Dan istorijskog sećanja ili sramote

Dan istorijskog sećanja ili sramote

Noć odluke ili neizvesnosti?

Odlučeno je: zgrada "Ikarusa" ove noći se ruši! Upravna zgrada najstarije srpske fabrike aviona i poslednji spomenik nekadašnje predratne i posleratne industrije aviona (čijih impresivnih poduhvata danas možemo samo da se sećamo) nestaće u korist poslovno-stambenog objekta i njegovih podzemnih garaža i nadzemnog parkinga na koje se investitor, uz očigledan blagoslov gradske vlade i Zavoda za zaštitu spomenika kulture, odavno nameračio. Noćas će branitelji istorije i poslednje zelene oaze novobeogradskog bloka 9A svojim telima pokušati da zaštite ono što ni ratna razaranja nisu mogla da zbrišu sa lica zemlje!

Ni 3000 potpisnika peticije iz 2015, ni masovno okupljanje iz juna 2017, niti zvanični apeli, stručna mišljenja, medijske kampanje i akcije na društvenim mrežama očigledno ne mogu da spreče bezobličnu administraciju, koja se kao meduza nevidljivo stapa s baruštinom obećanog novca, da zaustavi bagere i kaže: "Ovo malo izvesne časti važnije nam je od nešto neizvesnog profita."

To, pretpostavljam, neće reći. Ali će zato noćas krenuti sa rušenjem poslednjeg sećanja na legendarni "Ikarus". Već se okupljaju zabrinuti ljudi koji će ga noćas, 22. februara 2017. godine, od 19 časova pa nadalje, braniti.

Zapamtite ovaj datum. Biće to dan ili istorijskog sećanja ili dan istorijske sramote.

Zoran Modli 


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html