Arno Gujon prozvan na N1 (VIDEO)

Arno Gujon prozvan na N1 (VIDEO)

NAJAVA N1: NOVI DAN O ŽRTVAMA RATNIH ZLOČINA, GOST I ARNO GUJON, 30. 11. 2017.

Arno Gujon više od decenije pomaže Srbima na Kosovu. U utorak 5. decembra na Fakultetu političkih nauka održaće predavanje na temu "Humanost u 21. veku". Predstaviće i svoju knjigu pod nazivom "Svi moji putevi vode ka Srbiji". Posle predavanja biće održan i humanitarni koncert. Arno Gujon biće gost Novog dana.

ARNO GUJON - SVI MOJI PUTEVI VODE KA SRBIJI

REAGOVANJE ARNOA GUJONA, 2. 12. 2017.

Juče tokom mog gostovanja na televiziji N1 više puta sam napadan u vezi sa mojim političkim stavovima. Pošto mediji počinju da govore o tome, evo mog odgovora:

Početkom nedelje, zvala me je redakcija televizije N1 da gostujem u emsiji "Novi Dan" u petak 01. decembra. Rekli su mi da žele da razgovaramo o mom humanitarnom radu i da najavimo na kraju tribinu koju ću održati na fakultetu političkih nauka. Bio sam presrećan što ću konačno imati priliku da govorim o svojim humanitarnim akcijama na N1, pošto me do tada nisu ni jednom pozvali da gostujem. Takođe me je radovala činjenica što ću moći da objasnim gledaocima televizije N1 u kakvoj nehumanoj situaciji se nalaze Srbi na Kosovu i Metohiji, pošto se na tom kanalu retko govori o tome. Međutim, o tome skoro da nije bilo reči. O mom 13 godišnjem radu smo pričali samo 3 minuta. O humanitarnoj situaciji u enklavama ni minut.

GUJON: NIJE TOLIKO VAŽNO KAKO VAS DRUGI VIDE, VEĆ KAKO SRBI VIDE SEBE (VIDEO)

Ostatak vremena sam morao da odgovaram na napade novinarke koja je pokušavala da me destabilizuje. Pitala me je kog sam političkog opredeljenja, pokušala da ocrni mene i moj rad povezujući me sa identitarcima u Francuskoj i sa nacionalistima u Srbiji, pošto sam učestvovao na vidovdanskom maršu 2009. kad sam 15 dana išao peške od Beograda do Gazimestana. Iskoristila je i argument da je jedan nacionalistički pokret okačio moju sliku na svom sajtu. Očigledno je da su se pažljivo pripremili za te napade i da su imali nameru da me demonizuju kako bi me prikazali kao lošeg momka. Pošto nisu uspeli u tome, onda su cenzurisali intervju i nisu ga objavili na svom sajtu.

Danas se osećam povređeno i mislim da to nisam zaslužio. A što se tiče pitanja o Bloku identitaraca u Francuskoj, to pitanje me je vratilo skoro 10 godina unazad. Taj pokret čiji sam bio član više i ne posotoji, nije bio ni u levici ni u desnici, zalagao se za črvstu migracionu politiku i bio je proevropski orijentisan. Bio je i jedini pokret takve vrste koji je bio prosprski orijentisan po pitanju Kosova i to mi se mnogo svidelo. Odavno sam ga napustio kako bih se u potpunosti posvetio svom humanitarnom radu.U Francuskoj sam morao često da se pravdam zbog pomoći koju pružamo Srbima na Kosovu, ali iskreno nisam očekivao da ću to morati da uradim i u Beogradu.

Ono što radimo već 13 godina je apolitički. Naš humanitarni rad okuplja ljude sa različitih horizonata koji misle različito o politici ali su ujedinjeni preko naše humanitarne organizacije u pomaganju srpskim enklavama na Kosovu. Ja se ne bavim politikom već humanitarnim radom, i zato sam uspeo da okupim oko sebe 12 000 donatora iz cele Francuske. Siguran sam da je i to razlog zašto me mnogi u Srbiji cene i podržavaju, bez obzira na to da li pripadaju "građanskoj Srbiji", "nacionalnoj Srbiji", ili nemaju političkog opredenljenja. Ove političke podele me ne zanimaju. Kosovo ne treba da nas deli nego da nas okupi. Renoviranje škola, izgradnja farmi, deljenje pomoći deci su nešto konkretno i pozitivno i niko ne može da bude protiv toga.

AGAPE - PROMOCIJA KNJIGA: ’SVI MOJI PUTEVI VODE KA SRBIJI’, ’PUPIN’, ’TESLA’ I ’AGAPE - ANTOLOGIJA 4’

Uprkos tom neprijatnom napadu, pokušavam da se koncentrišem sada na naše naredne akcije. Trenunto privodimo kraju renoviranje 4 škole za koje smo dali 100 000€, završavamo izgradnju farme za tov svinja kod Novog Brda (iznos naše donacije je 150 000€) i pripremam naš božićni konvoj koji kreće iz Francuske za nekoliko nedelja. Biće to naš 43. humanitarni konvoj od 2004. godine. Jedno je sigurno: nastaviću da budem uz Srbe na Kosovu i Metohiji i neću posustati.

Arno GujonVIDEO: ARNO GUJON NA N1 - FRANCUZ SE SKORO PA PRAVDAO ŠTO POMAŽE SRBIMA NA KOSOVU!SNIMAK ARNOA GUJONASNIMAK N1REAGOVANJE ALEKSANDRE NINOVIĆ TAŠIĆARHIVA PPNS

KOSOVO, HRIŠĆANSTVO U OPASNOSTI (FRANCUSKI DOKUMENTARAC)ARNO GUJON - DRUGAČIJI POGLED NA SRBIJUARNO GUJON - SOLIDARITE KOSOVO SAJTFB STRANATVITERJUTJUB


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html