravno da im "prete" avanture, i naravno da oni ne oklevaju da zakorače u svakave svetove. Šta će kad su takvi!

"Čarli i fabrika čokolade" - Dal Roald

Film snimljen po ovoj knjizi ste možda gledali, možda niste, nema veze, ali knjigu koja je davno napisana morate da pročitate. Kako da porastete ako ne znate ko je gospodin Vonke i kako se do njega dolazi? Ne znam, stvarno.

"Čarobnjak iz Oza" - Baum Lajmen

E, film o Doroti, Limenku i Strašilu ste gledali. Ako niste film, gledali ste pozorišnu predstavu. Ako i to niste, molim vas dođite po knjigu. Ni bez ove knjige ne može da se poraste. Mislim da je važnija i od šargarepe i od spanaća i od cvekle. Vi proverite.

Za drage nam tinejdžerke, one što zaljubljene ne vide ni koliko ne vide, imamo dva nova naslova:

"Detektiv za ljubav" - Poter Aleksandra

Junakinja ovog romana odlazi u Indiju da pronađe sestru i nalazi ljubav, šta bi drugo. Jer, bez ljubavi ne može da se živi, a ona se uvek negde skriva pa je ponekad i detektiv potreban.

"Sećanje na ljubav" - Ričman Alison

Priča o ljubavi koja je otpočela uoči Drugog svetskog rata, a nastavlja se u Americi, četrdeset godina kasnije.

Slavica Veličković

Narodna biblioteka - Dečje odeljenje, Milovana Glišića 44, 034/63-70-216
Radno vreme: radnim danima od 7:30 do 19:00, svaкe subote od 7:30 do 13:00.

NAJTRAŽENIJI NASLOVI I PREPORUKE PRETHODNIH MESECI

DANI KRAGUJEVAČKE KNJIGE, 3.-6. FEBRUAR

FB STRANA DEČJA BIBLIOTEKANARODNA BIBLIOTEKA

PPNS/KG VODIČ

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html