Agata promoviše novi spot na Danima mimoze

Agata promoviše novi spot na Danima mimoze

Kultni kragujevački pop-rok bend Agata nastupiće na ovogodišnjim Danima mimoze u Herceg Novom, kao prva muzička grupa iz Kragujevca koja je imala čast da se nađe u zvaničnom programu prestižne turističko-kulturne manifestacije.

Javna ustanova kulture "Herceg Fest", organizator Dana mimoze, uputila je poziv Agati da u utorak 10. februara održi unplugged koncert u centru Herceg Novog. Povod za nastup Kragujevčana je promocija oficijelnog videa za singl "U zalivu" koji će javnosti premijerno biti prikazan pred koncert.

Spot za pesmu "U zalivu" jesenas je sniman upravo u ovom delu crnogorskog primorja.

- Pesmu "U zalivu" napisao sam tokom jednog od svojih dugogodišnjih letovanja sa porodicom u Boki Kotorskoj, inspirisan lepotom "bisera Jadrana". Još od tada maštao sam i da spot za ovu stvar snimamo u Boki. Srećom, poklopile su se sve kockice i želja mi se ispunila prošlog septembra, otkriva Mihailo Ignjatović, lider benda Agata, autor pesme "U zalivu".

Snimanje spota je bio veliki poduhvat jer su se svi članovi benda, sa sve instrumentima, preselili u Kumbor, gde su bili stacionirani sedam dana.

- Sa nama je iz Kragujevca došla i snimateljska ekipa iz kragujevačke Agencije "Duo Digital Media" koja je kreirala spot, zatim, zvanični fotograf benda, pa naš muzički producent iz Beograda, a svesrdnu pomoć u snimanju pružili su nam i naši prijatelji iz Kumbora, Herceg Novog, Novog Pazara. Svakodnevno je na setovima bilo i po petnaestak ljudi. Spot je sniman u Herceg Novom, Kumboru, na Rosama, ostrvu Mamula, na Lovćenu... Slobodno, bez lažne skromnosti, mogu reći da smo ovim videom napravili veliki produkcijski iskorak za naše prilike kada je reč o muzičkim spotovima i na to smo ponosni. Očekujem da će i publika pozitivno reagovati. Spot je studiozno nastajao i, evo, došlo je vreme da ga prikažemo javnosti, kaže Jelisaveta Ignjatović, frontmen benda.

Spot prati tekst nežne ljubavne pesme, koja nema "ni tužan, ni srećan kraj". U središtu priče je Bokeljka, koja ispraća i čeka svog mornara, što je vekovna sudbina devojaka iz ovog prelepog zaliva...

Spot će u utorak u 20 časova biti prikazan u Herceg Novom, a iste večeri će biti objavljen i na društvenoj mreži Fejsbuk, na Jutjubu (video kanal Agata Kragujevac), video servisu Vimeo, kao i na zvaničnoj veb prezentaciji kragujevačke filmske produkcije Duo Digital Media koja je snimala spot.

Singl "U zalivu" zapravo najavljuje Agatin sedmi studijski album čije se snimanje ovih dana privodi kraju, a koji će biti objavljen tokom proleća.

GALERIJA PPNS: SA SNIMANJA SPOTA 

* * *

O AGATI

Grupa Agata osnovana je u Kragujevcu početkom 1991, a već krajem te godine tadašnji beogradski Jugodisk izdaje prvi LP ovog benda na vinilu i kaseti pod nazivom "U dubini slatkih nemira". Sa ovog albuma izdvajaju se hitovi "Agata", "Šta nam ljubav ostavlja", "Ono što volimo ti i ja ne može se deliti na dva".Svoj drugi album "Daleko od svega", Agata snima 1993. Obrada pesme "Au" Slađane Milošević skrenula je pažnju slušalaca i kritike, a kao zapažene numere izdvojile su se i "Ovo nije novo", "Epizodista" i naslovna "Daleko od svega".

Godine 1996. PGP-RTS objavljuje treći album Agate pod nazivom "Tajne", a sa ovog izdanja izdvaja se naslovna numera "Tajne", "Brodolom", kao i obrada velikog hita Josipe Lisac "Magla".Tokom 1999. Agata snima svoj četvrti studijski album "Nekad je sve bilo drugačije" koji izlazi tek 2000. godine i nakon izlaska ovog CD-a bend prestaje sa radom.

Međutim, 2002. godine, PGP-RTS objavljuje komplilaciju "Samo što smo malo stariji", sa novom pesmom benda "Samo malo hrabrosti", koja je postala hit na mnogim TV i radio stanicama, ali Agata još uvek ne nastupa uživo.

U zimu 2005. godine, radi snimanja koncerta u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu, bend se ponovo okuplja i posle odsviranog koncerta donosi odluku da nastavi sa radom. Tokom 2006. godine se pripremaju nove pesme, rade se demo snimci, tako da 2008. izlazi album "Ceo život je bend", a naslovnu numeru sa "Agatom" otpevao je Momčilo Bajagić Bajaga.GRUPA AGATA FB PROFIL, JUTJUB KANAL

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari