Dečje odeljenje, novembar 2014.

Dečje odeljenje, novembar 2014.

NAJTRAŽENIJI NASLOVI U OKTOBRU

Ko je ovde lud

Zbirka priča domaćih savremenih autora, namenjena mladim čitaocima. Ovakve knjige, kaže Sonja Hartnet, važnije su od knjiga za odrasle. One mlade oblikuju, utiču na njih, dok mladi iz knjiga uče i pamte, čuvajući ih u sebi.

Dragi ćutljivi dnevniče - Džim Benton

Devojčice rado „zaviruju u dnevnik Džejmi Keli, koja obećava da je sve istinito što god da napiše.

Utočište za bajke - Brendon Mal

Zanimljiva priča o poslednjem utočištu mističnih stvorenja, koja žive na okupu u stogoj tajnosti kako bi sprečila sopstveno istrebljenje.

Zagonetne priče. Knjiga 5 - Uroš Petrović

Savršene mozgalice, zabavne i maštovite. Da biste ih rešili, osim što bi trebalo da budete krajnje pažljivi čitači kojima ništa ne promiče, morate uključiti i maštu – onu koja sluti da se iza svega viđenog krije i još ponešto.

Hajduk sa druge strane - Gradimir Stojković

Nanovo je priča o Gligoriju Hajduku postala zanimljiva pre svega devojčicama. U ovom romanu, Hajduk je porastao, zaposlio se kao profesor biologije i mora da „otplati“ dug – sve što je kao nestašan učenik činio svojim nastavnicima sada mu se vraća – sa kamatom.

Zoe, devojčica sa vrha solitera - Ana Đokić Pongrašić

Superpametna Zoe živi u ogromnoj soliterčini sa svojim čudnim i zanimljivim drugarima i sve će učiniti da im nijedan dan ne bude dosadan.

Bliznakinje - Erih Kestner

Još jedan od „starih“ romana koje su nekada čitale mame, a sada ih rado pozajmljuju i njihove kćerke.

Ostrvo s blagom - Robert Stivenson

Poznati roman u kom su uživale generacije čitalaca sada je prepričan i prilagođen našim baš malim čitačima.

Baletskim korakom - Beatriče Mazini

Zoja ima deset godina i još od malih nogu ide u baletsku školu. Ona i njeni prijatelji znaju da nije lako učiti balet.

Beovulf i Grendel - Martin Vodel

Iz noći u noć, čudovišni Grendel ubija narod kralja Hotgara. Ne može ga zaustaviti nikakvo oružje. Sve dok se ne pojavi veliki ratnik Beovulf.

PREPORUČENI NASLOVI ZA NOVEMBAR

Stjuart Litl - E. Vajt

Priča o krajnje neobičnom mišu, rođenom u porodici koja živi u Njujorku. Nepredviđene okolnosti nateraće ga da izađe iz kuće i otpočeće njeogovo neobično upoznavanje sveta.

Dunavski razbojnici - Žil Vern

Roman čuvenog francuskog pripovedača koji je u svojim knjigama opisao budućnost u kojoj mi sada živimo.

Deca u carstvu čuda - Ludvig Tik

Priče u kojima se objašnjava zašto odrasli ljudi ne veruju da postoje vile i vilenjaci, zle veštice i čarobnjaci. Knjiga koju bi ponovo trebalo da pročitaju odrasli, zajedno sa svojom decom.

Doktor Dulitl - Hju Lofting

Poznati književni i filmski junak, Dr Dulitl mnogo je voleo životinje i imao mnogo, mnogo ljubimaca među njima. On sa životinjama razgovara i ta njegova veština biće od koristi i ljudima i životinjama.

Vidovite priče - Ljubivoje Ršumović

Naš poznati pesnik napisao je i priče o pametnom Vidu koji odrasta sa prirodom.

Kako da preživiviš ako si devojčica - Emanuel Rigon

Praktični saveti za devojčice koje odrastaju. Da pubertet ne mora da bude toliko strašan, da se velike brige mogu pretvoriti u rešive probleme... Uverite se sami.

Svet - Kamini Kanduri

Tetka đurđica vam je dala predivan dar – kartu za put oko sveta. Na putovanju se otkrivaju neobični zadaci koje treba rešiti, pokloni koje treba pronaći i nagoveštaji kuda dalje.
 

Dečje odeljenje, Milovana Glišića 44, 034/63-70-216
Radno vreme: radnim danima od 7:30 do 19:00, svaкe subote od 7:30 do 13:00.

NAJTRAŽENIJI NASLOVI I PREPORUKE PRETHODNIH MESECI

FB STRANA DEČJA BIBLIOTEKA, NARODNA BIBLIOTEKA

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html