Vlada Divljan, 10. 5. 1958. - 5. 3. 2015.

Vlada Divljan, 10. 5. 1958. - 5. 3. 2015.

PREMINUO VLADA DIVLJAN
Poznati muzičar Vlada Divljan preminuo je danas u Beču
 

Nekadašnji frontmen benda “Idoli” i istaknuti muzičar jugoslovenskog novog talasa Vlada Divljan (56) godinama se borio s teškom bolešću koja se poslednjih meseci pogoršala.

Karijeru je počeo krajem sedamdesetih godina. Bio je najpre član džez-rok grupa Merlin i Zvuk Ulice, a od 1980. do 1984. godine bio je predvodnik vokalno-instrumentalnog sastava Idoli, kada je zapravo i stekao slavu.

Originalnu postavu Idola pored Divljana činili su Nebojša Krstić, Zdenko Kolar, Boža Jovanović i Srđan Šaper. Ostali su upamćeni po hitovima "Maljčiki", "Ona to zna", "Retko te viđam sa devojkama"...

Od 1985. godine Vlada Divljan je započeo sa samostalnom karijerom, u okviru koje je nastavio sa pop-rok formom uporedo se baveći filmskom muzikom. Od avgusta 1991. do septembra 1997. godine živeo je u Australiji (Sidnej), nakon čega se vratio u Beograd. Od juna 1999. godine živeo je i radio u Beču gde je i preminuo.

Za njegovu bolest, u javnosti se saznalo krajem januara kada je muzičar rekao da je bio primljen u bolnicu u Beču zbog zbog problema izazvanih preležanim zapaljenjem trbušne maramice.

Jedan od poslednjih koncerata održao je u Beogradu u novembru sa svojim "Ljetnim kino big bendom". Najavljujući taj nastup Vlada je rekao za "Blic":

- Koncertom u DOB-u ovoga puta ispraćamo leto, koga nije ni bilo. To već malo vuče na filozofiju, pa nekako zatvoren prostor više priliči. Drugim rečima, ovaj će nastup biti izuzetno ozbiljan. Šalim se naravno.

Kolege o Vladi

Srđan Gojković Gile

- Vlada je svakako bio najtalentovaniji muzičar naše generacije i svakako će nedostajati, kako na srpskoj, tako i na regionalnoj sceni. Ovo je strašan gubitak, ali ipak najveći za njegovu porodicu, njegova dva sina i suprugu.

Zdenko Kolar

- Morate da shvatite da ne mogu da pričam... Lično sam toliko pogođen da nemam snage reč da kaže zbog Vlade.

Đule Van Gog

- Strašno je to što se desilo. Ne mogu da verujem, još sam u šoku. Vlada će nam nedostajati.

Na društvenim mrežama, fanovi i poštovaoci Vladine muzike i njegovog rada izražavaju nevericu zbog odlaska velikog muzičara.

Izvor: Blic

TV LICA: VLADA DIVLJAN 



* * *

PREDAH OD BUKE

ROKENROL IMA TRETMAN KAO PORNOGRAFIJA

NISAM NI JA SVETAC

VLADA DIVLJAN NAKON KONCERTA U NOVOM SADU 

NOVI POČETAK, ISTI BUNT

PRAVI JE IZAZOV BITI NORMALAN

INTERVJU ZA NEW IMMIGRANTS



PESME

1. Kenozoik (Cenozoic)
2. Poslednji dani (The Last Days)
3. Moja si (You’re Mine)
4. Senke su drugačije (The Shadows Are Different)
5. Nemo (Nemo)
6. Nebeska tema (Heavenly Theme)
7. Rusija (Russia)
8. Igrale se Delije (The Heroes Played)
9. Jedina (The Only One)
10. Odbrana (Defense)
11. Gde si sad Cica-maco (Where Are You Now, Kitty Cat)
12. Glavna ptica (skrati svoj dugački jezik) (Main Bird (Watch Your Big Mouth))
13. Hajde, sanjaj me, sanjaj (Come On, Dream Of Me, Dream)

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html