Ispraćaj rok legende: Održana komemoracija Borisu Aranđeloviću

Ispraćaj rok legende: Održana komemoracija Borisu Aranđeloviću

Rok scena Srbije i Balkana danas se na komemoraciji u Kragujevcu oprostila od Borisa Aranđelovića, pevača grupe „Smak“.

Pored članova benda za koji je živeo, tu na komemoraciji su bili i njegova majka Vera i ćerka Nina.

Radomir Mihailović Točak je relao da je „Boris bio otvorena, slobodna ličnost, ćudljiv, hirovit“.

- Oko nas su ljudi mogli da čuju samo praskav Borisov smeh. Na koncertima je bio ozbiljan. Postali smo više od prijatelja, ali je smeha uvek bilo mnogo. On je tu bio za viceve, znao je da dođe i da popijemo svu kafu, svo piće... On se poslednji oženio. Dobio je ćerku Ninu,a stan koji je sređivao za sebe je ustupio meni. Nikada nije učio pevanje, svirao je gitaru, ali nikada nije hteo da postane rok zvezda. On je imao neograničenu, visoku lagu za pevanje. On je prirodno osećao muziku. Bio je osetljiv na najmanju promaju, jer bi onda lečio grlo ispiranje rakijom. Sve gupe je kritikovao, sem Smaka. Ta naša grupa je za njega bila svetinja - ispričao je Točak.

Od poznatog muzičara se oprostio i Đule, frontmen grupe „Van gog“ koji je u suzama pozdravio čoveka koji ga je, kako kaže „uveo u svet muzike“.

- Kragujevac je okupan suncem, ali bez tebe, viteže... Zbog mojih suza bi me sada grdio, ali to je zbog alergije. Znam da si negde gore, i da praviš bend, sa Arsenom, Divljanom, Margitom. Nadam se da ćeš me jednog dana dočekati svojim glasom, kao što si me uveo nekada davno kada sam u „Studio 5“ ušao da čujem i da mi pokažeš šta je muzika. Hvala ti - rekao je Đule.

Boris Aranđelović biće sahranjen danas na groblju u Beloševcu.

Foto: N. Raus
Nebojša Radišić
Izvor: Blic
 

PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html