Uski Kolosek - Potera

Uski Kolosek - Potera

Muzički projekat "Uski kolosek" predstavio je svoju prvu temu "Potera" za koju je inspiracija pronađena u pesmi Noir Desire - le vent nous portera. Video koji premijerno predstavljamo napravljen je od slobodnih sadržaja sa različitih stok-platformi.

Uz vizuelnu doteranost, poletim zvukom, dostojnim početka proleća 2019. godine, ovaj kvintet para prenapetu zbilju i donosi preko potrebnu vedrinu.

"Uski kolosek" su: Martina Todorović - violončelo, Mladen Pecović Peca - gitara, Zdenko Gutvajn - glas i gitara, Goran Knežević Knega - gitara i Gordan Matić - bas.

Autori aranžmana su Pecović (1982) i Matić (1971), koji je napisao i tekst.

Za portal Prviprvinaskali.com Gordan kaže da muzika "Uskom prolazu" pruža priliku da se izrazi na najslobodniji način, ali i da uživa u njoj dok je stvara i interpretira.

- Projekat "Uski kolosek" je kombinacija uživanja u onome što želimo da prenesemo i ostavimo drugima i onoga što mi jesmo. "Kolosek" je asocijacija na voz kao simbol ne samo transporta, već i prolaznosti života. Daje nam osećaj konstantnog kretanja. "Uski kolosek" predstavlja u simboličkoj ravni aluziju na tesno mesto - kao što je Srbija i Balkan - "uski kolosek" koegzistencije na ovom prostoru. Dugo se osećamo kao da je naš voz na sve užem koloseku. Nemamo određene žanrovske koloseke kojima moramo da "putujemo" i njihovih stanica da se držimo. Više smo voz bez voznog reda. Našom muzikom pokušavamo da prošlost evociramo u sadašnjost na "Uskom koloseku".

Svoje praizvođenje na portalu Prviprvinaskali.com pesma "Potera" imala je u emisiji "Zakon akcije i reakcije" Zorana Modlija - izdanje 959.  

Kao zvučni snimak, "Potera" se nalazi u Virtuelnoj biblioteci Srbije.

Očekujući naredno delo za (bar) unutrašnje razvedravanje i trijumf osmeha nad čemerom, kao mantru ponavljamo:

To je naša potera
Smehom strah što otera
To je naša potera
Usta puna čemera...

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari