Uski Kolosek - Potera

Uski Kolosek - Potera

Muzički projekat "Uski kolosek" predstavio je svoju prvu temu "Potera" za koju je inspiracija pronađena u pesmi Noir Desire - le vent nous portera. Video koji premijerno predstavljamo napravljen je od slobodnih sadržaja sa različitih stok-platformi.

Uz vizuelnu doteranost, poletim zvukom, dostojnim početka proleća 2019. godine, ovaj kvintet para prenapetu zbilju i donosi preko potrebnu vedrinu.

"Uski kolosek" su: Martina Todorović - violončelo, Mladen Pecović Peca - gitara, Zdenko Gutvajn - glas i gitara, Goran Knežević Knega - gitara i Gordan Matić - bas.

Autori aranžmana su Pecović (1982) i Matić (1971), koji je napisao i tekst.

Za portal Prviprvinaskali.com Gordan kaže da muzika "Uskom prolazu" pruža priliku da se izrazi na najslobodniji način, ali i da uživa u njoj dok je stvara i interpretira.

- Projekat "Uski kolosek" je kombinacija uživanja u onome što želimo da prenesemo i ostavimo drugima i onoga što mi jesmo. "Kolosek" je asocijacija na voz kao simbol ne samo transporta, već i prolaznosti života. Daje nam osećaj konstantnog kretanja. "Uski kolosek" predstavlja u simboličkoj ravni aluziju na tesno mesto - kao što je Srbija i Balkan - "uski kolosek" koegzistencije na ovom prostoru. Dugo se osećamo kao da je naš voz na sve užem koloseku. Nemamo određene žanrovske koloseke kojima moramo da "putujemo" i njihovih stanica da se držimo. Više smo voz bez voznog reda. Našom muzikom pokušavamo da prošlost evociramo u sadašnjost na "Uskom koloseku".

Svoje praizvođenje na portalu Prviprvinaskali.com pesma "Potera" imala je u emisiji "Zakon akcije i reakcije" Zorana Modlija - izdanje 959.  

Kao zvučni snimak, "Potera" se nalazi u Virtuelnoj biblioteci Srbije.

Očekujući naredno delo za (bar) unutrašnje razvedravanje i trijumf osmeha nad čemerom, kao mantru ponavljamo:

To je naša potera
Smehom strah što otera
To je naša potera
Usta puna čemera...

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html