Nasilnička vožnja u Valjevu - umalo stradala majka sa detetom nakon sudara (VIDEO)

Nasilnička vožnja u Valjevu - umalo stradala majka sa detetom nakon sudara (VIDEO)

AUTOMOBIL ZAMALO POKOSIO ŽENU SA DETOM

Udes na Jadru (foto: skrinšot)

Udes na Jadru (foto: skrinšot)

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak u ranim jutarnjim satima na raskrsnici Karađorđeve i Dušanove ulice na Jadru izbegnuta je veća tragedija zahvaljujući banderi na kojoj se nalazi semafor i brzoj reakciji žene sa detetom.

Na snimku, koji kruži društvenim mrežama, vidi se strahovit sudar dva automobila, nakon čega je jedan udario u stub semafora pored koga je stajala žena koja je u trenutku sudara uzela dete u naručje i uspela da potrči.Snimak: FB grupa Valjevo i Valjevci

U valjevskoj policiji saznajemo da je do sudara došlo kada je na teretno vozilo "ford" somborskih registracija kojim je upravljao M. I. (30) iz Valjeva, koje se kretalo Karađorđevom ka Radničkoj ulici i najverovatnije prošlo na crveno svetlo na semaforu, naletela "škoda", kojom je upravljao Valjevac G. S.(33) koja se kretala Dušanovom ulicom.

Prema informacijama iz policije oba vozača su zadobila lakše telesne povrede, a šteta na vozilima procenjena je na oko 200.000 dinara.

Protiv vozača "forda" M. I. biće podneta krivična prijava za krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja.

Izvor: Kolubarske, 22. 1. 2021.


PRILOG PPNS

BITNI ELEMENTI ZA PREPOZNAVANJE NASILNIČKE VOŽNJE U ANALIZI SAOBRAĆAJNE NEZGODE

Rezime

U krivično sudskoj praksi još uvek su retke situacije da je prema navodima optužnog akta do saobraćajne nezgode sa teškim odnosno najtežim posledicama došlo zbog nasilničke vožnje. U ovom radu kroz konkretan primer iz sudske prakse predstavljen je propust na strani učesnika u saobraćaju koji je pravno kvaliikovan kao nasilnička vožnja koja je za posledicu imala smrt jednog i teške povrede više drugih učesnika saobraćajne nezgode. Prepoznavanje nasilničke vožnje je u funkciji ostvarenja nacionalnog interesa vezanog za smanjenje stradanja u saobraćaju i ostvarivanje uslova za bezbedno odvijanje saobraćaja.

ZAKLJUČAK

Jedna od značajnih novina koja je uvedena ZBS-om je odredba koja se odnosi na nasilničku vožnju. Posle više od pet godina primene ovog Zakona, ta odredba još uvek nije u dovoljnoj meri prepoznata u krivičnosudskoj praksi.

Samo dosledno praćenje novina u odredbama ovog ZBS od strane nosilaca pravosudnih funkcija, javnotužilačkih pre svega, uz kvalitetno obavljen uviđaj posle saobraćajne nezgode, brzu a temeljnu istragu i adekvatno krivično pravno optuženje učinilaca krivičnih dela koji su ugrozili bezbednost javnog saobraćaja nasilničkom vožnjom i prouzrokovali zabranjene posle- dice u vidu nastradalih osoba ili prouzrokovane materijalne štete omogućava i odgovarajuće sankcionisanje istih. To je u funkciji ostvarenja nacionalnog interesa vezanog za smanjenje stradanja u saobraćaju i ostvarivanje uslova za bezbedno odvijanje saobraćaja.

Autor: Dragan Obradović, Viši sud Valjevo

XIV Simpozijum "Veštačenje saobraćajnih nezgoda i prevare u osiguranje"Izvor: TSG Serbia 


ARHIVA PPNS: SLIKOM

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75
Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS


ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html