Lik Raške - imaginacija Mihića

Lik Raške - imaginacija Mihića


- Nisam pravio istorijsku čitanku, već dramsku seriju, ali su sve te ličnosti o kojima pišem postojale i sva zbivanja u vezi sa njima zaista dogodila, osim nekih stvari. Recimo, za Stefana Prvovenčanog se kaže da se tri puta ženio i da se ne zna ime te treće nepoznate žene. Ja sam od nje stvorio Rašku, koju je bezmerno voleo, ali je morao da se s njom rastane da bi se oženio Anom Dandalo kad mu je zapretilo sa svih strana. Morao je brakom da se veže za Veneciju da bi dobio pomoć. On je tražio krunu 20 godina i da ga venča papa i tek je te godine kada se oženio Anom dobio krunu - ispričao je Mihić.

NAJVEĆA MISTERIJA SERIJE "NEMANJIĆI": ŽENA KOJU JE VOLEO STEFAN PRVOVENČANI, A ISTORIJA JOJ NI IME NE PAMTINa već upućene kritike o izmišljenom incestuidnom odnosu koji “skrnavi” srpsku dinastiju scenarista je za Njuzvik pojasnio svrhu ovakvih scena:

– I mada je Stojan Novaković rekao da bi nekih stvari trebalo da se stidimo, možda se čovek može stideti iz današnje perspektive. Ali u onom vremenu, kad ste sami i okruženi brojnim neprijateljima… Pravite saveznike tamo gde ih u normalnom životu nikad ne biste pravili. To se rešavalo ženidbama. Kod nas, kao i u celoj Evropi toga vremena, svi su brakovi bili politički – ispričao je Mihić i naglasio da kod Nemanjića ima još nekoliko ozbiljnih ljubavnih priča.


PETA EPIZODAO spornoj sceni

LJUBAV S POLUSESTROM RAŠKOM NIJE INCEST

U „Nemanjićima“ je mnogo prašine podigla i vaša ljubavna scena.

- Prašina se podigla zato što se to predstavlja kao incest, a ljubav između Raške i Stefana nije to jer njih dvoje nisu u krvnom srodstvu. Oni se vole, a Raška je usvojenica, nije mu sestra po krvi.

ON GLUMI STEFANA PROVENČANOG U NEMANJIĆIMA: ĆETKOVIĆ I JA SMO ISTA ŠKOLA GLUMEPRVA EPIZODAIzvori: Noizz, Opanak, Kurir 
ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html